PBLayouts 2.0 - ilmainen kenttäsuunnitteluohjelma

Kimmo Kainulainen
Kimmo Kainulainen
@kimmo-kainulainen
8 vuotta sitten
2,375 viestiä

1523_discussions.jpg?width=300Viime vuonna esitelty paintballin kisakenttien suunnittelluun tarkoitettu Paintball Layout Creator on kokenut uudistuksia. Tekijä dumppasi ensimmäisen version ja kirjoitti koko hela hoidon uusiksi alusta saakka.

Käyttäjälle päin 2.0-versiossa systeemit toimivat aika entiseen malliin. Suojia voi raahata kentälle hiirellä ja paikkaa sitten hienosäätää valitun suojan ympärille ilmestyviä nuolia klikkaamalla tai myös näppäimistön nuolilla. Suojia voi pyöritellä ja poistaa tarpeen mukaan. Kenttäpuoliskon rakenneltuaan sen voi peilata yhdellä painalluksella, jolloin nolot asettelumokat jäävät pois :).

Kentän kokoa ja ruudukon mittoja voi säätää jos oma kenttä ei mene ihan standardimittoihin. Tämä kannattaa tietysti tehdä aivan ensimmäisenä, suojien peilausikonin toiminta ei pysy perässä jos kentälle pistelee ensin suojia ja sitten muuttaa kokoa. Mitat voi myös valita näkymään metreinä tai jalkoina. Ohjelmasta löytyvät myös isompien sarjojen kenttäkoot valmiiksi valikosta ja lisää varmaan tulee jos isot sarjat menevät tekemään muutoksia.

Kirjoitushetkellä suojista löytyy iso A ja muut jenkkisuojat, lisää pitäisi olla tulossa, mm. vanhempia NPPL-suojia.

Kun kenttä on valmis, voi pohjaan lisäksi piirtää ampujalinjoja omalla työkalullaan. Valmiin kentän voi ladata omalle koneelleen kuvamuodossa sitten edelleen lähetettäväksi.

Systeemi on ns. yhden miehen projekti joten bugeihin kannattaa alkuun varautua, esim. kirjoittamishetkellä osa suojista peilautuu toisinaan vähän väärin (muttei joka kerta :)), mutta korjauksia ja lisäyksiä lienee tulossa. Selaimista systeemi tuntui toimivan Firefoxilla muttei kokonaan esim. Chromella, mitä tuli nopeasti testailtua.

Mukava lisä voisi esimerkiksi olla rajoitin, jos halutessa varoittaisi tai vaikka kokonaan estäisi viemästä kentälle enempää suojia kuin virallisissa suojaseteissä on, mutta ilmaisohjelmaksi tämä on jo tällaisenaankin mukava työkalu :).

Linkkejä:




--
Paintball.fi
Päijät-Hämeen Paintball ry

viimeisin viesti: @kimmo-kainulainen: 29/12/16 23:53:04
Tomi Akrén
Tomi Akrén
@tomi-akren
8 vuotta sitten
35 viestiä

Mirror field ei ainakaan toimi, jos on epäsymmetrinen syndi. (Esim. Angle).

Piirtyy väärin päin toiselle puolelle.


Myös ylimääräisiä syndejä tulee toiselle puolelle.

Tagit