50 cal merkkaimet lapsille

Antti M
Antti M
@antti-m
6 years ago
3 posts

Olisi tarkoitus alkaa treenaamaan jälkikasvua paintballin saloihin. Ajattelin että ostaisin itselleni ja lapsille 50 cal mutkat mökin metsissä tapahtuvaa harjoittelua varten. Kyseisistä aseista vaan näyttää olevan hyvin vähän kokemuksia.

Saksasta saisi kohtuu hintaan New legion Iron M50 varustepaketin maskeineen ja pulloineen:

https://www.paintball-land.de/new-legion-iron-m50-cal-50-hp-set/a-1231/

Onko jollain kokemusta kyseisistä New Legion aseista, eli kuinka pitkä ikäisiä mutkia ovat?

Toinen vaihtoehto voisi olla Kingman Spyder Opus A Silver Grey .50 Cal, mutta kun hankkii maskit ja pullot tuohon päälle niin maksaa suurin piirtein tuplasti.

https://www.paintballsissos.fi/fi/paintball-aseet-68-cal/splatmaster-ja-50cal/50-cal-aseet/kingman-spyder-opus-a-silver-grey-50-ca.html

Kommentteja ja kokemuksia 50 cal aseista kaivataan. Erityisesti olen kiinnostunut mitkä aseet kestävät parhaiten kun lapsille sattuu ja tapahtuu vahinkoja aseen käsittelyssä ja välillä se makaa sorakasassa tai kolahtaa kiveen pelin tiimellyksessä. Lisäksi paketin tulisi olla sellainen jonka saisi vielä myytyä suht helposti eteenpäin, jos ja kun innostus lopahtaa viimeistään yläkouluikäisenä.


updated by @antti-m: 29/12/16 23:55:31
Kimmo Kainulainen
Kimmo Kainulainen
@kimmo-kainulainen
6 years ago
2,264 posts

New Legionin mutkasta ei ole kokemusta, mutta se näyttäisi olevan Spyderin klooni, eli aika pitkälle sama kuin tuo Opus.

Mitä noita 50 cal mutkia on ollut seuran junnupeleissä käytössä, niin Tippmannin FT-50:n tuntuu olevan noin järjestelijöiden suosiossa, vähän vikoja ja huoltohommat nopeat, kun runko aukeaa helposti ja rakennettu niin kuin Tippmann yleensä, kolhuja kestämään.

Yksi vaihtoehto voisi olla kanssa GOG Paintballin eNMey ("Enemy" mistä lie keksineet tuon kirjoitusasun :)), kevyt ja mitä niistä olen kuullut niin alkuvaiheen lastentaudit on saatu pois: https://www.gogpaintball.com/product/enmey-50/

Lapsien koosta riippuen voisi harkita myös ihan pieniä kaasupulloja, tuolla 0,8 litraisellakin tulee setille painoa. Pienillä kuulilla kaasua ei silleen kulu ja varsinkin jos pelaa vielä pienillä boxeilla. Toki sitten jos ei ole meininki raahata täyttöpulloa mökille, niin isommilla pelipulloilla voi pärjätä viikonlopunkin.
--
Paintball.fi
Päijät-Hämeen Paintball ry
Antti Rantanen
Antti Rantanen
@antti-rantanen
6 years ago
4 posts
Spyder on todella kevyt ja helppo käsitellä, etenkin kun siihen laittaa 0,2l pullon. Lisäksi ulkonäkö mukailee vahvasti kisamutkia, joka taas miellyttää itaeäni. Tippari taas on Spyderiin verrattuna tarkempi, painavampi ja isompi kokoinen, mutta varmasti pitkä-ikäisempi valinta.
Jesper Raevaara
Jesper Raevaara
@jesper-raevaara
6 years ago
452 posts

Saksan laki muistaakseni sanoo että aseen lähtönopeus ei saa olla yli 220 tai 250fps, joten jos sieltä ostaa niin kannattaa tarkistaa minkälaisen aseen ostamassa. Osassa aseissa tuon voi jollain tavalla ohittaa, osassa taas ilman suuria osien vaihtamisia tuota ei saa muutettua.

Jos hankkii painavemman Tippmannin, niin sen jälleenmyynti pitäisi olla melko helppoa. Jos haluaa lapsen kannalta hyvän aseen, niin tuo Kimmon mainitsema GOG on hyvä ja kevyt.


Pulloksi kannattaa harkita 0,2L tai 0,4L pulloa, jolloin aseen kokonaispaino laskee huomattavasti.

Antti M
Antti M
@antti-m
6 years ago
3 posts

Löytyihän täältä asiantuntemusta myös 50 cal aseisiin liittyen.

Tippmanin aseita itsekin käyttäneenä suosisin niitä huollettavuuden ja luotettavuuden takia, mutta täytyisi sitten löytää käytetyt paketit koska muuten hinta muutamalle aseelle kapuaa liian korkeaksi.

Hyvä tietää Saksan lähtönopeus rajoitus asia. Tosin tässä tapauksessa rajoitetut lähtönopeudet voisivat olla vain etu, paitsi ehkä jälleenmyynnin kannalta.

Kiitos vinkeistä. Täytyy vielä katsella jos jostakin löytyisi poistettavia 50 cal vuokrakamoja.

Antti M
Antti M
@antti-m
6 years ago
3 posts

Käytettyjä 68 cal Tippmanneja varustepaketteineen näyttää olevan paljon tarjolla. Sellainen mahdollisuus voisi olla että hankkisi vanhoja Tippmann merkkaimia ja niihin muutossarjat 50 cal aseiksi. Ainakin Paintball Innovations tekee muutossarjoja, mutta en ainakaan netistä löytänyt tuodaanko näitä Eurooppaan. Onko jollain kokemusta muutossarjoista ja tietoa saako niitä jostain tältä pallonpuoliskolta?

Kimmo Kainulainen
Kimmo Kainulainen
@kimmo-kainulainen
6 years ago
2,264 posts

Muutossarjojen myyntipaikkoja ei ole ainakaan osunut silmiin, Paintball Innovations taitaa olla aika pieni paja eikä heidän sivuillaan ole dealer-listaakaan, joten suora osto taitaa olla helpoin jos niitä haluaa. Vaivaa tietty tulee tullauksineen jne. mutta jos käytetyn mutkan saa oikein halvalla niin kyllähän niillä taitaa säästää.
--
Paintball.fi
Päijät-Hämeen Paintball ry

Tags