Tero Kettu

Tilastot

Uutiset: 23
Tapahtumat: 6
Ryhmät: 2

SWAT-raportti Ikaalisista 2011

user image 17.05.2011
Kirjoittaja: Tero Kettu
Kategoria:
paintball.fi

26_blogs.jpgSuomen Paintball Liiton 2.divisioona, Ikaalinen, 15.5.2011

Nyt se sitten koittaisi, kauan odotettu ja haikailtu SPBL:n kisakausi. Tätä varten on boordipeintattu koko talvi, saatikka jo huhtikuun alusta särjetty paikkoja viikkotreeneissä Hillbilly Areenan armottomaan maaperään Heinolassa.

Jo lauantai 14.5. oli paljastanut että SM-liigassakin oli tarjolla yllätyksiä tulevalle kaudelle, mitä paljastuisi alemmista divareista. Kaverijoukkueet Mohikaanit ja TBD olivat jo kolmosdivarissa kisakauden korkanneet, TBD jopa pronssin merkeissä. Huonommaksi ei lämminhenkisen kilvoittelun nimissä ainakaan aiottu jäädä.

Sunnuntaina paikan päälle liiankin aikaisin, hivenen meinasi aika käydä pitkäksi ennen kuin päästiin varsinaiseen asiaan, eli alkusarjojen pelien kimppuun.

Kuvat: Perttu Alitalo
27_blogs.jpg

SWAT - Los Bastardos

Baltic Sea Cupissa jäi peli harmittavasti tasoihin kolmosdivarista nousseiden äidin pikku äp...kullannuppujen kanssa, jotenka nyt olikin mukavaa hakea siihen koitokseen loppuluku.

Ensimmäinen piste soljahti erittäin vaivattomasti LB:lle samalla kun selvitimme tämänvuotisen OFO-herkkyyden. Talvi- ja treeniteloilta oli mitä ilmeisemmin jäänyt säädettävää. Toinen piste saatiin kammettua itsellemme, vaikka surkuhupaisaa hämmennystä jäljellejääneessä kenttäkaksikossamme herätti valmentajien huudot ”Tero, se on purjeessa.” Kumpi purje ja ennenkaikkea, kummalle Terolle tässä huudettiin. Kolmas piste ilman sen kummempia jälleen LB:lle. Neljäs piste ja huomasimme olevamme neljällä miehellä aloittamassa. Missä viides, olimmeko saaneet jonkun pelaajarangaistuksen? Peli alkoi, heti kärkeen OFO ja se siitä.

Pitissä selvisi puuttuvan miehen episodi. Viides kaveri oli luullut että varamies oli mennyt hänen sijastaan kentälle, kun tämä oli siirtynyt toiseen päähän valmentamaan. Sovittiin muuten että tästä ei puhuta enää ikinä. Alkuhuudon jälkeen siis. Peli LB:lle siis 3-1. Ei kovin mallikas alku turnaukselle.

SWAT - Trivoga Bronze

Viime kaudelta kolmoseen tippunut ja sieltä takaisin ylemmäs kammettu, Trivoga Bronze on ollut koko 2-divari historiamme ajan yksi vakiovastustajamme. Alkuvuosina saimme heiltä kovastikin selkäämme opetellessamme supipelaamisen saloja, mutta parina viimevuonna olemme jo oppineet laittamaan heille kampoihin. Hyvät pelit tämän porukan kanssa saa aina. Tasaista tuttua ja vahvaa vääntöä, mutta sen verran saimme lisää vauhtia peliimme pienillä breikkimuutoksilla ja LB-pelistä kerätyn v***tuksen ansiosta että 3-0 kilahti tilipussiin.

SWAT-RPC

Tästä tapauksesta onkin jo pakko tarinoida vähän enempi. RPC oli rohkeasti tarttunut tilaisuuteen, kun SPBL tarjosi kolmosdivarin tiimeille mahdollisuutta nousta suoraan ylemmälle sarjatasolle. Tätä esitettiin kait lähinnä siksi että saataisiin molempiin divareihin parillinen määrä joukkueita.

RPC oli jo uusi tulokas kolmosdivariinkin ja sanasen vaihtaessani hemmojen kanssa, ilmeni että osa heistä näki supikentänkin ensimmäistä kertaa. Ihailtavaa kuitenkin että kaverit uskalsivat tarttua haasteeseen, varsinkin kun kolmosen lauantai pelipäivä muuttui vähemmän kiitolliseen sunnuntaipäivään. Tulikokeensa kaverit ottivat vielä 1-divaripudokasta, Coitusta, vastaan.

Seurasimme RPC:n pelejä sivusilmällä läpi päivän, ihan sillä varauksella että usein paperilla ”altavastaajina” pelaavat joukkueet saattavat tarjota ikäviäkin yllätyksiä. Porukka paransikin peliään kuin sika juoksuaan, mutta silti välisessämme kohtaamisessa onnistuimme yhtäkaikki kuittaamaan pisteet itsellemme 3-0. Erät vietiin läpi ilman suurta draamaa, perusaggressiivisesti päälle hyödyntäen vastustajan kovin vähäistä breikkiampumista (vaikkei se meilläkään usein kovin hektistä ole vieläkään). Vilpittömästi onnea tälle porukalle tuleviin koitoksiin, ainakin oli henki kohdallaan.

Jatkot?

Jonkin tovin jouduimme jännäämään jatkopelien suhteen, odotukset eivä olleet kovin suuret Los Bastardos-pelin fiaskon jälkeen. Mutta kuitenkin, pelit olivat menneet sopivasti ristiin, että jatkopaikka lohkesi kuin lohkesikin meille. Jatkossa olivat Ässä Creditor, Coitus, Jämsän Paintball sekä SWAT. Semifinaalin saimme vastaamme Ässän.

Semifinaali: SWAT - Ässä Creditor

Tiesimme jo ennen peliä että nyt on vastassa joukkue, jonka treenimotivaatio ja tekniikkataso on korkealla kuten sitä myöten se kuuluisa rimakin. Alkusarjan pelinsä nämä kaverit olivat hoitaneet varsin hyvin. Tarkoitus oli saada pelattua heitä vastaan sitten aggressiolla, jospa saisimme yllätettyä ja sitä kautta päästäisiin kiinni pisteisiin. Taisi vain jäädä aggressio toisen puvun taskuun, sen verran laiskasti pelimme käynnistyi ja suorastaan jumittui omaan päätyymme. Siitä olikin Ässän varsin helppo poimia hedelmät eli 3-0 pisteet pölyn laskeudettua. Siispä pronssipeliin.

Jämsä ja Coitus olivat jauhaneet jännittävän pelin. Kunnian kukko kuitenkin lauloi Jämsälle, joka näin oli varmistanut itselleen ainakin hopean. Itse joutuisimme vielä pronssista taistelemaan.

28_blogs.jpg

Pronssipeli: SWAT - Coitus

Ässän tavoin, Coituskin oli alkusarjan pelejään dominoinut. Vaan hieman näkyi hiipumista Jämsä-pelin aikana vauhdissa. Oman kunnon oli siis riitettävä. Peli alkoi hyvin pisteen viemisellä, Coitus tasoitti heti seuraavaan. Pikku paketti psyykkausta ja seuraava piste kolahti jälleen meille. Nyt odotettiin vielä jotain erikoista vetoa vastustajan puolelta, mikä jäi kuitenkin tulematta. Peli 3-1 SWAT:lle!

Pronssi kolahti postiluukusta kuitenkin, vaikka pienin epäilyksin oli jatkopeleihin lähdetty. Pakko olla tyytyväinen, 2010 Ikaalisten 4. sija nyt astetta ylemmäs.

Kaiken kaikkiaan turnaus viikonloppu Ikaalisissa oli varsin onnistunut järjestelyiltään eli ilmoiltaan. Mukava on käydä paikalla ainakin kerran vuodessa, varsinkin kun on joskus jotain kotiin viemistäkin. Kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille (Paintball.fi, Sissos, Siivouspalvelu Oksman, Duracell) ja varsinkin pelaavalle joukkueelle sekä ylin kiitos huoltovastaava-laitavalmentaja Sakulle. Jämsää porukkaa ja valokuvausautomaatteja Grandea ja Perttua unohtamatta ;). Jääkiekostakin tämä päivä sitten ehkä myös tullaan muistamaan.

Kirkkonummi, here we come!


www.facebook.com/paijatpb Facebook-sivu

29_blogs.jpg

Tagit