Tero Kettu

Tilastot

Uutiset: 23
Tapahtumat: 6
Ryhmät: 2

SWAT-raportti Tallinnasta

user image 12.09.2012
Kirjoittaja: Tero Kettu
Kategoria:
paintball.fi

402_blogs.jpgKansallisen urheilutapahtuman järjestäminen toisessa maassa kuulosti vielä keväällä kovin erikoiselta ratkaisulta. Paikanpäälle päästyämme lauantaina 1.9. kaikki epäilykset tuntuivat turhilta. Matka- ja majoituskustannuksetkin olivat suunnilleen samaa luokkaa kuin edellisvuoden Oulussa käyminen ja puitteet SPBL:n viimeiselle kierrokselle näyttivät olevan kunnossa. Jo vuodesta 2009 Suomen sarjoja tahkonnut virolainen Adrenaliin oli kierrosjärjestäjänä, joten ainakin asiantuntemusta löytyy tarvittava määrä.

Päijät-Hämeen Paintball oli laittanut matkaan jälleen joukkueet kakkos- ja kolmosdivariin, molemmissa divareissa oli vielä mahdollisuudet mitaleille.

Vakiintuneen tavan mukaan päätöskierros pelattiin kahdella kentällä, näin saatiin SM-liiga ja kaikki kolme divaria pelattua pois yhden päivän aikana.

Pientä hankaluutta aiheutti kolmos ja kakkosdivarin pelaaminen samaan aikaan. Kun sekä SWATissa että SWABissa oli vain viisi pelaajaa mukana, juuraakin ei ehditty antaa pittiapuja sisarjoukkueelle. Suuri kiitos jo tässä vaiheessa Takeoverille, joka olikin auttamassa molempia joukkueittamme joka käänteessä.

SWAB ehti aloittaa pelinsä kolmosessa samaan aikaan kun SWAT siirtyi odottamaan omia alkulohkon pelejään jotka alkoivatkin olla käsillä. Mitäpä tästä nyt seuraisi, päätettiin että keskityttäisiin omaan pelaamiseen.

Normaalista Milleleiskojen seuraamisesta oli tällä kertaa poikettu ja mallia oli haettu sen sijaan Ruotsin sarjoista. Tuloksena oli kovin erinäköinen kenttä kuin yleensä, tätä voitaisiin pelata monella eri tapaa.

SWAT – Fieldfighter

En tiedä näyttikö vain siltä, mutta jotenkin jäi sellainen fiilis että vastaamme tuleva Fieldfighter (ns. 3-joukkue) ei ollut aivan samaa porukka kuin mitä vastaan esimerkiksi Kirkkonummella pelasimme. Liekö kysymyksessä ollut enempi paikallinen kokoonpano FF:n nimissä. No samapa tuo, kaikki pitää aina yrittää ensisijaisesti voittaa!

Ensimmäinen piste menikin rullaten mukavasti. Sneikki- että telttapuolemme pääsivät jyräämään vastustajan pois päiväjärjestyksestä ja olimmekin valmiiksi jo voitonvarmoja.

Kokeilivatko meitä vain ekassa pisteessä, mutta kolme seuraavaa pistettä menikin aivan eri komennossa. Tiukkojakin pisteitä pelattiin, mutta lopputulos oli kuitenkin 3-1 tappio. Eivät olleet ehkä ihan ehtaa Fieldfighteria mutta ainakin peli ryhtyi heillä kulkemaan siihen malliin.

SWAT – Urho Keltainen

Urhon 2. divarin ruumiillistumaa vastaankin oli ehditty mitellä pariin otteeseen kauden aikana. Nyt kaavailimme heidän osakseen hyvittäjän roolia edellisottelumme tappioon. Olisi niillä varmasti jotain vastaan väittämistä

Peli alkoi Urhoa vastaan hyvin, hallinta oli totaalisesti meillä. Pikapuoliin oli päästy jo 2-0 tilanteeseen eduksemme. Sitten alkoikin kone nykiä, menetimme pisteen OFO-rangaistusten saattelemana. Hieman hölmistyneenä koitimme koota itsemme. Siitä huolimatta, jälleen piste Urholle omien hölmöilyjemme tuloksena. Reilu minuutti peliaikaa ja tasapelissä oltiin. Tässä tilanteessa oli tarkoituksemme puskea läpi, mutta Urho taitavasti blokkasi yrityksemme ja peli päättyi 2-2. Ei näin!

SWAT – Fieldfighter Outbreak

Koska FF Outbreak oli ennen tätä kilpailua varmistanut nousunsa ykködivariin, tämä tulisi luultavasti olemaan viimeinen ottelumme heitä vastaan vähään aikaan, ainakin SPBL -sarjoissa. Monen monituista vuotta on näitten kavereitten kanssa väännetty hyviä ja tiukkoja pelejä, ikävähän oikein tulisi tässä :). Edellisen pelimme Piikkiössä onnistuivat viemään eli kostoko eläisi?

Kaksi tiukkaa pistettä myöhemmin, 2-0 tappiolla. Näinkö tämä nyt sitten muka päättyisi, perk...? Ei heitetty vielä lusikkaa nurkkaan, vaan päätettiin mennä taistellen laivan mukana pohjaan.

Pienellä breikkimuutoksella uuteen peliin! Vaikka breikki hieman käteltiinkin, silti selkä seinää vasten oli hyvä olla, piste tuli meille taistelun jälkeen. Vielä ei saisi hellittää! Seuraava piste alkoi murheellisemmin, breikistä menetimme kaksi (toinen sankarillisesti omien selkään ampumana) mutta silti loppukolmikkomme onnistui vääntämään pisteen kotiin. Tasapelissä jo ja peliaikaa jäi reilu puolitoista minuuttia vielä viimeiseen pisteeseen.

Päätettiin nyt pitää sneikki puoli niin kiinni kuin mahdollista, estääksemme FF:n aina vaarallisten sneikkipelaajien pääsyä tappopaikoilleen. Suunnitelma onnistui, FF ei saanut peliään levitettyä ja pääsimme itse etenemään sneikkipuolta rokottaen heiltä viimeisenkin pisteen! 2-0:sta 2-3:seen, näistä sitä nauttii eniten ja varsinkin jos saa voiton parhaasta mahdollisesta vastustajasta. Kiitos Outbreak, hyvä taisto, ehkä vielä joskus!

SWAT – Stainless

Stainlessin kanssa oli tällä kaudella päästykin pelaamaan joka kierroksella ja tilin saldo oli tähän mennessä tiukkojen pelien jälkeen, tasuri ja kaksi voittoa. Vaikka liikavarmuuteen ei ole missään tilanteessa varaa, olisi historia mikä tahansa, taisimme ihan pikkuisen siihen sortua.

Tiukkojen pisteiden jälkeen, peli taipui Stainlessille 3-0. Pari hyvää saumaa meillä oli piste tai pari itsellemme kuitata mutta meni sitten näin päin. 1-0 tilanteessa pelattu 1vs 1 olkoot meille opiksi, vastustajan juoksuliputus oli näkemisen arvoinen suoritus :).

Destroyers, Takeover Silver, Fieldfighter ovat kaikki olleet menneinä vuosina joukkueemme ”arkkivihollisen” asemassa, kaikki ovat olleet joukkueita joiden kanssa on saatu pelata mitä nautittavinta paintballia. Ikävä kyllä nämä joukkueet syystä tai toisesta kakkosdivarista kadonneet. Joten ilo huomata meidän saaneen uuden nemesiksen Stainlessin muodossa, odotamme tulevia koitoksiamme innolla!

Pelit ohi

Tappio, tasuri, voitto ja tappio. Ei näillä jatkoon mennä. Päivän kuudes ja sarjasijoitus jäi kakkosdivarissa tällä kaudella edellisvuoden tapaan viidenneksi, tosin pistettä lähempänä oltiin mitalisijoja. Eli kait senkin voisi jonkinlaiseksi kehitykseksi katsoa :).

Kolmosdivarin joukkueemme suoriutui ensimmäisestä kaudestaan myös hyvin, vaikka sarjasijoitus jäikin myös heillä viidenneksi, erot kolmosessa olivat olleet hiuksenhienoja. Ja ennenkaikkea tulevalle kaudelle meillä olisikin käytettävissä entistä enemmän supipelaamiseen rutinoitunutta miehistöä

Vaikka omat pelit ohi olivatkin suurin osa porukkaamme jäi paikanpäälle muitten pelejä seuraamaan sekä apua tarvitsevia jeesailemaan.

Illalla olikin jälleen kauden päättäjäiset palkintojenjakoineen ja pakollisine puheineen, jonka jälkeen ihmiset siirtyivät yhdessä tai erikseen Tallinnan yöelämään, kertoilemaan kaudella suoritettuja urotekoja tai ihan vain pehkuihin.

Kausi pakettiin

Kaiken kaikkiaan kausi 2012 oli ollut pienoista vuoristorataa, tosin piirun verran kehitystäkin nähtiin jälleen joukkueen peleissä. Kaudella ei nähty yhtään huonoa turnauspaikkaa, vaan kierrokset kieltämättä paranivat kerta toisensa jälkeen seuraavaan potenssiin. Suuret kiitokset SPBL:ssä toimiville ja muille talkoohenkisille jotka mahdollistivat meille muille tämän kauden. Ei kaikki kai täydellisesti nappiin mennyt puolin tai toisin mutta kommervenkkien jälkeen läpi kausi saatiin jälleen kunnialla :). Suuri kiitos viimeisen kierroksen osalta myös Action Gamesille matkajärjestelyitten hoitamisesta, päästiin helpolla.

Koko kaudesta haluamme kiittää erittäin paljon yhteisyökumppaneitamme Paintball Sissosta (Jesper, Grande, Tuure) sekä Paintball.fi:tä (Kimmo), olette parhaita! Ikuista ystävyyttä ja toveruutta vannomme Takeoverin ja Jämsän Paintballin suuntaan, kiitos kaikesta avusta mitä saimme kauden aikana teiltä, toivottavasti osasimme antaa jotain takaisinpäinkin. Vastustajille kakkos- ja kolmosdivareissa, kiitos kovista peleistä!

Nyt osa miehistöstämme luultavammin vetäytyy talvilevolle, aktiivisempien kuitenkin jatkaessa ulkopelejä kotiareenalla eri muodoissa, aina siihen asti kun lumet tulevat ja tukkivat tiet. Sitten soitetaan aura ja pelataan lisää! Nähdään kullannuput ensi kaudella!


www.facebook.com/paijatpb Päijät-Hämeen Paintball ry/SWAT Facebookissa

Mikko Korhonen
12/09/12 08:25:55 @mikko-korhonen:

Amen to that!


Jarno Kiiski
12/09/12 14:32:16 @jarno-kiiski:

Takeover kiittää myös Swattia ja Swabbia korvaamattomasta pittiavusta!


Tagit