Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1518
events: 1
images: 9716
youtube videos: 660
Files: 19
Groups: 1

Polar Paintball Games Reball Arena avattu

user image 16.03.2017
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Haastattelut
paintball.fi

Uusi sisäpelipaikka Kotkaan

Polar Paintball Games Reball Arena avattu

Kotkaan on saatu Polar Paintballin ja Polar Paintball Gamesin yhteisprojektina uusi paintball-halli, jossa pelataan kumisilla, uudelleen käytettävillä reball-kuulilla.

Hallin avajaispelit on saatu pelattua viime viikonloppuna ja Paintball.fi kyseli Polar Paintballin Terolta & Mikalta ensifiiliksiä uudesta paikasta sekä miten rakennusprojekti kaikkiaan sujui:


Kimmo Kainulainen: Olette saaneet Polar Paintballille uuden treenipaikan käyttöön Kotkaan, jossa käytetään kumisia reball-kuulia. Ensipelit on nyt ilmeisesti pelattu, miltäs paikka tuntuu?

Tero & Mika: Kyllä! yhdet treenit on tosiaan vedetty ja heti huomattiin parannuskohteita. Hallin kanssa edetään rauhassa, senkin osalta että kesällä asennetaan tekonurmi jota varten nyt kehitetään verkotukset ja muu oheistoiminta kuntoon. Hallissa on hiekkapohja jonka päälle laitettiin nyt kateharso, jotta pääsemme treenailemaan jo nyt ennen kesää. Lattian kanssa haetaan vielä pientä säätöratkaisua jotta saadaan se paremmin palvelemaan tarkoitusta.

Minkälainen paikka on?

Halli on ihan käytössä oleva kasvihuone, jolla pituutta 70 metriä ja leveyttä 21 metriä. Varsinainen pelileveys jää noin 19 metriin, mutta se on varsin riittävä ja parempaa ei voisi tähän tilanteeseen toivoa. Pituus vedetään täyteen kisakentän mittaan, eli ainakin ns. puolen kentän treeniä pääsee oikein hyvin harjoittelemaan, sekä muutakin ylläpitävää drilliä talviaikana.

Taukotilalle jääkin riittävästi kyllä aluetta hallin pituus huomioonottaen. Niin kuin ensimmäisissä treeneissä pääsimme toteamaan niin aurinkoisena päivänä sisällä saa paistella reilussa 20 asteen lämmössä, vaikka ulkona onkin pientä pakkasta.

Kesäkuukaudet ollaan ulkona ja silloin halli on muutenkin yrittäjän omassa käytössä, purkutöitä ei tarvitse tehdä juurikaan yritystoiminnan jatkamiselle, korkeintaan nostetaan verkot ylös. Kesällä hallin sisälämmön nousevat sen verran korkeiksi ettei pelaamisesta tulisi muutenkaan kovin mielekästä.

Onko kumikuulia minkä verran käytössä? Onko kuulien keräily millä systeemillä?

Reballia on käytössä noin 10 tuhatta palloa, uskoisimme, että ne riittävät tämän kokoiselle kentälle ja huoltotauko tulee pidettyä sopivan mittaisena. Kuulien keräykseen on tulossa kärry. Tekonurmi on melko pitkä karvaista joten kärry on oikeastaan ainoa järkevä ratkaisu pallojen keräykseen.

Nyt olemme puhaltaneet pallot vaan toiseen päätyyn ja keräilleet sieltä talteen ja puhdistaneet puhaltimen kanssa roskat pois, pallot liikkuvat tämän hetkisen lattian kanssa sujuvasti suuntaan jos toiseen.

Minkälainen projekti paikan saaminen käyttöön kaiken kaikkiaan oli?

Hallia mietittiin ja etsiskeltiin jonkin aikaa, tämä tuli vastaan vähän niin kuin itsestään yrittäjän omasta ehdotuksesta, tähän oli pakko tarttua pikaisesti ja paikka osoittautuikin erittäin asialliseksi. Alkuvalmistelut ovat vieneet ehkä muutaman täyspainoisen päivän, koska hallissa oli jo valmiiksi hyvät rakenteet verkotukselle. Tekonurmen asennus on sitten oma hommansa ja sitä suunnitellaan valmiiksi tarkkaan, tarkoitus olisi saada nurmi syksyksi ensi talvea varten.

Onko tila muiden vuokrattavissa vai enempi vain Polar Paintballin treenauskäytössä?

Tila on Polar Paintballin käytössä vapaasti ja viikoittain pidetään treenejä joihin pääsee sovitusti mukaan. Lattia on vielä hieman kesken, mutta kun saadaan siihen tässä lähiaikoina tyydyttävä ratkaisu, niin voidaan varmasti laajentaa käyttöä myös muille harrastajille. Tästä sovitaan vielä yrittäjän kanssa erikseen, mutta en usko että olisi ongelmaa käytön laajentamiselle, esim. yksityisiä tiimitreenejä ajatellen.

Onko tarkoitus treenata reballeilla vuoden ympäri vai talvisaikaan vain?

Hallissa treenataan toistaiseksi vain reballilla ja kesäajan se on yrittäjän omassa käytössä.

Miltäs Polarin alkava kausi muuten näyttää, luvassa varmaan SPBL:lää ja onko muutakin?

Polar Paintball satsaa tulevaan kauteen isoilla nimillä ja mahdollisesti lisää sponsoreitakin saadaan remmiin mukaan.

SPBL on luonnollisesti päätavoite ja pyrkimys olisi käydä myös ulkomailla, jää nähtäväksi onnistuuko se. Uudet pelaajat tulevat vetämään BPS sarjaa ja muutakin toimintaa on mielessä, niistä lisää myöhemmin ;)

Kiitokset haastattelusta ja toivottavasti uudelle hallille riittää käyttöä.

Kiitos Paintball.fi:lle mahdollisuudesta haastatteluun ja iso käsi tekemästänne työstä lajin hyväksi! Halli pyritään saamaan pikaisesti kuntoon ja harrastajia tyydyttävälle tasolle.


Kuvat: Lasse Puhakka

Linkkejä:

IMG_8149.JPG

IMG_8150.JPG

IMG_8148.JPG

IMG_8152.JPG

WALKOINEN WOIMA
16/03/17 21:08:53 @walkoinen-woima:
Loistaavaa jätkät!!!

Tags