Tero Kettu

Tilastot

Uutiset: 23
Tapahtumat: 6
Ryhmät: 2

SWAB - raportti Piikkiöstä

user image 18.06.2012
Kirjoittaja: Tero Kettu
Kategoria:
paintball.fi

264_blogs.jpgProjekti SWAB eli mitä olet aina halunnut tietää päijät-hämäläisen paintballin uudesta aallosta.

Kostea kesäkuun lauantai ja Piikkiön paintball-pyhättö - varustettuna kioskilla ja ehkäpä salakavalimmalla/tehokkaimmalla myyntitykillä - odotteli pelaajiamme kokeilemaan onneaan värikuulapyssytappelun saralla.

Vuonna 2012 SWAT oli päättänyt perinteisen 2. divisioonan kivijalkajoukkueensa lisäksi koota miehistön mukaan SPBL sarjojen aloitustasolle 3. divariin. Edellisen kauden loppupuoliskolla oli saatu mukaan mukavasti uutta innokasta pelaajamateriaalia, jota oltiin lähdetty jo ennen uuden kauden alkua jalostamaan Paintball Bunkkerin treeneissä uudeksi joukkueeksi. Tavoitteena oli lähteä hakemaan pelikokemusta turnauksista, muuta tavoitetta ei ennen kautta asetettu.

Rosterina joukkueessa olivat Niko Hyytiäinen, Petri Oinonen, Hannu Rekola, Jan Oksman, Perttu Alitalo ja Piia Keinänen. Huollosta ja sivulaita valmennusavusta vastasivat Filipp Hilden, Arto Piirainen ja Tero Kettu. Katsottaisiin mitä tuleman pitää. Game on.

SWAB – Ässä Creditor

Ensimmäinen ottelu SPBL-sarjoissa antaisi heti kärkeen joukkueellemme kovan luokan vastuksen, Porin Ässä Creditorin.

Ottelun alkaessa joukkueen otteissa näkyi vielä hapuilu ja jännitys, breikistä ei muistettu ampua tarpeeksi ja osumista lähdettiin pois kentältä pyytämättä checkkiä tuomareilta. Vaikka yksi piste saatiinkin omaan päätyyn, peli silti Creditorille 2-1.

265_blogs.jpg?width=250SWAB – Nokkapokka

Edellisen pelin erätauoilla ja ottelun jälkeen käytiin uudestaan läpi breikkejä sekä palautettiin mieliin perusasioita. Päädyttiin lopputulemaan että nyt otettaisiin uusi alku, ja edellinen peli olkoot pelkkää harjoitusta.

Turkulaisten joukkueitten kolhoosista oli kolmosdivariin lähtenyt mukaan taas tänä vuonna Nokkapokka, joka kuitenkin miehitykseltään vaikutti eri joukkueelta kuin edellisvuoden samalla nimellä pelannut kokoonpano. Yhtäkaikki, ylisuurta pillerikuuria lähdettiin niillekin tarjoamaan.

Pelissä näkyi edelliseen verrattuna aivan uutta latausta, tällä kertaa saatiinkin tiukan väännön jälkeen voittopisteet kotiin, yhden pisteen harhaillessa vihulaiselle. Nyt näytti miehistöllä jo pelikenkä liikkuvan ihan erimalliin, pisteet siis SWABille 2-1.

SWAB – Viper Red

Keski-Suomen peinttisaloilta oli mukaan lähtenyt Viper -nimisiä joukkueita kaksikin kappaletta ja nyt tuli aika ottaa siitä punaisemmasta mittaa. Sen verran itseluottamusta oli saatu edellisestä pelistä että ilman sen suurempaa draamaa 2-0 SWABille. Pelaajat näyttivät löytäneen roolinsa ja peli alkoi yhä enemmän muistuttaa joukkueen peliä enemmän kuin viiden erillisen yksilön. Viperille kiitokset kapuloitten yrittämisestä rattaisiin joka tapauksessa!

SWAB - Iron Balls

Mieli alkoi olla sen verran korkealla että ehkäpä tarvittiinkin pientä maanpinnalle pudotusta kun Iron Balls vei viimeisen alkusarja ottelun ensimmäisen pisteen. Etelärannikon pojat eivät kuitenkaan päässeet helpolla, sillä voitonnälkä oli jo päässyt kasvamaan eeppisiin mittoihin ja pelaajamme jauhoivat vastustajat kelpo pyssytappelun päätteeksi pois kentältä kahdessa pisteessä. Lukemiksi tauluun SWABille 2-1. Hannu Rekola ja Petri Oinonen telttalaidalla vetivät tässä vaiheessa päivää jo jääkylmällä rutiinilla.

266_blogs.jpg?width=750

Semifinaali: SWAB - Holy Gunz

Kukaan ei aamulla ollut odottanut tätä. Että joukkueen ensiesiintyminen tällä kokoonpanolla kolmosdivarissa olisi kantanut semeihin asti. Olihan pelaajien potentiaali nähty jo kotiharjoituksissa, mutta silti jokaikinen taisi olla positiivisesti yllättynyt.

Pohjoisen poronpurijat, jotka taisivat edellisellä kaudella kokeilla urhoollisesti onneaan kakkosdivarissä nimellä RPC, olisivat seuraava mysteerilaatikko avattavaksi. Sen verran näkyi heidän ohimennen seuratuista peleistä läpipaistavan että tiedettiin kelpo pelin olevan tulossa.

Miehistön usko asiaansa näkyi koko pelin ajan, tänne asti oli taisteltu ja nyt haluttiin mennä loppuun asti. Vaikka vastustaja teki parhaansa hankaloittaakseen elämää, nyt ei ollut heidän päivänsä. Tämä kuuluisi SWABille 2-0. Finaaliin!

Finaali: SWAB – Ässä Creditor

Ympäri mennään ja jotain sitten sinne päin, alkupäivän toisintoa tarjoamaan mielivät jälleen Porin iloiset siniset miehet: Nyt ei kuitenkaan smurffeille sitä riemua annettaisi.

Ensimmäisessä pisteessä saatiinkin jo suloisen koston urkuja sen verran auki, että linjan ampuminen breikistä ja joukkuepeli oli jo kehittynyt päivänmittaan seuraavaan potenssiin. Tuskallisen hitaasti etenevän pelin ( pitistä katsottuna ainakin) ensimmäinen piste kuitenkin meille.

Toinen piste.Tulisiko ratkaisu jo tässä? Vai saisivatko mustikkamiehet keulivan mopon ojaan kiilattua? Jälleen oma breikki näytti onnistuvan hitusen vastustajaa paremmin! Ja vaikka tiedettiin pyssytappelutaidoissa jäätävän hopealle, tiimipelaaminen ja tilanteen vikkelä lukeminen pelaavalta joukkueelta kampesi pisteen SWABin laariin. 2-0! VOITTO oli hänen nimensä ja muut menkööt menojaan! Tunne oli sanoinkuvaamattoman upea sekä pelaavalla joukkueella että pittihenkilökunnan keskuudessa.

Finaalin jälkitunnelmia

267_blogs.jpg?width=750

Takki jäi tyhjäksi, hämäläisen peruspessimistisyydellä oli liikkeelle lähdetty ja kirkkain pytty tuli joukkueelle kuitenkin kotiinviemisiksi. Tämän edessä jokainen tajusi pysyä nöyränä, vaikka väkistenhän se hymyä huulille nosti. Suuret kiitokset täytyy jälleen kerran antaa yhteistyökumppaneille, Paintball Sissokselle sekä Paintball.fi:lle. Tietenkään unohtamatta suurinta ja kauneinta Päijät-Hämäläistä taustaorganisaatiota, eli Päijät-Hämeen Paintball ry:tä.

Seuraavalle kierrokselle tulos ainakin jätti paineita. Vaikka aikaa olisi kovin vähän ennen seuraavaa kierrosta, ei kun treeniä treeniä, tästä junasta kuulette vielä!

Päijät-Hämeen Paintball Facebookissa

Voittojuomat

268_blogs.jpg?width=750

Tagit