Tuomas Kinnunen

Tilastot

Uutiset: 3
Tapahtumat: 2
Kuvat: 186
Youtube-videot: 1

Suomalaisia Euroopan suurimmassa paintball-tapahtumassa

user image 2.06.2017
Kirjoittaja: Tuomas Kinnunen
Kategoria: Artikkeli
paintball.fi

Reissuraporttia Saksanmaalta EuroBigGamesta

Suomalaisia Euroopan suurimmassa paintball-tapahtumassa

EuroBigGame on nelipäiväinen paintball-festivaali, joka järjestettiin tänä vuonna toukokuun 25.-28. päivinä. Siihen kuuluu kaikki mitä pienen kaupungin rockfestivaaleilta voi odottaa, paitsi pääartistin roolissa on paintball. Skenaariomuotoiset pelit pelataan Saksan Mahlwinkelissä entisessä Neuvostoliiton lentotukikohdassa. Järjestäjän mukaan EuroBigGame pelataan 2000 osallistujan voimin, joka tekee siitä Euroopan suurimman paintball-tapahtuman. Pelaajia tapahtumaan tulee ympäri Eurooppaa. Jotkut pienissä ryhmissä, jotkut kokonaisina joukkueina. Todistettavasti suomalaisia tapahtumassa oli seitsemän. Eli me.

EuroBigGame-tiimimme koottiin Joensuu-Jyväskylä-Rovaniemi-Helsinki akselilta Suomi lipun ja Korpikilta tunnuksien alle. Vaikka ryhmämme olikin matkan valmistelussa suunnitelmallinen, kaikkeen emme osanneet varautua. Ensinnäkin paikan päälle olisi ollut järkevintä tulla autolla. Uskoimme tapahtuman verkkosivuja, jonka mukaan paikalle on helppo tulla junalla. Mahlwinkelin kylään pääsee suht vaivattomasti, mutta matkaa pelipaikalle oli kuitenkin vielä seitsemän kilometriä. Tämmöinen pikkujuttu ei harmittanut kuin vähän aikaa. Seuraavat takaiskut tulivat kuitenkin heti perään. Mahlwinkelissä ei ollut kauppaa, eikä myöskään mahdollisuutta pitää nykyaikaisia yhteyksiä muuhun maailman. Ei auttanut muu kuin ottaa rinkat, reput ja teltta kantoon ja jatkaa matkaa kohti pelialuetta. Facebookkia, Instagrammia ja kotiväkeä infotaan myöhemmin ja toivotaan, että vettä sekä ruokaa saa paikan päältä välittömästi.

kuva7.jpg

Paikan päälle kävely olikin suora pääsy legendojen joukkoihin. "Finnish guys who walked there", sanottiin ja hämmesteltiin kanssapelaajien toimesta. Paikan päälle käveltiinkin tsemppitööttäysten, saksalaisten mallastuotteiden ja ruotsalaisen autoilijan avittamana. Tämä kertookin tapahtuman luonteesta aika paljon. Täysin tuntematon pelaaja pysähtyy ja tarjoutuu kuljettamaan osan matkatavaroista check-in pisteelle. Erittäin hienoa. Valitettavasti mies pelasi vastapuolen punaisissa joukoissa, joten pieni pilkkaaminen piti ottaa vastaan. Tapahtumassa vastustajan mollaaminen kuuluikin hyvin vahvasti, mutta leikkimielisesti, asiaan. Red team sucks! Blue team sucks! Huudahdukset olivat arkea aamusta iltaan. Lopuksi maljaa kohotettiin kuitenkin yhdessä naureskellen.

kuva1.jpg

kuva5.jpg

EuroBigGamen varsinaiset pisteelliset pelipäivät olivat perjantai ja lauantai. Torstai ja sunnuntai oli varattu avoimeen pelaamiseen punaisen ja sinisen joukkueen välillä. Päätimme keskittyä ainoastaan voittamiseen ja peliminuutit pisteettömille päiville jäivät vähäisiksi. Pelipäivät olivatkin sitten melkoista selviytymistä. Kentän koko oli järjestävän tahon mukaan 55 hehtaaria joten pieniä ja suuria nahisteluja käytiin ympäri aluetta. Hellettä päivällä riitti koko ajan noin 30 astetta. Tuli hiki.

kuva8.jpg

Homman pihvi oli kuitenkin liittyä suurempiin erikoisjoukkoihin kuin rätkiä pienissä taisteluissa siellä sun täällä. Meidän onneksi tapasimme hollantilaisen, joka puhui suomea. Se, että löytää hollantilaisen, jonka nimi on Pelle, joka ei asu Suomessa, mutta puhuu hämmentävän selkeää suomea paintball tapahtumassa Saksassa on vähän outo juttu. Mutta se ei pitkään kummastuttanut, iso käsi hänelle. Ilman Pelleä tapahtuma olisi ollut hyvin erillainen. Hän yhdytti meidät Black Angels nimiseen suurjoukkueeseen ja opetti tapahtuman tavoille.

kuva4.jpg

kuva3.jpg

Kun pelaajia on joukkueessa yli sata, on myös tilan vyöryttäminen huomattavasti nopeampaa. Varsinkin kokeneemmat suurjoukkueet painoivat läpi vihollislinjoista kuin kuuma veitsi sulasta voista. Toiminta oli järjestelmällistä ja yhtäaikaisesta. Sitä massaa ei muutamalla hajaryhmällä voitettu, eikä varsinkaan pelaamalla kaukaa "longballia".

kuva2.jpg

Kaiken kaikkiaan EuroBigGame jää omaan mieleen yhdekseksi hienoimmista paintball kokemuksista ikinä. Varsinkin kun peli päättyi sinisen joukkueen eli meidän voittoon. Tapahtuman päätyttyä oli selvää, että tänne on palattava. Ja isommalla porukalla.


VINKIT SUOMALAISILLE EUROBIGGAMEEN:

  • Tule autolla (vuokraa esim. Berliinistä).
  • Merkkaimia ei saa Saksaan tuoda ilman erillistä F-leimaa. Ilman leimaa tulli nappaa merkkaimen ja itku tulee.
  • Merkkain kannattaa vuokrata paikan päältä tai sitten lentää esim. Hollantiin ja ajella sieltä paikan päälle.
  • Mukaan vettä, vettä, vettä
  • Ruokapuoli on paikan päällä hoidettu sakasalaiseen tapaan eli kasviksia on turha etsiä. Joten kannattaa huolehtia ruokapolitiikastaan niin, että kokkaus voi tapahtua esim. autossa tai omassa grillissä.
  • Hyvät sukat, t-paita ja alushousut - Hien määrä on infernaalinen. Merinokamat olivat erittäin onnistunut hankinta.
  • Kannattaa jättää huolella Suomeen semmoiset asiat kuin rauhalliset yöunet.
  • Paikassa on huonoin puhelinkenttä ikinä, joten ennen paikalle saapumista kannattaa kotijoukoille ilmoittaa, että parhaillaan saattaa olla pimennossa neljä päivää.

Lisää kuvia EuroBigGamen Facebookista >

Jesper Raevaara
02/06/17 13:31:42 @jesper-raevaara:
heitätkö vähän speksejä? - mitä reissu maksoi? - pelimaksu? - kuulahinta?
Tuomas Kinnunen
02/06/17 15:33:49 @tuomas-kinnunen:
Lentomatkat HEL-BER-HEL oli jotain 125 euroa per henkilö. Siihen junamatkat päälle eli muutamia kymppejä per tyyppi. Me otettiin neljän päivän upgradetettu VIP lippu. Siihen kuului aamupala, lounas/illallinen(PE-LA), rajaton määrä juomaa (vesi, cola, Fanta, Energy), vessa, suihku, telttapaikka + 2000 kuulaa. Laatikko maksoi 49 euroa (Draxxus - Bronze). Kuulat olivat hämmentävän hyviä. Pelasimme vuokramerkkaimilla eli Tippmannin X7 Phenomilla. Tuolla vielä eurobiggame.de tietokannasta revitty sivusto, jossa hinnasto vuodelle 2017: https://web.archive.org/web/20160308085923/http://www.eurobiggame.de:80/Tickets.aspx
Tuomas Kinnunen
03/06/17 21:21:22 @tuomas-kinnunen:
Ja tässäpä vielä videokooste meiningistä: https://www.youtube.com/watch?v=TceYiPCiLa4&feature=youtu.be
Jori Taina
04/06/17 17:18:51 @jori-taina:
Dang tämähän näyttää hotilta. Ehkä ensi vuonna isommalla köörillä sit? :D
Tuomas Kinnunen
04/06/17 18:16:57 @tuomas-kinnunen:
Ehdottomasti! Viimeistään ensi vuoden alusta ruvetaan taas suunnittelemaan. Oma Suomi-joukkue ois kyllä kova!

Tagit