Tero Kettu

Tilastot

Uutiset: 23
Tapahtumat: 6
Ryhmät: 2

SWAT-raportti Äänekoskelta 2012

user image 27.08.2012
Kirjoittaja: Tero Kettu
Kategoria:
paintball.fi

381_blogs.jpgPakko on sanoa, kun paikan päälle oli saanut ruhonsa raahattua, Keski-maan kansa oli Äänekoskelle rakentanut vilpittömästi sanottuna parhaat puitteet maalipallon pelaamiselle mitä henkilökohtaisesti olen Suomessa nähnyt. Tästä ehdottomat ylävitoset Äänekosken Huimalle ja PLF ry:lle.

Edellinen lauantaipäivä oli jättänyt kolmosdivaria pelaavan SWABin pronssipelissä tappiolle. Paikanpäälle oli jäänyt vielä sunnuntaiksi joukkueesta Piia Keinänen, Hannu Rekola ja Niko Hyytiäinen pittiavuksi sekä kullanarvoisia tippejä antamaan, samaa palvelua oli ollut edellispäivänä SWATista suorittamassa Filipp Hilden ja Mikko Korhonen. Samaten Arto Piirainen oli aina suurena apuna kuten tavallista. Eli jotain valmista näkemystä tästä luulisi olevan.

382_blogs.jpg?width=220Pelit pelattiin Kirkkonummen kierroksen tyyliin lomittain ykkösdivarin kanssa, järjestely oli osoittautunut toimivaksi ennakkoluuloista huolimatta. Lyhyemmät tauotkin ajateltiin jo hanskattavan. Muutama breikki oli jo visioitu etukäteen ja kentänluvun aikana niihin päästiin tutustumaan paremmin. Mikko Korhonen rulettaisi teltassa, Pauli Vartiainen/Tero Kettu teltan tukena ja pesässä, Filipp Hilden ja Harri Junttila sneikkilaidalla. Siinä palettia.

Yhden joukkueen jäädessä pois kierrokselta, osallistujia olikin 8, minkä johdosta kapteenien kokouksessa jaettiinkin uudet pelilistat. Samalla ensimmäinen pelimme siirtyi hieman myöhemmäksi, vaikka kävimmekin pittiin siirtymistä jo kerran harjoittelemassa.

Ei muuta kuin peliä sitten.

Ässä Creditor – SWAT

Ja vaikka kuinka oli mukamas valmistauduttu normaalia lyhyempiin taukoihin, pääsi kello meidät yllättämään ja ensimmäinen piste alkoi liiankin vauhdikkaasti. Breikkimme olivat puolitehoisia ja Creditor pelasikin kohtuu nopeasti itsensä jo 3-1 voittoon. Mitä tapahtui, oli suurin kysymys taukoalueellamme. Päätettiin herätä seuraavaan. Ottelun negatiivisin kohokohta lienee OFO-rangaistus joka annettiin piippuswabista. Uusi työkalu taisi olla liiankin värikkään näköinen, mistä taisi johtua sen tulkinta osumaksi :D.

Coitus – SWAT

Uuteen nousuun oli tarkoitus lähteä, mutta siitäkin huolimatta huomasimme olevamme 2-0 tilanteessa alta aikayksikön. Joskus selkä seinää vasten onkin hyvä paikka olla, sillä jo alkoi pätkivä koneemme käynnistyä. Piste pisteeltä kiipesimme lopulta 3-2 voittoon. Erittäin raskaasti piti kyllä tämän urakan jälkeen huokaista.

Kuvat: Piia Keinänen (klikkaamalla isompia versioita)

383_blogs.jpg?width=750

Stainless – SWAT

Joko se perkele urku aukeaisi? Coitus-pelin voitto ei ollut antanut aihetta erityiseen henkselin paukutteluun, niin takkuisesti pisteet olivat irronneet. Joka ukko tahoillaan koitti terästäytyä henkisesti. 3-1 voitto lopulta kuitattiin, mutta peli oli nihkeää edelleen. Hyvänä esimerkkinä mainittakoon piste johon Stainless lähti kolmella pelaajalla, mutta joka ratkesi meille vasta 1 vastaan 1 tilanteessa.

Feenix – SWAT

Näitten kanssa ei oltukaan ehditty tällä kaudella leikkiä. Edellisen kohtaamisemme Oulun pronssipelissä olimme vieneet, mikä olikin maksanut Feenixille myös 2-divarin pronssin. Vieläköhän nuo sitä pahalla muistelisivat?

Niin tai näin, otetta emme saaneet koko aikana peliin ja Feenix vei tasaisen varmasti ottelumme 3-0. Viimeisessä pisteessä pelattiin vielä jännittävää 1 vastaan 1 tilannetta joka olisi voinut tuottaa meille lisäpelin, mutta Feenix-pelaajan taikapallo sukelsi lystikkäästi pelaajamme syndin taakse. Näitäkin vielä piti nähdä :) .

Jatkoon ei liennyt sitten asiaa. Päivä oli hienoista puitteistaan huolimatta ollut meille todella vaikea. Valmistauduttu tähän kierrokseen oltiin kuitenkin oltu ja treeniäkin alla oli kohtuumäärä. Joka tapauksessa voitetut pisteet oli saatu lähinnä hyvillä yksilösuorituksilla, joukkuepeli oli kadoksissa ja syndipeli oli tavanomaisempaakin irtonaisempaa. Väliajoilla muitten joukkueitten breikkejä scoutatessa todettiin toistenkin käyttävän liki samoja kuin itsekin, joten omasta pelaamisesta ja muusta kättelystä taisi olla kysymys. No, ensi kerralla uusi yritys ja uudella määrätietoisuudella. Kiitokset jälleen yhteistyökumppanien Paintball.fi:n ja Paintball Sissoksen suuntaan, anteeksi että saatoimme teidät häpeään ;). Syvää analyysiä olisi siis syytä harjoittaa ja luita treenikenttään kolistella ennen Tallinnan kierrosta. Siellä sitten, sarjatilanne jäi ainakin jännittäväksi!

384_blogs.jpg?width=750


 www.facebook.com/paijatpb Päijät-Hämeen Paintball ry/SWAT Facebookissa

Tagit