Kimmo Kainulainen

Location:

Location: Lahti
Zipcode:
Country: FI

Stats

Blogs: 1190
images: 6573
youtube videos: 430
Files: 7
Groups: 1

Etha 2:een 3D-tulostettava runko ja 50 kaliiberin kitti

27.02.2017
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Tekniikka ja varusteet

Modaajille myöhäinen joululahja Planet Eclipseltä

Etha 2:een 3D-tulostettava runko ja 50 kaliiberin kitti

Englantilaisen värikuula-asevalmistaja Planet Eclipsen Etha 2:sta mainosteltiin jo viime vuoden puolella, mutta nyt Paintball Extravaganza-messuilla kunnolla esitellystä uutuudesta pidettiin varsin mukavia yksityiskohtia piilossakin.

Messujen yhteydessä selvisi, että Planet Eclipse aikoo julkaista tiedot/mitat, joiden avulla kiinnostuneet pääsevät suunnittelemaan ja 3D-printtaamaan itselleen haluamansa rungon mutkan sisuskaluja suojaavan putken päälle. Ideoita voi sitten ottaa leffoista, tietokonepeleistä tai vaikka sarjakuvista oman mielikuvituksen värittämänä.

Tämä taitaa olla ensimmäinen tällainen panostus värikuula-aseiden valmistajien suunnalta, joten harrastajien reaktiota tähän seurataan varmasti mielenkiinnolla kaikkien isompien alan firmojen suunnalla. Toki koko rungon suunnittelu on isompi projekti eikä ihan kylmiltään ole helppoa vaikka innostusta olisikin, mutta mitä luultavimmin Ethan päällä nähdään jos jonkinlaista viritystä laseraseista kuulia sylkevään kanaan.

Perusmuodossaan Etha 2 on toki varsin perinteinen Eclipsen mutka, mutta tarjoilee esim. piipun alta lippaista syöttävien magfed-mutkien ystäville uudenlaisen mahdollisuuden. Se toki vaatii rungon kääntämistä ylösalaisin ja muiden osien siirtoa, mutta rungon 3D-printtausmahdollisuus helpottaa tätä reilusti verrattuna siihen, että pitäisi ensimmäiseksi alkaa työstää metallia.

50 kaliiberin kitti


3D-printtaamisen lisäksi messuilla selvisi, että Etha 2:sta varten tuodaan myyntiin pienempien .50 kaliiberin kuulien käytön mahdollistava kitti. Siinä on mukana pienemmän halkaisijan piippu ja tarvittavat sisuskalut, jotka mahdollistavat pienempien kuulien käyttämisen ja vaihdon sitten taas takaisin isompaan normikuulaan.

Vastaavaa muutossarjaa on jo ollut aikaisemmin myynnissä Etekkiin, mutta systeemi taisi olla vielä muutaman vuoden aikaansa edellä. Nyt pienempien kuulien käyttö on kasvanut niin että Eclipse uskoo markkinaa löytyvän tämmöiseen panostukseen.

Edullisemman hintaluokan mutkaa toivotaan tietysti myytävän reilusti ja tällaiset mahdollisuudet ovat kyllä omiaan lisäämään kiinnostusta edelleen. Toivottavasti 3D-tulostajat käyttävät mahdollisuutta hyväkseen.

Linkkejä:

Tags