Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1518
events: 1
images: 9716
youtube videos: 660
Files: 19
Groups: 1

Cyclone valmistautuu eurokentille

user image 3.02.2017
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Haastattelut
paintball.fi

Haastattelussa Jani Kalasniemi

Cyclone valmistautuu eurokentille

Pitkän tauon jälkeen eurokentillä Millennium Seriesissä nähdään jälleen suomalaisjoukkue osallistumassa maaliskuusta syyskuuhun pelattavaan neljän turnauksen kauteen, kun kaksi viimeisintä Suomenmestaruutta ottanut Helsinki Cyclone lähtee mukaan semi pro-sarjaan.

Paintball.fi kyseli tiimin valmistautumisesta kauteen Cyclonen Jani Kalasniemeltä:


Kimmo Kainulainen: Helsinki Cyclone lähtee kisaamaan tänä vuonna Millennium Seriesiin, minkälaiset odotukset ja fiilikset ovat kun kauden alkuun on nyt noin kaksi kuukautta?

Jani Kalasniemi: Tunnelma on tällä hetkellä innostunut. Asennoituminen eurokentillä pelaamiseen alkoi jo joulukuussa, kun päätettiin Milleen lähtemisestä. Fiilikset sinänsä eivät suuresti eroa edellisistä vuosista, sillä olemme tottuneet aloittamaan kauden systemaattisesti maaliskuun aikana. Milleltä odotamme kovia vastustajia ja haastavia pisteitä.

cyclone_logo.pngKetä kaikkia on mukana, onko Milleä pelaamassa pieni rinki vai kiertääkö kisoja isompi ryhmä kauden mittaan?

Milleä pelaamassa on pieni rinki. SPL:ssä on suljettu 10 pelaajan rosteri, joka pitää ilmoittaa 8 päivää ennen ensimmäistä turnausta. Sen enempää ei voi olla tiimissä pelaajia kauden aikana. Rosteri ei vielä ole täynnä, mutta varmoja pelaajia ovat Wilhe Knaapi, Miro Rainio, Ilpo Heinonen, Toni Sireni, Jesse Liimatainen ja allekirjoittanut itse. Oma pelaaminen on vielä avoinna syksyllä rikki menneen polven takia. Lisäksi vahvistuksina meillä on Xalo Almeida, Osvaldo Lopez ja Cyclonen oma poika Mikko Huttunen. Rosteri vielä elää, koska jokaisen on pystyttävä lupaamaan, että pystyy sitoutumaan pelaamiseen. Lopullinen 10 henkeä on tiedossa hieman ennen Ranskan kierrosta.

Eurokentillä kausi alkaa siis jo maaliskuussa, joka on tietysti suomalaisittain aika aikaista. Kuinka pääsette treenaamaan ennen ensimmäistä kierrosta? Onko luvassa treenireissuja ulkomaille, joinain vuosina olette tainneet käydä ainakin Ruotsin puolella?

Cyclone on systemaattisesti aloittanut kauden tuossa maaliskuun kieppeillä ja teemme paljon töitä pelitason säilyttämiseksi. Talven aikana on pidetty fysiikasta huolta ja treenattu pallon kanssa mm. PH Paintballin kanssa Vierumäellä ja Bunkkerissa. Ulkomaan treenireissujakin on jo nyt tiedossa. Menemme Ruotsiin ensimmäistä Milleä edeltävänä viikonloppuna. Treeneihin olemme saaneet mukaan myös brasiliaisvahvistukset, joten niitä treenejä odotetaan innolla! Ennen ensimmäistä Milleä treenaamme keskiviikkona ja torstaina muiden SPL tiimien kanssa Ranskassa.

Olette mukana SPL:ssä eli Semi-Pro Leaguessa, joka on toiseksi ylin sarjataso. Se on ns. lukittu, eli sinne pitää ilmoittautua koko kaudeksi kerrallaan, eli ilmeisesti maksamalla kausi kokonaan etukäteen? Minkälainen sarjamaksu SPL:ssä on nykyään?

Kyllä, SPL:ään täytyy ilmoittautua koko kaudeksi kerrallaan ja pelaajien määrä on rajattu kymmeneen. Lisäksi heidät täytyy nimetä pelaajiksi ennen ensimmäistä turnausta. Millen sarjamaksuista ja säännöistä saa parhaan vastauksen heidän nettisivuiltaan.Millen sarjamaksut löytyvät heidän sivuiltaan: http://www.millennium-series.com/teams.php?team=register.

Cyclone on tällä kaudella hyvässä asemassa, sillä olemme saaneet pääsponsoriltamme Milleen vahvan tuen eikä tämä olisi ollut mahdollista ilman heitä. Olemme erittäin iloisia siitä, että Carbon Paintball on tällä kaudella meidän pääsponsori.spbl2016_vmaki_sm_014.jpg

Ainakin aiemmin Millenniumilla on ollut käytäntö että lukittujen tasojen sarjapaikan sai myydä tai luovuttaa toiselle joukkueelle, mutta sarjalle piti maksaa aika kovakin maksu nimenmuutoksesta. Onko vielä näin, pitikö sarjapaikasta ja muutoksista sillä lailla maksaa vielä ns. extraa sarjamaksun päälle?

Peintti ei kieltämättä ole harrastuksena sieltä edullisimmasta päästä. Kuten todettua, olemme Carbon Paintballin kanssa vahvassa yhteistyössä ja he ovat hoitaneet Millen kanssa neuvottelut, eikä meillä ole tarkkaa tietoa niiden sisällöstä.

Epävirallisten tietojen mukaan paikkamaksut ovat Div1:een 2500 eur, SPL:ään 5000 eur ja CPL:ään 10000 eur. Div2 ja alemmat ovat avoimia eikä niihin ole paikkamaksuja. Jokaisen tason kaksi kärkitiimiä saavat nousun ylemmälle tasolle ja vastaavasti kaksi viimeistä pudotetaan tason alas päin. Jos tiimi nousee SPL:stä CPL:ään, ei heidän tarvitse maksaa paikkamaksua.

Koko sarjan kiertäminen on aikamoinen panostus, onko tätä suunniteltu jo useamman vuoden takaa vai päätökset tehty nopeammassa tahdissa?

Koko Millen kiertäminen on ollut keskusteluissa niin kauan kuin itse olen Cyclonessa pelannut, joten haaveissa/puheissa se on ollut mukana jo useamman vuoden. Olemme jo useamman vuoden rakentaneet näkyvyyttä ja luoneet suhteita ulkomailla sekä verkon kautta että pelireissuilla. Nyt vihdoin palaset loksahtivat sopivasti kohdalleen. Kuitenkin päätökset tästä kaudesta tehtiin varsin nopealla aikataululla. Saimme viestin Carbonilta, josko haluamme pelata Milleä heidän tiiminään ja silloin päätöksien piti tapahtua nopeasti. Keräsimme varmat pelaajat yhteen ja sitten otettiin pieni riski, jotta saamme tarpeeksi pelaajia mukaan. Lopullinen päätös pelaamisesta tehtiin lopulta kolmessa päivässä.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että kiinnostuneita pelaajia on niin paljon, että saatamme käydä yhdellä kierroksella myös toisen joukkueen kanssa. Eurokentillä taso on huomattavasti Suomen tasoa korkeammalla ja olisimme todella iloisia, jos saisimme muitakin suomalaisia joukkueita lähtemään Milleen mukaan!

Minkälaiset suunnitelmat ovat kotimaassa, oletteko ulkomaan panostuksesta huolimatta mukana SPBL:ssä tällä kaudella edelleen kahdella tiimillä?

Kotimaassa panostus peinttiin säilyy muuttumattomana. Uusille pelaajille tulee enemmän tilaa kummassakin joukkueessa ja tästä johtuen järjestämme keväällä muutamat Cyclone Tryout -treenit. Kahdella tiimillä mennään edellisten vuosien tapaan. Tavoitteena edelleen voittaa sekä liiga että divari.

Kiitoksia haastattelusta ja toivotaan menestyksekästä kautta eurokentillä.

Kiitoksia. Odotamme turnauksia innolla ja toivomme tarjoavamme jännitystä ja viihdettä kotikatsomoihin. Cyclonen turnauksia pystyy tuttuun tapaan seuraamaan meidän Facebook-sivujen kautta.


Linkkejä:

 spbl2016_vmaki_sm_019.jpg

Tags