Planet Eclipsen lipassyötteinen MG100 on käynnistänyt aikamoisen myrskyn lajin magfed-puolella. Mutka toimii suoraan laatikosta sekä piipun alta syöttävillä lippailla tai perinteisellä piipun päällä pidettävällä loaderilla. Tämä monipuolisuus yhdistettynä englantilaisen Planet Eclipsen koeteltuun Gamma Core-koneistoon on mainio paketti, mikä on tuonut koko joukon uusia pelaajia mutkan omistajaksi.
MG100:een käyvät samat lippaat kuin DYEn DAMiin, eli vakiona lippaat ovat ns. kaksikanavaisia, esim. 10 + 10 kuulaa, joten niitä pitää kääntää. Suora syöttökanava on erinomaisen toimintavarma (varsinkin First Strike-pyrstökuulien kanssa), mutta jättää tietysti toivomisen varaa kapasiteetin suhteen, kun noin parikymmentä kuulaa pidemmästä U:n muotoisesta syöttökanavasta työntävät lippaat ovat käytännössä muodostuneet standardiksi.
Toisin kuin markkinoilla yleensä, DAMin ja MG100:n lippaissa syöttö tapahtuu fiksusti lippaan takareunasta, mikä auttaa pyrstökuulien syötön kanssa, kun kuulia ei tarvitse kääntää U-kanavassa poikittain, vaan pyrstö voi olla kaiken aikaa lippaan ulkoreunaa kohti.
DYEn DAM on ollut jo pitkään markkinoilla ja sille on huudeltu isomman kapasiteetin lipasta vuosia, mutta se on hintaluokaltaan sen verran korkealla, että omistajien ja potentiaalisten lippaiden ostajien määrä on ollut varsin rajattu. MG100:n tulo markkinoille sitten polkaisi lippaiden kehittelyn kunnolla käyntiin, kun käyttäjien määrä alkoi kasvaa reilusti.
Nyt on jo koko joukko erilaisia vaihtoehtoja tulollaan ja käynnissä on pienimuotoinen kilpailu siitä kuka ehtii ensin markkinoille, kaikilla ei oikein ole vielä nimeäkään eikä lista ole mitenkään täydellinen, saattaa hyvinkin olla muitakin yrittäjiä. Alla oleviin FB-linkkeihin tarvinnet FB-tilin ja osaan varmaan kyseisten ryhmien jäsenyyttä.
Tässä vaiheessa ei tietty vielä tiedä mitkä näistä jäävät elämään tai pääsevät edes myyntiin asti, mutta vaihtoehtoja alkaa olla niin paljon että tilanne näyttää pelaajien kannalta erinomaiselta . Lippaat ovat sillä lailla huomattavasti monimutkaisempia kuin vaikkapa bulkit, joten vasta isomman porukan testaus näyttää kuinka hyvin ne kestävät käyttöä ja kilpailutilanne takaa sen ettei olla vain yhden valmistajan armoilla.
D-23 – ADN Paintball
Ensimmäisenä taisivat tulla ADN:n 23 kuulaa sisältävät lippaat jo viime vuonna, mutta ne olivat muovista CNC-koneistettuina varsin hintavia ja valmistaja ei taida olla enää kiinnostunut uusien tekemisestä. Ne olivat tavallaan myös liian aikaisin liikkeellä, eikä MG100:n vaikutus ehtinyt avittaa. Lisäksi D23:t toimivat vain normikuulien kanssa, joten sekin rajaa kiinnostuneita, aika monelle ainakin mahdollisuus käyttää First Strike-kuulia on aika olennainen ominaisuus, vaikkei niitä kaiken aikaa ampuisikaan.
25 kuulaa – 3D Paintball Parts
Peräti 25 kuulan kapasiteetilla varustettu versio, joka lupaa toimintaa sekä normaaleilla että pyrstökuulilla.
Planet Eclipse
MG100:n valmistaja Planet Eclipse on myös jo testailemassa omaa versiotaan. Ei vielä infoa kapasiteetista eikä julkaisuajasta:
21 FSR/22 pyöreätä kuulaa – Flint Instrument Design
Ovat ilmeisesti pääosin ruiskupuristettua muovia, joten isompi projekti ja tälle on perustettu joukkorahoituskampanja:
20 FSR – Eric Flint (nimestä huoliamtta eri valmistaja kuin edellinen)
Nämä ilmeisesti 3D-printattuja, kapasiteettia myös 20 pyrstökuulaan:
--
Paintball.fi
Päijät-Hämeen Paintball ry