Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1518
events: 1
images: 9715
youtube videos: 660
Files: 19
Groups: 1

WPBO:n kenttävaihtoehtoja kaudelle 2017

user image 28.02.2017
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball
paintball.fi

Valinnanvaraa löytyy jälleen, mutta W pysyy keskellä kenttää

WPBO:n kenttävaihtoehtoja kaudelle 2017

World Paintball Organization on julkaissut tälle kaudelle isojen sarjojen käyttöön tarkoitetuista kenttälayouteista toisen sarjan, nostaen määrän kuuteentoista luvatusta kahdestakymmenestä erilaisesta. Pääasiassa ne on suunnattu jenkkiläisen NXL:n, eurosarja Millennium Seriesin, aasialaisen PALSin sekä Etelä-Afrikkalaisen SARPL:n käyttöön. Nämä isot sarjat valkkaavat mieleisensä pohjan käyttöönsä ja ilmoittavat niistä omien aikataulujensa mukaan ennen turnauksiaan. Ne eivät kuitenkaan ota jo jonkun muun sarjan käyttämiä pohjia, joten sillä lailla kauden mittaan turnauksia ei järjestetä samoilla alustoilla.

Tämä ei kuitenkaan rajoita pienempiä sarjoja mitenkään, joten varsin yleinen systeemi onkin, että kansalliset tai alueelliset sarjat järjestävät omat turnauksensa seuraavan ison kisan layoutilla, jos se vain on jo tiedossa. Näin kansainvälisiin kisoihin osallistuvat joukkueet saavat lisätreeniä, eikä sarjojen tarvitse käyttää aikaa omien layouttien tekemiseen. Näin varmaan toimitaan myös Suomessa.

Kauden 2017 ensimmäiset layoutit on jo käytetty, kun NXL järjesti varsinaisesta kaudesta erillään olevan Winter Classic-turnauksen ja Millennium Series on julkaissut Ranskan etelärannikolla maaliskuussa pelattavan kauden avauksensa alustan.

w2.jpg

Ei suojamuutoksia tälle kaudelle


Vuodentakaisten lupausten mukaan suojat pidetään entisellään, joten tunteitakin herättänyt, kentän keskustaan sijoitettu iso W-suoja säilyy käytössä. Koska niitä on vain yksi, se luonnollisesti pitää sijoittaa keskiviivalle, jotta kenttä säilyy peilikuvana. Layoutit ovat sikäli kuitenkin pettymys, että W:tä olisi voinut koittaa käyttää vähän eri paikoissa kuin täsmälleen keskellä kenttää. Laitaan sijoittaminen tai vaikka pitkittäin kääntäminen muutamassa layoutissa olisi tuonut jotain vaihtelua.

Suunnittelussa on otettu huomioon viime kauden lopulla puhuttanut törmäys, jossa pelaaja menetti maskinsa ja sai kuulan aivan silmänsä alle. Isossa osassa layoutteja W:n kylkeen on lisätty matalammat suojat, jotka antavat liikkeelle lähteville pelaajille enemmän aikaa huomata suojan toisella puolella oleva vastustaja.

w3.jpg

Uutta suojaa 2018?


W:n saama arvostelu on noteerattu ja uutta pitäisi olla luvassa kaudelle 2018. Tosin siitäkin liikkuu huhuja onko se sitten vain entistäkin isompi versio W:stä, johon liitettäisiin pienet suojat reunoihin kiinteästi. Tämä olisi kustannustehokas tapa, vanhojen suojien omistajien ei tarvitsisi ostaa uutta, mutta se nostaisi varmaan uuden äläkän.

Suojien muuttelu on aika kaksipiippuinen juttu, joka vuosi tapahtuvana se aiheuttaa kenttien omistajille kuluja, mutta toisaalta samanlaisilla suojilla pelaaminen vaikka viisi vuotta putkeen tuntuisi kieltämättä tylsältä ajatukselta. Parin vuoden vaihteluvälin vakiintuminen voisi olla hyvä kompromissi, mutta sekin on pitkä aika silloin kun uutuus kohtaa rajua arvostelua.

Uusien suojien hyväksyttäminen pelaajilla vaikkapa nettiäänestyksen kautta muutamasta vaihtoehdosta voisi olla hyvä systeemi ylenmääräisen kritiikin välttämiseksi. Sarjan virallisen suojavalmistajan kannalta minkäänlaiset ennakkojutut ovat kuitenkin myrkkyä, kopiovalmistajat pääsisivät silloin huonoimmassa tapauksessa vauhtiin jo ennen kuin valintaa olisi edes virallisesti tehty, joten sen puoleen helppoja ratkaisuja ei taida löytyä.

Linkkejä:

 w4.jpg

 w5.jpg

 

Tags