BPS Bunkkeri 22.2 - Palaute

Arto Piirainen
Arto Piirainen
@arto-piirainen
4 years ago
362 posts

Ensimmäinen BPS turnaus on nyt takana ja mukavaa ilmeisesti oli.

Kiitokset Sissokselle ja Jesperille paikasta ja järjestämisen helppoudesta!

Iso kiitos tuomareille jotka oli paikalla ja myös joukkueille jotka tuli paikalle.

Palautetta toivotaan niin järjestelyistä kuin itse turnauksesta. Tähän ketjuun toivoisin keskustelua mitä voitaisiin parantaa ja millä tavoin pystyttäisiin tarjoamaan enemmän jotain kaikille.

Täältä löytyy kysely johon toivoisin kaikkien paikalla olleiden vastaavan.

http://goo.gl/forms/uQdvv2Nvzi

 

Sitten hieman tilastoa siitä miten paljon pelattiin. Tästä uupuu no pointit joita oli yli 6 koska niitä ei kirjattu mihinkään. Samoin uupuu ne pisteet jotka aloitettiin mutta ei pelattu loppuun ajan loppumisen takia.

300 Pisteen sarja
Field Fighters  21 / 11               yhteensä 33
Urho               18 / 14               yhteensä 32
PMM              13  /13               yhteensä 26
Led Region     11 / 16                yhteensä 27
PHPB300        7 / 19                 yhteensä 28
Keskimäärin:
7,3 Pistettä per ottelu.
2,55 Laatikkoa per ottelu.
0,35 Laatikkoa per pelattu piste.

Ammutun pallo määrä vaihteli tiimien välillä 8-13 laatikkoon. 

100 pisteen sarja
PHPB 100         11 / 7                 yhteensä 18
Steelnuts          11 / 6                  yhteensä 17
LR Therapy       10 / 8                  yhteensä 18
JPB                   4 / 13                yhteensä  17

Keskimäärin:
 5,8 pistettä per ottelu.
1.83 Laatikkoa per ottelu.
0.32 Laatikkoa per pelattu piste.

Ammutun pallon määrä vaihteli tiimien välillä 4-8 laattikkoon.

Tuohon jos laskee vielä osallistumismaksun osuuden per pelattu piste, ei yhden pelatun pisteen hinta ole päätä huimaava.  Keskimääräisesti 300pisteen sarjan peleissä oli enemmän vauhtia ja siten myös enemmän pelattuja pisteitä.


updated by @arto-piirainen: 29/12/16 23:48:46
Jani Leskinen
Jani Leskinen
@jani-leskinen
4 years ago
197 posts

Kiitos organisaatiolle!!

Erittäin onnistunut formaatti. Kun lasketaan vain tehtyjä pisteitä ei ole pelkoa tappioista ja siksi pelaaminen on aktiivista ja hyökkäys palkitaan.

Kenttälayout oli toimiva, aluksi se näytti tukkoiselta mutta osoittautui 4-manissa tasapuoliseksi ja mahdollisti tasaiset pelit.

Mahtava määrä pisteitä minimaalisella ajalla. Tuplapittien käyttö ja peliparien pelautus on ratkaisu myöhemmin kun lisää joukkueita tulee mukaan, sillä toivottavasti kuuden pisteen formaatista voidaan pitää kiinni.

Kiitos tuomareille, siellä olikin yllättävän kokenutta ryhmää seeproina. Mukava huomata että paluu "PSP-tyyliseen" tuomarointiin jossa esim. bäkkihiteistä ei tule automaattista ofoa oli sisäistetty.

Kaikki joukkueet, jotka jätitte tämän väliin millä tahansa tekosyyllä... se oli virhe.

Lisää näitä!

tero raivonen
tero raivonen
@tero-raivonen
4 years ago
11 posts

Oli ihan mukava turnaus ja meininki oli parempi mitä osasin odottaa vaikka piti ite tulla kattelee pelejä mut pääsin pelaa.

Ainoo miinus puoli oli LR therapyllä oli 5 tunnin tauko pelien välissä nii pitäis saada hiukan pienempii välejä mutta ymmärrän kanssa sen ettei aina onnistu järjestää tasasia taukoja kaikille

Arto Piirainen
Arto Piirainen
@arto-piirainen
4 years ago
362 posts

Mukavasti on jo palaute lomakkeeseen tullut vastauksia mutta antakaa vielä tulla lisää. Viikonloppuna koostaan niistä infon. Myös katsojina olleilta palautetta kaipaisin laittaa vaan joukkueeseen katsoja niin osaan erotella ne. 

Todella pitkiä taukoja tuli joillekin pelien väliin sille olisi ollut vaihto ehtona että pelit olisi tulleet peräkkäin ja ajateltiin että parempi niin päin kuin peräkkäiset pelit. Ensi kerralle mietin 100p sarjalle vaihtoehdoksi jakaa pelit puoliksi niin että pelataan 2 kertaa jokaista vastaan ja pelin kesto olisi 3 pisteeseen 4 minuutin ajalla tällä odottelu ajat pelien välissä lyhenisi ja sarjat voitaisiin pelata vain osittain päällekkäin. Tämä siis jos ei joukkueita ei ole enempää kuin 3-4. 

Tuplapittejä käytettiin Vierumäellä ja olisi käytetty täälläkin jos olisi ollut taulusysteemi jolla se olisi ollut mahdollista. Nyt kun liikutaan niin pienellä budjetilla niin meillä ei ollut yksin kertaisesti vaan varaa vuokrata taulua jolla se olisi ollut mahdollista. Ehkä kahden yksittäisen taulun avulla se onnistuisi mutta se on hankalaa.... Katsotaan jos joukkueita saadaan enemmän mukaan ja siten myös budjettia ylös päin.

Kiitos Tuomareista kuuluu suuresti LedRegionin porukan kokeille pelaajille ! Monet valittaa että pelimatkat on pitkiä niin voi miettiä sitä että 3 tuomareista ajoi päivän reissun kuopiosta pelkästään tuomaroimaan kierroksen, 2 ensikertalaista oli tuomareissa ja lopuilla oli kokemusta joka teki ainakin omalta osalta päivästä todella paljon helpomman. Myös se että meillä oli tuomareita enemmän kuin "pakollinen määrä" helpotti. 

Lay out oli allekirjoittaneen käsialaa ja sen takia kiinnostaa mitä ihmiset siitä piti. Ei ole pahemmin niitä tullut piirreltyä mutta yritin tehdä siitä sellaisen että molemmat laidat olisi pelattavissa ilman että tarvitsee olla sneikki tai teltta specialisti. Monille oli selvästi yllätys kun molemmilla laidoilla oli isoja syndejä. Tukkoinen leiska oli tarkoituksella sillä yritin saada aikaan sen että olisi mahdollisuus puskea enemmän eteenpäin. 

Niko Hyytiäinen
Niko Hyytiäinen
@niko-hyytiainen
4 years ago
39 posts

Mahtavaa äksönii, juuri sellaista mitä peintin pitäisi olla eli toimintaa ja paljon yllättäviä tilanteita. Itse nautin erityisesti laitakoutsauskiellosta, se mm. antoi loppua kohden hyvän sniikkausmahdollisuuden jos osasi olla tilanteen tullen hiljaa. Harmitti vaan kun oma pelityyli oli varmaankin päivän passiivisin ja tajusin sen vasta kun pelit rupesi olemaan loppumassa...

4lle pelaajalle ehkä semisti hintava mutta 6 - 8 pelaajalle jo melkein naurettavan halpaa hyvää turnauspeinttiä. Alkuun olin formaattiin hieman skeptinen mutta nyt ei voi kun suositella.

Kiitos Arto ja muut hulivilit!!

Arto Piirainen
Arto Piirainen
@arto-piirainen
4 years ago
362 posts

Palautelomakkeeseen tuli kaikein kaikkiaan 31 vastausta joista 25 tuli pelaajilta ja loput katsojilta ja tuomareilta.  Innokkaampia vastaajia oli 300pisteen sarjan pelaajat 15 vastauksella.

Pisterajoja piti sopivana piti kaikki. Kukaan ei ollut sitä mieltä että piste rajoja pitäisi muuttaa.

Taasen kysymykseen että pääsitkö pelaamaan oman tasoisia vastaan vastaukset jakaantuivat niin että:
Kyllä ehdottomasti 53%
Kyllä pääosin 23%
Kyllä ja Ei 10%
Lisäkommenttina oli muutamalta että joskus tuntui että vastustajat oli liian kovia ja välillä liian helppoja. Mutta yleisesti tunnuttiin olevan sitä mieltä että kukaan joukkue ei ollut ylivoimainen tai liian altavastaaja.

Kysymykseen vastasiko turnaus odotuksiasi 70% olisi sitä mieltä että kyllä 23% Suurimmaksi osin. Tämä sinänsä kiinnosti meitä paljon että oltiinko onnistuttu ennakkoon luomaan sellainen mielikuva kuin turnaus itsessään oli. Vastausten perusteella onnistuttiin ilmeisesti aika hyvin. 

Tuomarointia pidettiin hyvänä. 73% olisi sitä mieltä että se oli riittävän tasokasta. 13% oli sitä mieltä että se olisi voinut olla tiukempaa. loput 13% vastasi Muu vaihtoehdon ja niissä oli mainintana että tuomareita oli liian vähän. Tämä yllätti minut varsinkin kun kenttä tuomareita oli 8 eli sama määrä kuin pelaajiakin. 

Katsoja puolelta tuli kommentia tuomareista että näyttivät ahkerilta eivätkä vain hengaileet kentällä. Joku oli kokenut että olisin itse antanut tuomiot naamakertoimen mukaan eikä yleisen linjan. Pahoittelut omasta puolesta jos joku niin kokee aina olen yrittänyt olla tasapuolinen mutta jos toistuvasti saa rangaistuksia kannattaa aina katsoa ensin peiliin voisiko se johtua itsestä eikä tuomarilinjasta. 

Tuomaroinnista oli myös kirjoitettu että oli mukavaa että tuomarit luki peliä ja antoi tuomiot sen mukaan eikä OFO automaattina jokaisesti bäkki hitistä jne. Tämä on se mihin itse toivoisin tuomareiden purkivän mutta se on todella vaikeaa varsinkin kun joukossa on sitten niitä jotka testaa sitä rajaa koko ajan. 

Pelaamaan porukka pääsi selvästi tarpeeksi. Vain 1 kommentti oli 100pisteen sarjalaiselta että pelejä oli suhteessa päivän pituuteen ja odotteluun liian vähän. 

Katsojan kannalta oli kuulemma mukava koska kentällä oli tiukkaan tahtiin vauhdikasta peliä. Hinta laatu suhdetta pelaamiseen pidettiin hyvänä. Pelattavaa oli hintaan ja pallolaskuun sopivan paljon.

Sitten siihen mikä oli turnauksessa hyvää.  Laita valmennuksen puuttumisesta tuli paljon kommenttia sitä pidettiin todella mukavana asiana joka antoi mahdollisuuden luovaan pelamiseen ja yllättäviin tilanteisiin. Leiskan julkaisua paikan päällä pidettiin myös positiivisenä. Yleisesti tunnelmaa kehuttiin niin pelaajien kuin tuomareiden välillä. 

Sitten mikä turnauksessa oli huonoa niin palautteen perusteella se liittyi enemmän paikkaan kuin itse turnaukseen. Sisällä pelaamisessa on aina omat huonot puolensa mutta talvella ei oikein muuta järkevää vaihtoehtoa ole. Pallosta valitettiin mutta se nyt oli kaikille sama. Aloituksena käytetystä KÄY huudosta ei pidetty ja ensikerraksi siihen yritettään keksiä jokin parempi ratkaisua.  

Aikataulun väljyydestä tykkäsi suunnilleen yhtä moni kuin odottelusta valitti. Ikävää on se että aina joku joutuu odottomaan enemmän kuin toinen sille ei oikein mahda mitään. Yritettiin että kenelläkään ei olisi tolkuttoman kiire seuraavasta pelistä toiseen. 

60% vastanneista aikoo osallistua seuraaville kierroksillekin ja 33% ehkä. Kukaan ei vastannut ettei aikoisi osallistua niin tuo uupuva 7% lieneen katsojat ja tuomarit :) 

Pallolimittiä piti kaikki hyvänä. Muutama oli sitä mieltä että voisi ottaa vielä 1 bulkin pois. 

Lay Outista tykättiin kukaan ei tuominut sitä, Muutama piti tukkoisena. Syy miksi leiskasta kyselen on ihan henkilökohtainen koska tarvitsen palautetta että osaan tehdä seuraavatkin leiskat soveltuvaksi formaatiin. 

Ihmisten mielipide BPS formaatista oli selvästi positiivinen. Tässä muutamia suorialainuksia palautteesta:

-Ei parannusehdotuksia, oli toiseksi paras turnaus sitten riikan reissujen. Ja sekin vaan sen takia että siellä sai kaljaa kioskista.
-Erittäin hyvä, tuplapelautus vaan mukaan kun tulee lisää joukkueita mutta pitäkää kiinni paljosta pelaamisesta
-Formaattina hyvä ja mielenkiintoinen, kesä ja paremmat pelialustat toivon mukaan kasvattavat tästä entistä suuremman suosion tapahtuman
-Hieno aloitus uudelle sarjalle. Jatkakaa samaan malliin. Erittäin hyvä formaatti ja hyviä asioita on otettu mukaan niin millestä kuin psp:stä.
-Erinomainen mutta toisaalta niin radikaalisti erilainen normaaliin verrattuna mikä meinaa herättää hämmennystä.

Kiitos kaikille jotka vastasi kyselyyn. Nyt toivoisin lisäksi vapaata keskustelua jonka pohjalta voitaisiin parantaa asioita.

Niko Hyytiäinen
Niko Hyytiäinen
@niko-hyytiainen
4 years ago
39 posts

Männä vklppuna käytiin kokeilemassa taas tuota "normi" settiä... Onse BPS vaan vitun siistiä.

Arto Piirainen
Arto Piirainen
@arto-piirainen
4 years ago
362 posts

JA kohta sitä olisi taas tarjolla ;) 

Odotellessa voi fiilistellä tästä:


Tags