Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1495
Tapahtumat: 1
Kuvat: 9097
Youtube-videot: 590
Tiedostot: 18
Ryhmät: 1

NXL järjestää erillisen talviturnauksen helmikuussa

user image 5.12.2016
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Kilpapaintball
paintball.fi

NXL järjestää erillisen talviturnauksen helmikuussa

Yhdysvaltalaissarja National Xball League laajentaa toimintaansa ja järjestää helmikuun toisella viikolla Floridassa varsinaisesta kaudesta erillisen turnauksen, Winter Classicin. Siihen yhdistetään muista lajeista tuttu Combine-tapahtuma, joka toimii harjoitusleirinä ja myös tuo pelaajat pro-joukkueiden valmentajien ja kykyjenetsijöiden silmien alla

Turnauksessa on ns. pro-sarjan sijaan avoin luokka ja sen alapuolella divisioonan kakkosesta viiteen. Huomionarvoista on myös, että tapahtumassa pelaaminen ei vaikuta pelaajien luokitukseen, eli siinä voi sitten käydä vaikka vähän ylemmillä tasoilla kokeilemassa taitojaan ilman että se vaikuttaisi sitten varsinaiseen kauteen.

Kaikkiaan Winter Classic on siis Floridan lämmössä talvella järjestettävä rennompi turnaus, jossa ei tarvitse pingottaa koko kauden sijoituksia. Tapahtuma järjestetään Kissimmeessä aivan World Cup-turnauksen pitopaikan vieressä. Alustavasti ilmoittautumisjärjestelmään on varattu tilaa 100+ joukkueelle, joten ihan pikkutapahtumaa tästä ei taideta toivoa ja palkintojakin on luvassa 50000 Yhdysvaltain dollarin verran.

Jenkkisarjoista erillisen ison tapahtuman järjestäminen nostaa mieleen muistoja 2000-luvun alkuvuosina New Orleansissa pidetyistä Mardi Gras Open-turnauksista. Suositun Mardi Gras-karnevaalin yhteydessä pidetyt kisat tarjosivat saman tyylisen mahdollisuuden irrottautua arjesta ennen kauden alkua kuin mitä Winter Classic nyt tekee. New Orleansin sää vain ei aina oikein toiminut ja turnaus kärsi tuulivaurioista sekä mutaiseksi muuttuneesta pelialueesta.

Combine


Winter Classicin kanssa samassa yhteydessä järjestettävä Paintball Combine on esim. amerikkalaisesta jalkapallosta tuttu tapa kerätä pelaajia ennen kauden alkua yhteen paikkaan leiritykseen. Näissä ison maan aiheuttamia etäisyysongelmia saadaan helpotettua, kun pienempienkin paikkakuntien halukkaat pelaajat pääsevät näyttämään taitojaan kerralla suuremmalle joukolle eri pro-joukkueiden edustajia. Tuleva Combine koostuu kuuden pro-pelaajan pitämästä opetusklinikasta sekä turnaukseen osallistumisesta, eli pelaajista kootaan sitten joukkueita mukaan Winter Classiciin, jos heillä ei ole omaa tiimiä.

Paintballiin Combine-tapahtuman toi Boston Paintball, joka on aiemmin järjestänyt vastaavia tapahtumia talvisaikaan Bostonissa sisätiloissa omalla kentällään, mutta luonnollisesti lämpimän järjestelypaikan toivotaan sitten lisäävän kiinnostasta.

Nettilähetystä?

Kauden 2016 päätteeksi oli puhetta että NXL-tapahtumista nettilähetyksiä tekevältä GoSportsilta olisi tulossa materiaalia myös muista tapahtumista talven mittaan, joten lienee mahdollista että myös Winter Classicistä nähdään kuvaa jossain muodossa.

Tagit