PH Paintball

Stats

events: 178
youtube videos: 1
 

12 Gram Challenge 3

12 Gram Challenge 3

28.07.2019, 11:00
@ Heinolan Hevossaari
Attendees:  @Hellfire

12gram_challenge_3.jpg


12 Gram Challenge 3


Taas mennään, eli 12 grammaisilla CO2-kapseleilla toimivien mutkien pelit järjestetään jo kolmatta kertaa Heinolan Hevossaaren kentillä, tapahtuman päivämäärä on sunnuntai 28.7.2019. Eli nyt Splatmasterit, PGP:t ja ties mitkä vanhat ja uudemmatkin mutkat pölyttymästä esiin ja käyttöön.

Tavoitteena olisi siis saada mukaan niin vanhempaa kalustoa kuin myös pelaajia ulkoiluttamaan uusia pistooleja, jotka eivät kakkos-, kolmos- tai nelosmutkana ollessaan saa kovin paljon käyttöä. Pelataan metsä- ja rakennetuilla kentillä, portti aukeaa klo 10, tule paikalle niin että olet valmiina pelaamaan klo 11. Pelit päättyvät klo 14-15 välillä miten on intoa pelata. (Näiden pelien jälkeen kentällä mekaaniset metsäpelit alkaen klo 15, tervetuloa myös sinne mukaan samalla osallistumismaksulla joko 12 grammaisilla pelejä jatkaen taikka sitten muilla mutkilla.)

Varusteita ei rajailla sen enempää iän mukaan, tervetuloa mukaan uudenkarhealla pistoolilla tai museoikäisellä varusteella. Käytössä pitää olla yksi kapseli kerrallaan, eli pikavaihtajat sallitaan, mutta kaasu aseeseen siis vain yhdestä kapselista kerrallaan. Weirdotkin viritykset sallitaan, jos joku saa nykyaikaisen sähkömutkan toimimaan kapseleilla niin sekin käy :)

Mutkassa kerrallaan max 25 värikuulaa, eli stick feedejä ja tuubeja käyttöön taikka sitten nykyaikaisia piipun alta syöttäviä lippaita. Pikku boxitkin kelpaavat, mutta täyttö sitten tuubeilla, ei bulkkeja kentälle.

-Osallistumismaksu 5 eur. Omat kuulat ja CO2-kapselit sallittu, paikanpäältä rajoitetusti myös saatavilla, varmista/tilaa mieluiten etukäteen jos tarvitset. Mieluiten kannattaa itse tuoda sellaisen valmistajan kapseleita joiden tiedät varmasti toimivan omassa mutkassa, kapseleiden ulkomittojen ”standarditkin” tuntuvat  varsin häilyviltä.

-Merkkaa itsesi tapahtumaan tai ilmoittaudu mukaan kommentilla jos pelaajia on useampiakin tulossa samassa seurueessa, niin pysytään kärryillä tulijoiden määrästä.

-Poikkeuksellisesta varustuksesta johtuen vuokrakamoja ei ole näihin peleihin tarjolla.

-Pelataan erilaisia pelimuotoja metsä- ja rakennetuilla kentillä, pelaajamäärästä riippuen joko joukkueina tai kaikki kaikkia vastaan.

-Suositusikäraja ilman aikaisempaa kokemusta vähintään 12 vuotta.

-Lähtönopeusraja 300 fps

-Piippusukkien käyttö pakollista muualla kuin pelikentällä pelien ollessa käynnissä

-Muutokset mahdollisia


Jos 12 grammaiset kapselit eivät ole tuttuja, niin kyseessä ovat 12 grammaa CO2-kaasua (hiilidioksidi) sisältävät metalliset kapselit, joita käytetään esim. värikuulapistooleissa sekä erilaisissa ilmapistooleissa. Kapselit ovat yleensä kertakäyttöisiä, aseeseen laitettaessa venttiilin piikki pistää kapselin päätyyn reiän, josta kaasu pääsee värikuula-aseeseen. Yleensä kapselilla ampuu noin 20-40 normaalikokoista .68 kaliiberin värikuulaa (riippuen aseen mallista), pienempiä kuulia reilusti enemmän. Kapselien vaihtaminen kentällä vie aseen mallista riippuen enemmän tai vähemmän aikaa, jolloin asetta ei voi laukaista, joten se vaikuttaa aika tavalla pelaamiseen. Lajin alkuaikoina kaikki värikuula-aseet käyttivät 12 gramman kapseleita, ennen kuin isompia CO2- säiliöitä ja sitten paineilmapulloja alettiin mukauttaa paintball-käyttöön.

Kapselit ovat englanniksi esim. ”12 gram CO2 cartridge” tai ”CO2 capsule” tai ”CO2 powerlet.” Niitä löytyy myös muita kokoja pienemmistä isompiin, joilla on aika kirjo eri käyttötarkoituksia, esim. pelastusliiveissä  nk. ”paukkuliivien” täyttämiseen.


Yleistä tietoa seurasta kotisivuilta http://www.PHpaintball.fi tai FB-sivuilta https://www.facebook.com/paijatpb/

Ajo-ohje

Heinolaan 4-tietä Lahdesta päin: 4-tieltä noustaan ylös Heinola E-rampista. Rampista oikeaan. Noin 100 metrin päästä heti vasempaan (Hevossaari-kyltti). Ajetaan Citymarketin ohi eteenpäin Hevossaarentietä yli pitkän siltakannaksen, sen jälkeen toinen risteys oikealle Puukemiankadulle. Noin 150 metriä ajettuasi vasemmalla kelta-punainen puomi. Aja puomista loiva mäki ylös ja olet perillä.

Heinolaan 4-tietä Mikkelistä päin: Tähtisillan jälkeen 4-tieltä noustaan Heinola E-rampista ylös. Käännytään oikealle Hevossaarentielle. Ajetaan Citymarketin ohi eteenpäin Hevossaarentietä yli pitkän siltakannaksen, sen jälkeen toinen risteys oikealle Puukemiankadulle. Noin 150 metriä ajettuasi vasemmalla kelta-punainen puomi. Aja puomista loiva mäki ylös ja olet perillä.

Pelipaikan karkea osoite: Puukemiankatu 9, Heinola. Ainakin Google Maps löytää hyvin paikalle.

Tags