Tero Kettu

Tilastot

Uutiset: 23
Tapahtumat: 6
Ryhmät: 2

SWAT-raportti Oulusta 2011

user image 2.09.2011
Kirjoittaja: Tero Kettu
Kategoria:
paintball.fi

36_blogs.jpgOulu ja pienehkö jännitys takaraivossa, mitäköhän tällä kertaa. Edellisestä vierailusta oli kulunut jo kaksi vuotta ja silloin SWAT oli kunnostautunut häviämällä kaikki pelinsä 3-0. Ja silloin vielä satoi, oli kylmähkö keli ja muutenkin v-----i. No, pelipohja ainakin oli matkan tekemisen arvoinen. Sitten Mr Madon aivoituksia tarkastelemaan, mitäs kivaa tänään syötäisiin?

Ässä Creditor - SWAT
Sarjajohtajan kohtaaminen on aina mielenkiintoinen tapaus, varsinkin päivän ensimmäisessä pelissä. Ässä oli jyrännyt kaksi ensimmäistä SPBL-osakilpailua nimiinsä varmoin ottein. Ainoa edellinen kohtaamisemme oli Ikaalisten semifinaaleissa päättynyt heidän 3 – 0 voittoonsa. Piikkiössä oli jo vauhti hivenen hiipunut Los Bastardosin viedessä finaalin, mutta jotakin erityistä piti saada tähän peliin kehitettyä.

Kapteenimme Harri Junttila laatikin pelkästään tätä ottelua varten erityisen ”Ässä”-breikin, jonka ideana oli työntää keskeltä kaksi pelaajaa mahdollisimman pitkälle. Harri itse ottaisi telttakakkosen ja allekirjoittanut tölkkikakkosen. Filipp Hilden laitettiin millelaidan takakulmaan, Jan Oksman otti sneikin takakulman ja Mika Sinisalo telttaykköselle. Ja kaikki piiput soimaan heti lähdöstä ja linjoja tukkoon. Breikki ymmärrettiin riskaabeliksi keskustan osalta, mutta kovatasoista joukkuetta vastaan oli pakko yrittää riskillä. Peruspelillä meillä tuskin olisi ollut kauaa sanomista.

Breikki onnistui yli odotusten ja mitä ilmeisemmin sotki Ässän pakan, koska peli oli alta aikayksikön 1-0 SWATille. Seuraavan erän breikki muutettiin tavalliseksi perusbreikiksi joka poiki 2-0:n. Kolmanteen erään taas ”Ässä”-breikillä ja 3-0, kiitos. Päätettiin käyttää ”Ässää” tarpeen mukaan muissakin peleissä.

37_blogs.jpgKuvat: Pauli Vartiainen

FieldFighter Outbreak – SWAT
FF:n 2-divarijoukkuetta emme olleet tällä kaudella vielä kohdanneet. Perinteisesti FieldFighterin kanssa vääntäminen kuitenkin oli kovaa peliä, emmekä odottaneet helppoa peliä nytkään.

Ei ollut helppo peli, mutta sitäkin hienompi pelikokemus! Peli aaltoili päädystä päätyyn ja saatiin pelattua kaikki mahdolliset viisi pistettä. Jok’ikistä breikkivaihtoehtoa kokeiltiin ja niiden variaatioita, peli oli nopeaa ja armonta. Matsi kuitenkin meni lopulta FF:lle 3-2. Aina ilo, saatte selkäänne sitten ensi kerralla ;).

Feenix – SWAT
Feenixiä vastaan olikin saatu tällä kaudella vääntää jo kaksi kertaa, Kirkkonummella hävisimme 3-0 ja Piikkiössä 3-2. Päätettiin että nyt olisi meidän vuoromme.

Jos muistini oikein palvelee, saimme ensimmäisen pisteen haltuumme. Seuraavat kaksi kuittasi Feenix. Neljänteen erään lyhyt psyykkaus ja piste meille. Viidettä ja ratkaiseva erä jäi sitten harmittavasti kesken jännittävässä 1vs1 tilanteessa. Peli siis tasuri 2 – 2. Ei ainakaan hävitty, lohduttelimme itseämme.

RPC – SWAT
Kauden uusinta 2-divari tulokasta RPC:tä vastaan oltiin pelattu ainoastaan Ikaalisten kierroksella. Koko kauden olimme seurailleet heidän peliään ja kehitystä olikin huomattu tapahtuvan kierros kierrokselta. Varman päälle piti ottaa tämäkin peli, jos jatkosta haaveiltaisiin. Tasapeli edellisestä ottelusta oli nyt painolastina lisäpelejä ajatellessa. Voittaa olisi ainakin pakko.

Ensimmäinen piste tuli meille peruspelillä, toiseen pisteeseen lähdimme liiankin riskillä ja ehkä vähän ylimielisesti. Peli kahden erän jälkeen tasan 1-1. Kahden pisteen jälkeen puolten vaihto, mikä vaikeutti peliä huomattavasti, ilta-auringon paistaessa puitten yläpuolelta suoraan silmiin. Tästä huolimatta onnistuimme saamaan loput pisteet itsellemme. Peli siis SWATille 3-1.

38_blogs.jpg

Mites sitten kävikään?

Jatkosta ei ollut vielä hajua. Kaksi voittoa, tasuri ja tappio. Mihin se riitttäisi? Ylempi finaali näytti olevan jo poissuljettu tässä vaiheessa, mutta pronssipeliin oli vielä mahkuja.

Pelastava ritari valkealla ratsulla tulikin PPW Mad – Ässä Creditor pelin muodossa. PPW:n pistäessä Ässälle hanttiin oikein urakalla, peli päättyi 2-2. Hilkulla oli päättyä 3-2 PPW:lle, aika taisi loppua juuri viimeisellä puolella metrillä ennen liputusta.

Tiukalla meni mutta menköön, pronssipeliin Feenixiä haastamaan !

Pronssipeli: Feenix – SWAT
Päätyarvonta hävittiin siinä mielessä että jouduimme raahaamaan kamppeet kauempaan päätyyn ja pelaamaan ensimmäiset pisteet aurinko silmillä.

Lataus ja henki tähän peliin olivat kovat. Filipp Hilden oli loukannut itsensä joten hänen tilallaan pelasi Antti Viiala. Antin tiedettiin hoitavan tonttinsa joten peliä lähdettiin voittamaan. Nyt tai ei koskaan, Feenix – lintu saisi tuhkaansa jäädä.

Ei mitään kikkailuja, perusbreikillä mentiin neljä erää. Ensimmäinen erä 1-0 SWATille, toinen erä no point. Suivaannus ja loput kaksi pistettä meille, 3-0! Feenix ei antanut mitään ilmaiseksi mutta yhtäkaikki ensimmäinen voittomme heistä oli varmaa. Jan Oksman millelaidalla toimi ratkaisuroolissa jokaisessa pisteessä.

Takkiko tyhjä?

Pronssiin oli upeaa lopettaa SPBL-kausi! Saimme sarjataulukossa hinattua sijoitustamme tänä vuonna jälleen hieman ylöspäin ja kaksi pronssisijaa samalla kaudella kertoo edistystä tapahtuneen.
Näkemykseni mukaan Kirkkonummen ja Piikkiön heikommat sijoitukset olisivat olleet käännettävissä paremmiksikin sijoituksiksi huolellisemmalla pohjatyöllä ja valmistautumisella. Mutta loppujen lopuksi ihan itse ne onnistuimme tunaroimaan, toki saaden hieman apua siihen armottomilta vastustajiltamme ;).

No, ensi vuodelle olemme jälleen asteen parin verran kovempia ja taatusti kokeneempia. Tulee olemaan meille kuudes vuosi putkeen kakkosdivarissa nousematta tai tippumatta, toivottavasti se on edes joku ennätys :).

Joukkueemme tahtoo kiittää kaikki sarjan toteutumiseen vaikuttaneita henkilöitä, kaikki pelanneita joukkueita, tuomareita, Näpää, Grandea, Jaagoa, Artoa sekä ennen kaikkea sponsoreitamme Paintball Sissosta, Siivous Oksmania sekä Päijät-Hämeen Paintball ry:tä.

Lopuksi, nöyrimmät kiitokset mielenkiinnostanne. Toivottavasti nämä tarinoinnit ovat tarjonneet sivuston kävijöille jonkinlaista viihdykkeen korviketta, palataan asiaan jälleen ensi kauden korkattuamme!


Päijät-Hämeen Paintball/SWAT Facebookissa
Pauli Vartiaisen kuvia Oulun kierrokselta

39_blogs.jpg?width=65040_blogs.jpg?width=650

Tagit