Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1509
events: 1
images: 9467
youtube videos: 630
Files: 19
Groups: 1

Verottajalta ennakkopäätös paintball-vuokrauksista

user image 24.01.2017
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kauppa ja teollisuus
paintball.fi

Ennakkopäätöksen haku tuo varmuutta toimintaan

Verottajalta ennakkopäätös paintball-vuokrauksista

Paintball Sissos on hakenut ja saanut verottajalta ennakkopäätöksen koskien paintball-vuokrausten arvonlisäverollisuutta. Saadut päätökset ovat sensuuntaisia, että verottaja pitää paintballiin liittyvää vuokraustoimintaa tietyissä tapauksissa sopivana käyttämään alennettua arvonlisäverokantaa.

Yleisesti ottaen alempaa alv-prosenttia käytetään mm. liikuntaan liittyvissä asioissa, jotta hintojen alentamisella mahdollistettaisiin useampien ihmisten osallistuminen useampiin erilaisiin lajeihin. Samalla asialla on työllistämiseen liittyvä positiivinen vaikutus. Samalla tavoin alempi veroprosentti on käytössä alentamassa hintatasoa mm. ruoassa ja digitalisoitumisen takia ongelmissa olevien paperilehtien tilauksissa.

Merkitys yrittäjälle


Esim. jos vuokrausyrityksellä on ollut vuodessa 150000 euron verran päätöksen mukaista verollista myyntiä, on tilitettävä arvonlisävero ollut vähän reilut 29000 euroa ennen ostojen alv:n vähennystä. Samoilla hinnoilla, mutta alemmalla veroprosentilla se olisi vähän reilut 13600 euroa, joten ero on merkittävä.

Kuluttajan kannalta


Kuluttajalle tilanne ei sillä lailla näy välttämättä suoraan, jos esim. vuokrauksen hinta pysyy entisellään, firma vain pärjää taustalla vähän paremmin. Sekään ei ole huono asia, kun kaupallisten pelikenttien määrä on viime vuosina pyrkinyt enemmänkin pienenemään kuin kasvamaan, paraneva kannattavuus mahdollistaa myös toiminnan kehittämisen.

Yritysten välisessä kilpailutilanteessa hinnat toki usein tuppaavat laskemaan, joten veron määrän väheneminen tarjoaa mahdollisuuksia alentaa kuluttajahintoja ilman että se näkyy yrityksen viimeisellä rivillä. Tällöin tulos on juuri se mitä valtiovalta on ajatellutkin, tuoden harrastuksen taloudellisesti entistä useampien ulottuville.

Ennakkopäätöksen hakeminen


Verottajan ennakkopäätökset ovat maksullisia ja koskevat vain hakijaa, mutta yleisesti ottaen Sissoksen saama päätös on erittäin positiivinen, yhdenvertaisuusperiaatteen mukaan muitakin pitää kohdalla samalla lailla jos toiminta on samanlaista. Verotukseen toki mahtuu tulkintoja, joten sillä lailla varmuutta on mukava hakea paperilla, varsinkin jos kyseessä on omaan elinkeinoon aika tavalla vaikuttava asia. Ennakkoratkaisu maksaa itsensä takaisin varsin nopeasti.

Todennäköisesti osa alan yrityksistä toimii tai on jo aiemminkin toiminut alemman alv-prosentin mukaan, mutta ennakkoratkaisun hakeminen tarjoaa asiaan varmuutta, jolloin verotarkastuksessa ei sitten tule ikäviä yllätyksiä. 

Kiitokset Sissoksen suuntaan ennakkopäätöksen julkituomisesta, asialla on iso merkitys alan yrityksille ja sitä kautta myös ihan tavallisten peinttaajien harrastusmahdollisuuksille tulevaisuudessa.

Linkkejä:

Tags