Sissos Arena Walk-in 2014

Jesper Raevaara
Jesper Raevaara
@jesper-raevaara
10 vuotta sitten
454 viestiä

Kevät aurinko paistaa ja kohta säät suosivat jo ulkona pelaamista. Walk-in pelit jatkuvat taas toukokuussa Sissos Arenalla.

Sissos Arena Walk-in 2014


Walk-in pelit Sissos Arenalla on suunnattu niin aloittelijoille kuin harrastajillekin. Pelit viedään ohjatusti läpi kattaen säännöt, pelin kulun sekä merkkaimen käsittelyn, joten et tarvitse aikaisempaa kokemusta lajista liittyäksesi mukaan. Joukkueet jaetaan mahdollisimman tasaväkisiksi kaikkien osallistujien kesken. Voit tulla pelaamaan omilla pelivarusteilla tai vuokrata varusteet Sissos Arenalta.

Pelikenttä aukeaa pelipäivänä 11.00 ja pelit aloitetaan n. 12.00. Pelit päättyvät 15.00 mennessä ja kenttä suljetaan n. 16.00. Pelipäivän aikana pidetään yksi hieman pidempi tauko, jonka aikana voi nauttia vaikka omia eväitä.

Päivämäärät ja teemat


Sunnuntai 18.5. - Mannerheimin nuoruusvuodet : Venäjän-Japanin sota 1904-05
Sunnuntai 8.6. - Normandian maihinnousu 2014 (”True semi ”/ pumppupelit)
Sunnuntai 29.6. - Kuuban vapaustaistelut 1961: Sikojen lahti
Sunnuntai 20.7. - Kesän 1941 suurhyökkäys Neuvostoliittoon (”True semi ”/ pumppupelit)
Sunnuntai 10.8. - Argentiina vastaan Iso-Britannia: Falklandin sota (Suurpeli Warm-Up)
Sunnuntai 14.9. - Saksan hyökkäys Norjaan 1940: Operaatio Weserubung (”True semi ”/ pumppupelit)

Jokaisena pelipäivänä pelataan päivän teemaan liittyviä scenaarioita sekä tietenkin normaaleja lippupelejä.

Normaaleina päivinä kaikki aseet ja tulimoodit ovat sallittuja, suositelemme maksimitulinopeudeksi (bps) 12 kuulaa / sek.
”True semi”-päivinä saa pelata vain mekaanisilla aseillta tai sähköaseilla, joissa tulinopeus säädetty maks. 7bps tai pumppumerkkaimilla.

Hinnat


Osallistuminen (sis. ilmahuollon) 15€

Osallistuminen (sis. ilmahuollon) + 1ltk (2000kpl) värikuulia alk. 50€

Osallistuminen (sis. ilmahuollon) + vuokravarusteet + 500 kuulaa 30€
- suosittelemme varaamaan vuokravarusteet ennakkoon

Osallistuminen (sis. ilmahuollon) + vuokravarusteet + 100 kuulaa 22€
- suosittelemme varaamaan vuokravarusteet ennakkoon

Lisäkuulia on myynnissä Sissos Arenalla. Pelikentälle voit tuoda myös omat kuulat mukanasi, jos haluat.

Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron.
Hinnat voimassa toistaiseksi. Sissos pidättää oikeuden hinnanmuutoksiin.


Palautetta ja kehitysehdotuksia kesän varalle otetaan vastaan joko tähän keskusteluun tai sitten sähköpostilla: jesper@sissos.com.

Tervetuloa pelaamaan Sissos Arenalle!




viimeisin viesti: @jesper-raevaara: 29/12/16 23:41:21
Jesper Raevaara
Jesper Raevaara
@jesper-raevaara
10 vuotta sitten
454 viestiä

Ensimmäiseen tapahtumaan noin kuukausi aikaa.

18.5. - Mannerheimin nuoruusvuodet : Venäjän-Japanin sota 1904-05


Tule mukaan nuoren Mannerheimin tiedusteluretkille Japanin armeijan selustaan!

Mannerheimin sotilasuran edistymistä haittasi yleisesikuntaupseerin koulutuksen puute, eikä useista hakemuksista huolimatta häntä ollut otettu kyseiseen kouluun. Hän toivoi aikaa parempaa, niin sota syttyikin. Kompensoidakseen sopivan koulutuksen puutetta Mannerheim, vuonna 1904 ratsumestarin arvoisena, tarjoutui vapaaehtoisena Kaukoidässä syttyneeseen Venäjän-Japanin sotaan. Lokakuussa 1904 Mannerheim siirrettiin everstiluutnantiksi ylennettynä 52. Njezinskin rakuunarykmentin johtoon.  Joulukuussa Mannerheim osallistui vapaaehtoisena kenraaliluutnantti Pavel Mistsenkon tekemään suureen tiedustelu- ja taisteluretkeen ennen varsinaisia Sandepun taisteluiden alkamista.  Tulikasteensa Mannerheim sai 23. joulukuuta.  Yingkouhin suuntautuneen hyökkäyksen jälkeen retkikunta palasi takaisin venäläisten linjoille ja liittyi jalkaväen kenraali Aleksei Kuropatkinin johtamaan, noin 320000 miehen vahvuiseen joukkoon, joka hyökkäsi Sandepun kaupunkia vastaan. Varsinainen Sandepun taistelu alkoi 25. tammikuuta 1905. Olosuhteet talvihyökkäyksessä olivat vaikeat. Pakkasta oli ajoittain jopa -25 astetta ja 5 päivää kestäneiden taisteluiden aikana raju lumipyry laski näkyvyyttä voimakkaasti. Heikkotasoiset kartat ja sekaannukset sekä ristiriidat komentoketjussa haittasivat venäläisiä. Sitkeästi puolustautuvat, mutta selkeästi alivoimaiset japanilaiset onnistuivat valtaamaan takaisin menettämänsä asemat ja viiden päivän taisteluiden jälkeen venäläiset perääntyivät. Kumpikaan osapuoli ei saanut taistelussa merkittävää voittoa. Taisteluun osallistuneista noin puolesta miljoonasta miehestä arviolta 20000 kuoli tappioiden jakaantuessa tasaisesti molemmille puolille.
18.-26. helmikuuta 1905 Mannerheim suoritti pitkän, jopa 400 km päähän ulottuvan tiedusteluretken Mongolian rajalle tarkoituksena selvittää japanilaisten mahdollista koukkausta venäläisten sivustaan. Tiedustelupartio koitti tuhota rautatiesillan, mutta räjähteiden vähäisen määrän takia silta vain vaurioitui. Mannerheimin kääntyessä paluumatkalle, oli aloite sodassa siirtynyt japanilaisille ja Japanin joukkojen komentaja sotamarsalkka Oyama Iwao aloitti noin neljännesmiljoonan miehen voimin (käytännössä Japanin koko armeija reservit mukaan lukien) hyökkäyksen yli 150 km levyisellä rintamalla venäläisten pitkäksi ja ohueksi levinnyttä linjaa vastaan. Paluumatkallaan Mannerheimin partio yllättäen keskellä japanilaisten hyökkäystä ja joutui taistelemaan rajusti päästäkseen takaisin omille linjoille. Erityisen vaikeaksi Mannerheimille tilanteen teki korvatulehduksesta johtuva 40 asteen kuume samalla kun hän johti joukkojaan kovissa tykistökeskityksissä ja rintamataisteluissa. Alivoimaiset japanilaiset aiheuttivat kovia tappioita venäläisille, jotka joutuivat perääntymään 6. maaliskuuta estääkseen rintaman romahtamisen.
Toukokuun lopussa käytiin merkittävä Tsushiman meritaistelu, jossa Japanin laivasto voitti ja käytännössä tuhosi Venäjän laivaston. Tämän seurauksena Japani ensimmäisenä aasialaisena valtiona voitti Eurooppalaisen maan.
Lähde:  Mannerheim, Carl Gustaf Emil: Päiväkirja Japanin sodasta 1904–1905 sekä rintamakirjeitä omaisille. Helsingissä : Otava, 1982. ISBN 9511070991.

Näkemys sodan vaikutuksesta Mannerheimiin:
Sodalla oli myöhemmin huomattava vaikutus myös Suomessa. Mannerheimin taistelukokemus perustui hyvin pitkälti tähän sotaan. Myöhemmin, I maailmansodassa Mannerheim oli jo kenraali, eikä enää osallistunut taistelutoimintaan. Sää- ja osittain maasto-olosuhteet 04-05 talven taisteluissa vastasivat Suomen talvisodan olosuhteita. Mannerheimin omilla kokemuksilla oli vaikutusta Suomen harjoittamaan kaukopartiotoimintaan jatkosodassa.  1905 Mannerheim sai ylennyksen everstiksi, vain vuosi edellisestä ylennyksestä kertoo huomattavasta menestyksestä sotatoimissa. Mannerheimin henkilökohtaiselta kannalta osallistuminen sotaan oli menestys: osoitettuaan kykyään toimia menestyksekkäästi haastavissa sodan ajan olosuhteissa urakehitystä haitannut yleisesikuntaupseerin koulutuksen puute ei ollut enää este uralle ja vain 44-vuotiaana Mannerheim nousi kenraalikunnan jäseneksi.

Walk-in tapahtuman taisteluita:
Päivän teemaa noudatellen aloittaa Punainen joukkue(venäläiset) ylivoimalla hyökkäämällä Keltaisen joukkueen (japanilaiset) tukikohtaan. Taisteluiden kulusta riippuen pelaamme 2-3 erää simuloiden Sandepun taistelua. Koska odotamme kiivaita taisteluita, on lääkintämiehiä käytössä, jotta kentälle pääsee useamman kerran per erä. Sitten tiedusteluretkellä olevat joukot koettavat tuhota tärkeän rautatiesillan. Päivän teemataisteluiden lopuksi palaa tiedustelupartio omille linjoille läpi vihollisen linjojen. Teemataistelut sisältävät 4-6 erää vaikeusasteeltaan erilaisia tehtäviä. Näiden jälkeen pelaamme perinteisiä lippu- ja viimeiseen mieheen pelejä ajan ja puhdin riittävyyden mukaan.

Juho Nikula
Juho Nikula
@juho-nikula
10 vuotta sitten
20 viestiä

Eihän tässä ole mitään järkeä?

Jesper Raevaara
Jesper Raevaara
@jesper-raevaara
10 vuotta sitten
454 viestiä

Saisiko vähän tarkennusta, missä ei oo järkee?

Juho Nikula sanoi:

Eihän tässä ole mitään järkeä?



Jesper Raevaara
Jesper Raevaara
@jesper-raevaara
10 vuotta sitten
454 viestiä

Huomenna pelataan hyvässä säässä! Tervetuloa mukaan! Ennakkoilmoittautuneita tällä hetkellä toistakymmentä!

Jesper Raevaara
Jesper Raevaara
@jesper-raevaara
10 vuotta sitten
454 viestiä

Kiitos mukana olleille reilulle 30 pelaajalle jotka uhmasivat sadesäätä! Vaikka sää olikin haastava, niin pelit onnistuivat mielestämme hyvin. Oli hienoa nähdä, miten vähän pelanneiden peli kehittyi päivän aikana ja uskallusta pelata kokeneempien mukana tai heitä vastaan oli.

Pelit taisi mennä 5-3 punaisten hyväksi. Punaisilla oli toki kokemusta enemmän, alivoima hyvin tasoitti sitä ja muutama voitettu peli oli erittäin tiukka. Lopputulos olisi hyvin voinut olla myös 4-4.

Mukana olleista Urhoista useat olivat aloittaneet pelaamisen vasta viime vuonna, joten ajallisesti heilläkään ei kokemusta kauheasti ollut.

Palautetta ja kehitysideoita peleistä voi antaa tänne tai jesper@sissos.com.

Jesper Raevaara
Jesper Raevaara
@jesper-raevaara
10 vuotta sitten
454 viestiä

Walk-in pelit taas parin viikon päästä.

20.7. - Kesän 41 suurhyökkäys Neuvostoliittoon
Viime vuonna taistelimme Tali-Ihantalassa. Tänä vuonna taistelemme Laatokan Karjalassa. Tule mukaan eversti Kaarlo Heiskasen komentaman 11. divisioonan (”Iskevä Kiila”) taisteluun läpi Laatokan Karjalan vihollisia kuhisevien metsien.

Lue koko tapahtumaan liittyvä historialllinen alustus kotisivuiltamme: www.paintballsissos.fi/walk-in


Viime pelissä oli mukana yli 30 henkeä sateisesta säästä huolimatta. Jos tällä kertaa aurinkopaistaisi, niin päästäisikö jo yli 50 pelaajan?

Jesper Raevaara
Jesper Raevaara
@jesper-raevaara
10 vuotta sitten
454 viestiä

Sunnuntaina siis pelit Arenalla. Vajaa parikymmentä ennakkoilmoittautunutta jo mukana.

Hesarin nettisivuilta voi lukea vähän historiatietoa suurhyökkäyksestä ja sen massiivisuudesta sekä vaikutuksesta henkisesti taistelijoiden hyvinvointiiin:

http://www.hs.fi/kotimaa/Puna-armeijan+suurhy%C3%B6kk%C3%A4ys+sai+mielen+j%C3%A4rkkym%C3%A4%C3%A4n+tuhansilta/a1403855590988

Jesper Raevaara
Jesper Raevaara
@jesper-raevaara
10 vuotta sitten
454 viestiä

Kiitos mukana olleille reilulle 40 pelaajalle. Mukana oli myös paljon uusia pelaajia!

Ukkosmyrsky vähän vaikeutti peliä, mutta onneksi pelit saatiin pelattua sateen loputtua. Seuraava Walk-in Arenalla 10.8. Falklandin sodan merkeissä: https://www.facebook.com/events/602313033198890/

Jesper Raevaara
Jesper Raevaara
@jesper-raevaara
10 vuotta sitten
454 viestiä

Vähän historiatietoa 10.8. tapahtumaan liittyen:

Falklandinsaarten omistusoikeuksien jännite oli kasvanut jo vuosisatoja. Ensin Iso-Britannian ja Espanjan välillä, ja Argentiinan itsenäistyttyä Argentiina peri Espanjan aluevaatimuksen. 1900-luvun aikana Argentiinan kiinnostus laajeni myös Ison-Britannian hallitsemiin Etelä-Georgian saareen ja Eteläisiin Sandwichsaariin.
Kenraali Leopoldo Galtierin johtama Argentiinan sotilashallitus yritti lopulta saarten valtaamista. Otaksuttiin, että Britannia ei ryhtyisi sotilaallisiin vastatoimiin ja että onnistunut aluelaajennus kasvattaisi sotilasjuntan kannatusta talouskriisin kouriin joutuneessa kotimaassaan. Britannian reaktio oli kuitenkin odottamattoman voimakas ja näin 2. huhtikuuta ajauduttiin noin kaksi ja puoli kuukautta kestäneeseen sotaan.

Lue koko historiallinen tausta nettisivuiltamme http://www.paintballsissos.fi/walk-in

Jesper Raevaara
Jesper Raevaara
@jesper-raevaara
10 vuotta sitten
454 viestiä

Reilun viikon päästä soditaan taas. Sunnuntai 14.9. - Saksan hyökkäys Norjaan 1940: Operaatio Weserubung (”True semi ”/ pumppupelit)

Tiedossa siis True semi / pumppupelit eli sopivat erittäin hyvin myös aloittelijoille, koska kuulaa on ilmassa vähän normaalia vähemmän.

Tagit