Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1494
Tapahtumat: 1
Kuvat: 9088
Youtube-videot: 587
Tiedostot: 18
Ryhmät: 1

Uutta alustaa Paintball.fi:lle

user image 30.12.2016
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Pääkirjoitukset
paintball.fi

Uutta alustaa Paintball.fi:lle

Tervetuloa uudelle alustalle siirrettyyn Paintball.fi:hin. Vaihdoksella päästään toivottavasti eroon syksypuolella vaivanneista yhteysongelmista ja uusi ohjelmistoalusta tarjoaa kehitysmahdollisuuksia eri malliin kuin tämä entinen.

Etusivulta löytyvät suunnilleen samat asiat kuin vanhoiltakin sivuilta, vähän uudelleen järjesteltynä. Sivun yläreunan menussa on samoin suunnilleen samat linkit kuin aiemminkin. Sarjataulukoista puuttuu vielä osa ja Mitä on paintball?-sivulla osa linkeistä ei toimi, mutta korjataan piakkoin.

Omia asetuksia


Sivustolta tulevia sähköposteja voi säätää klikkaamalla menusta käyttäjätilin asetukset ja sieltä Ilmoitukset-välilehteä. Avautuvalta sivulta valikosta voi valita eri asioita joista sivusto lähettää ilmoituksia (forumin viestit jne.) ja miten niistä haluaa ilmoituksen (sähköpostilla, yksityisviestillä tai ei lainkaan).

Muista välilehdistä voit sitten muokata käyttäjätilin sekä profiilin tietoja.

Järjestelmä on sikäli erilainen aiempaan verrattuna, että kirjautuneilla käyttäjillä on käyttäjätili sekä profiili. Muutos aiheuttaa päänvaivaa ennen kuin siihen tottuu, mutta kannattaa ajatella käyttäjätiliä ikään kuin henkilönä ja profiilia käyttäjän omana etusivuna.

Eli käyttäjätililtä voi vaihtaa esim. sähköpostiosoitetta ja profiilissa näkyvät sitten esim. sivustolle lataamasi valokuvat yms. julkiset asiat.

Systeemi on käytössä siksi että toisinaan on kätevää jos käyttäjällä voi olla useampi profiili eri asioille, mutta normaalisti mennään yksi käyttäjä = yksi profiili periaatteella.

Omaan profiiliin pääsee sisäänkirjautuneena ollessaan sivun yläreunan menusta löytyvästä linkistä, joka on sama kuin käyttäjänimesi. Sen alta löytyvät linkit myös yksityisviesteihin, tapahtumiin joihin olet osallistumassa, omiin ryhmiisi, käyttäjätilin asetuksiin sekä uloskirjautumislinkki.

Valokuvat


Valokuvien kohdalla siirto meni niin, että kuvat siirtyivät kyllä ok, mutta gallerioiden infot eivät. Eli jos sinulla oli sivuille ladattuna valokuvia, niin ne löytyvät nyt profiilistasi koottuna yhteen galleriaan, joka on sama kuin käyttäjänimesi. Ne voi halutessaan jakaa jälleen uusiin gallerioihin.

Ensimmäinen kirjautuminen


Aiempaan versioon rekisteröityineille jäsenille lähetetään sähköpostilla (otsikolla "Paintball.fi:n uudet sisäänkirjautumistiedot") sisäänkirjautumistiedot, joilla pääsee sivuille ja salasanan voi sitten vaihtaa mieleisekseen.

Jos et ole saanut sähköpostia niin tarkista spam-/roskapostikansiot, jos viesti olisi mennyt sinne.

Jos viestiä ei löydy, mutta käytössäsi on sama sähköposti jolla olet alun perin rekisteröitynyt sivuille, niin uuden salasanan saa myös "Unohditko sisäänkirjautumistietosi"-lomakkeella:

Jos taas sinulla ei ole enää pääsyä siihen sähköpostiin jolla olet rekisteröitynyt niin salasanaa ei tietysti tällä tavoin saa.

Jos ongelmia tulee niin apuja sähköpostilla info@paintball.fi

HUOM! Jos olet tottunut kirjautumaan Facebookin tunnuksien kautta, niin sitä vaihtoehtoa ei vielä ole, mutta se tulee taas käyttöön kunhan ehditään rakennella.

Vinkkejä aloitukseen


Aiempaan versioon nähden sivuilla käytetään enemmän ikoneja, tässä yleisempiä:

kysymysmerkki.PNGKysymysmerkkiä klikkaamalla saa esiin kyseiseen kohtaan liittyvää vinkkiä tai selitystä.


plussa.PNGPlus-merkki: uuden asian lisääminen, esim. forum-viestin tai valokuvan


roskis.PNGRoskis-merkki: jonkin asian poistaminen


ratas.PNGRatasta painamalla pääsee eri asioiden asetuksiin tai muokkaamaan vaikka omaa forum-viestiä.


tahtain.PNGtahtainkeltainen.PNGTähtäimen kuva: Forumilla tätä painamalla voi alkaa seurata viestiketjua (eli saada sähköpostiin ilmoituksen ketjuun tulevista uusista viesteistä). Kun merkki on kellertävä, on seuranta päällä ja valkealla pohjalla seuranta on seis.


suurennuslasi.PNGSuurennuslasin kuva: Tätä painamalla voi tehdä hakuja (hakuja voi tehdä myös sivuilla olevista haku-kentistä, vaikkei kuvaa olisikaan). Haun toiminta riippuu siitä missä sitä painaa, sivun yläreunan menusta suurennuslasia painamalla haku koskee koko sivustoa ja esimerkiksi Jäsenet-sivun yläreunassa olevan hakukentän tulokset koskevat vain jäseniä.


oikein.PNGOikein-merkki: Forumilla tällä saa merkittyä kaikki ketjut luetuiksi.


puhekupla.PNGPuhekupla: Forumilla tällä saa vietyä kyseisen viestin tekstin omaan viestiin lainattuna tekstinä.


vas.PNGoik.PNGNuolilla pääsee liikkumaan sivulta toiselle


Pitämällä hiiren osoitinta hetken ikonin päällä tulee näkyviin sitä koskeva ohje.

Korjattavaa 


Suunnilleen kaikki vanha sisältö on tallella, mutta sivuilta löytynee rikkinäisiä linkkejä, kunnes ehditään korjailla. Tällöin haluamaansa sisältöä kannattaa etsiä haun avulla, eli laajimman haun pääsee tekemään menusta löytyvää suurennuslasia klikkaamalla.

Lisäksi vanhoissa artikkeleissa kuvien linkit vievät palvelimelle osoitteilla joissa ei ole salauksesta kertovan https:n s-kirjainta, eli ne voivat aiheuttaa joissain selaimissa (asetuksista riippuen) ns. keltaisen lukon kuvan, joka kertoo että osa sivusto on salaamatonta. Samoin tekevät Youtube-videoiden ns. otsikkokuvat, jotka tulevat suoraan Youtubesta salaamattomina (esim. https://paintball.fi/video -sivulla).

apa
03/01/17 10:56:58 @apa:
Hieno uudistus! Tuleeko uutisille RSS-feediä? Nyt ei ainakaan vanha feedi toimi ja testasin huvikseni paintball.fi/feed, saan virheilmon: "module is not active".
Kimmo Kainulainen
03/01/17 16:26:05 @kimmo-kainulainen:
Kiitoksia! Katsotaan mitä tästä tulee, aika paljon on rakenneltavaa :). Uutisten RSS-feedi löytyy nyt https://paintball.fi/feed/uutiset

Tagit