Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1495
Tapahtumat: 1
Kuvat: 9097
Youtube-videot: 590
Tiedostot: 18
Ryhmät: 1

Kilpakenttien suojat pysyvät entisellään kaudella 2017

user image 3.01.2017
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Kilpapaintball
paintball.fi

Kilpakenttien suojat pysyvät entisellään kaudella 2017

Paintballin kisakenttien valmistaja Sup'Airball on ilmoittanut, että World Paintball Organizationin käyttämiin kenttiin ei tule kaudelle 2017 muutoksia. Tästä oli puhetta jo vuosi sitten, kun nykyinen ison W-suojan sisältämä setti julkistettiin. Sitä ennen käytössä oli laajasti kahta erilaista kenttää, eurosarja Millennium Seriesin isolla M-suojalla sekä amerikkalaisten isolla A-suojalla varustettua. Muutoksen jälkeen kaikki isommat sarjat ovat pelanneet samanlaisella kentällä ympäri maailmaa.

Suojien vuosittaiset päivitykset ovat toki tuoneet vaihtelua kisakentille, mutta samalla ne ovat luoneet aikamoisen taloudellisen ongelman. Kun kentänomistajien on ollut puolipakko hankkia päivityspaketti, niin siitä on muodostunut kuin vuosittainen vero. Lisäksi W-suojien tullessa eurokenttään tuli huomattavan paljon uusia suojia, joten päivityshinta oli sitten myös sen mukainen.

Jos samojen suojien käyttö ainakin parina vuonna peräkkäin onkin tervetullut uutinen, niin huomattavasti tunteita herättävä iso W-suoja on ehkä sitten se jonka osa pelaajista olisikin halunnut häviävän. Seinäksikin kutsuttu valtava suoja peittää kentästä varsin ison osan, joten sen vaikutus pelaamiseen on ollut huomattava, verrattuna vaikka Suomessakin käytössä olleeseen A-suojaan. Toivoa sopii että alkavalla kaudella W:ta nähdään virallisissa kenttälayouteissa käytössä vähän monipuolisemmissa paikoissa kuin aina vain poikittain prikulleen keskellä kenttää.

Tagit