Tero Kettu

Tilastot

Uutiset: 23
Tapahtumat: 6
Ryhmät: 2

SWAT-raportti Kirkkonummelta

user image 13.07.2012
Kirjoittaja: Tero Kettu
Kategoria:
paintball.fi

317_blogs.jpgKirkkonummi ja Progamesin pelipuisto onkin jo vuosien varrella tullut tutuksi, oli päällimmäisenä aatoksena sunnuntai-aamuna herätessä. Edessä oli siis SPBL:n toinen kierros ja kakkosdivariahan sitä oli jälleen tarkoitus mennä vääntämään. Edellispäivänä 3. divarin joukkueemme oli jäänyt harmittavasti semifinaalien ulkopuolelle, aivan kuin meidänkin joukkueemme Piikkiön kierroksella.

Taktisesti päätimme ajoittaa itsemme paikanpäälle kapteenien kokouksen aikaan, julkaistun pelilistan valossa ensimmäinen pelimme olisi vasta lähempänä puoltapäivää, päivän aluksi kun oli tarkoitus pelata 2. divarin Piikkiön semit ja finaalit. Lisäksi turnaus pelattaisiin 1. divarin kanssa lomittain niin sanotulla neljän joukkueen systeemillä, eli kahden pelaavan joukkueen erätauolla pelaisi toinen joukkuepari. Systeemiä oli jo kokeiltu edellistalvena Baltic Sea Cupin ohessa, ja ilmeisemmin sillä saavutettiin aikasäästöä. Hieman järjestely jännitti etukäteen, mutta osoittautuikin jälleen kerran ihan toimivaksi ratkaisuksi.

Taisimme olla paikalle hiukan liian aikaisin, yhdeksänteen pelipariin oli matkaa ja tylsistyminenkin meinasi jo uhata pelaajiamme. Yhteistyösopimus ehdittiin kuitenkin vastavuoroisesta pittiavusta 1. divarin Jämsän Paintballin kanssa hieroa kuntoon, on ne vaan aina niin hienoja miehiä!

Päästiinhän sitten peleihin lopulta kuitenkin, mites sitten kävikään:

SWAT – Fieldfighter

Heti arkkivihulaista vastaan, nämä pelit olivat tunnetusti aina kovia, oli sitten kysymyksessä millä kokoonpanolla oleva FF tahansa.

Ensimmäinen piste menikin taas muistellessa että miten tätä nyt pelattiinkaan, tauko oli tehnyt tehtävänsä. Hieman meinattiin ehkä jo lannistua, peliin päästiin kuitenkin mukaan ja ennen pitkää oltiin jo 2 – 2 tilanteessa. Aallonharjalta toiseen. Nyt alkoi halua löytymään porukasta jo ihan eri tavalla ja peli päättyi SWATille 3-2. Tiukalla meni, mutta ei se mitään!

SWAT – Ässä Creditor

Edellisvuoden 3. divarin nousijoista ei ollut juurikaan kokemusta, Creditorin organisaatiota vastaan pelaamisesta ei meillä ole ollut varsinaista historiaa, muutamia kohtaamisia lukuun ottamatta. Varman päälle ja kovaa, siinä reseptiä.

Ensimmäisen pisteen voittomme jälkeen Creditor pääsi rankaisemaan meitä telttalaitamme OFOsta. Pakka kasattiin uudelleen ja Creditoria rangaistiin sitten takaisin aina 3-1 asti. Peli rullasi jo niin mukavasti että meillä oli varaa ampua pois jopa omia pelaajiamme ihan snadisti selkään.

SWAT – Urho Keltainen

Keltaiseen tilaan oli jälleen siirrytty näemmä jonkin verran eri kokoonpanolla kuin Piikkiössä, mutta yritettäisiin nyt ampua nuo pois.

Peli noudatti aika pitkälti samaa kaavaa kuin Creditor-matsikin. Jos muisti palvelee oikein, tässä pelissä eliminoitiin oma pelaaja sikasiistillä syndikimmokkeella. Linjaa ammuttaessa pikkuteltalta, pallo pomppasikin edemmästä teltasta suoraan 90 astetta tölkillä pelaavan etumiehen loaderiin. Mutta vaikka kuinka tasoitusta yritettiin antaa, peli kuitenkin mystisten käänteiden jälkeen peli SWATille 3 – 1

Seurasipa jälleen pidemmän puoleinen tauko. Paikat meinasivat jo jumittua ja niitä pitikin availla pienellä juoksulenkillä.

Viimeinen alkusarjan peli olisi ollut Stainlessia vastaan. Semifinaaleihin pääsyn kannalta pelillä ei ollut enää kannaltamme merkitystä, joten luovutimme pelin ja näin siirryimme pelilistassa eteenpäin.

Semifinaali: SWAT – Horna

Ja milläs kokoonpanolla sieltä Turusta tällä kertaa meitä vastaan, katsotaan! Dream Teamin laajasta organisaatiosta tiedettiin aina saatavan ammuttavaksi jotain vanhaa , uutta, varsinkin sinistä, lainatusta en tiedä.

Saimme mukavan aloituksen otteluun turkulaisten myöhästyessä aloituksestaan, joka loikin sopivasti sekaannusta heidän puolelleen, Piste aika vaivattomasti meille. Riemumme osoittautui ennenaikaiseksi ja seuraavassa pelissä vastustaja antoikin potut pottuina rangaisten meitä ylimielisyydestämme tasoittaen 1-1. Seuraavan pisteen aikana pääsimme 2 vs 1 ylilyöntiasemaan jonka kuitenkin hukkasimme ja onnenkantamoisia jaeltaessa viimeinen pelaajamme jäi ampumiskisassa kehnommaksi. Peliaikaa oli enää jäljellä enää yksi minuutti viimeiseen erään ja selkä oli seinää vasten. Teimme tähän väliin kaksikin huonoa ratkaisua, aloitimme passiivisella breikillä ja emme tajunneet että olimme pakkovoiton edessä vaan jäimme lähes istumaan syndeillemme. Kello kävi pisteen ja pelin turkulaisille 2-1. Pronssipeliin päästiin, harmittamaan jäi viimeisen pisteen pölvästely kuitenkin.

Pronssipeli: SWAT – Stainless

Savolais-kainuulainen kombinaatti oli jo samana päivänä päässyt hopealle edellisen kierroksen mitalipeleistä joten koitettaisiin nyt edes vähän niitä lannistaa. Ei niillä autoon kaikki pokaalit mahtuisi kuitenkaan.

Peli saatiin aloitettua mukavasti erävoitolla, mutta seuraava piste menetettiinkin 3 for 1 – tuomion saattelemana. Meillä mitään kyllä pyyhitty, mutta tuomarin sana on ehdoton laki. Silloinkin kun hän on väärässä :D. Tasapisteissä pääsi jännitys hieman kasaantumaan, toistuisiko tässä Horna peli? Tavallaan toistuikin. Kolmatta pistettä pelattaessa saimme kuitenkin yliotteen ja itse pääsimme 2 – 1 johtoasemaan, peliaikaa jääden alle minuutin. Nyt olisi sitten ihan luvan kanssa saatu istuakin, mutta tavoitteeksi otettiin kuitenkin pisteen ottaminen ettei liikaa passivoiduttaisi. Stainless oli puolestaan pakkovoiton edessä jos jatkoajasta haaveilisivat, mikä heidän pelistään näkyikin. Heidän vaarallisen telttalaitansa puskun torjui Filipp Hilden, vaihtaen itsensä meidän puolemme telttaan päässeen vastustajan kanssa. Kello kävi taas tik tak, mutta nyt meille. Yksi kappale pronssia, mukaan kiitos, en syö täällä!

Viimeisen pelin myötä jännitys purkautui, Piikkiön täpärä semeistä poisputoaminen ja varsin lyhyt turnausväli oli nyt mielestä poispyyhitty. Nyt meillä olisi paremmin aikaa valmistautua Keski-Maassa käytäviin mittelöihin, seuraavan turneen koittaessa vasta elokuun alussa Äänekoskella. Se kuitenkin ajallaan!

Pelipäivä, -paikka ja puitteet olivat jälleen toimivat ja ensimmäistä kertaa joukkueemme historiassa, Kirkkonummen vierailusta jäi mitalinen jälkimaku. Tahdomme kiittää jälleen kerran työntöavusta yhteistyökumppaneitamme Paintball.fi:tä ja Päijät-Hämeen Paintball ry:tä sekä Paintball Sissosta erinomaisesta pallosta, . Suuret kiitokset myös Jämsän Paintballille, vastustajille sekä muille joukkueille että erityisesti uhrautuville tuomareille, jotka pienellä miehityksellä vetivät päivän läpi. Seuraavaa koitosta odotellessa, ammutaan teitä siellä!

www.facebook.com/paijatpb Päijät-Hämeen Paintball Facebookissa

Tommi Vuorinen
16/07/12 12:17:41 @tommi-vuorinen:

Mainioita raportteja Swatilta, hauskaa luettavaa!


Tagit