Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1518
events: 1
images: 9716
youtube videos: 660
Files: 19
Groups: 1

Reball-pelimahdollisuus Vierumäki Areenalla

user image 23.11.2016
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Haastattelut
paintball.fi

Reball-pelimahdollisuus Vierumäki Areenalla

Päijät-Hämeen Paintball järjestää tulevana viikonloppuna pelit uudelleen ammuttavilla kumikuulilla sisätiloissa Vierumäki Areenalla, joissa niin lajiin tutustuville kuin kokeneemmillekin on tarjolla omat vuoronsa.

Tero Kettu PH Paintballista kertoi lisää tapahtumasta sekä muista seuran tulevan talven suunnitelmista:


Kimmo Kainulainen: Päijät-Hämeen Paintball järjestää pelitapahtuman reball-kumikuulilla Vierumäellä tulevana viikonloppuna, minkälaisesta tapahtumasta on kyse?

Tero Kettu: Saimme muutaman viikonlopun mahdollisuuden täksi talveksi toteuttaa reball-harjoittelua varten Vierumäki Areenan monitoimihalliin, ihan siinä ulkokentän vieressä olevaan rakennukseen.

Ensisijaisesti ajatus oli tukea seuran harjoitustoimintaa, mutta reiluina kavereina meillä on avoimet ovet kaikille :)

Viikonloppuina pelataan aamupäivisin 50 kaliiberin pienemmillä kuulilla enempi harrastemielessä ja iltapäivät on sitten enemmän lajista kiinnostuneille 68 kaliiberin kuulilla.

Onko pelejä tulossa kuinka monena viikonloppuna talven mittaan?

Saimme sovittua alustavasti neljä viikonlopuksi hallia varaukseen. Tämän vuoden puolella jo kaksi ja kevättalvella samoin, mutta tilanne elää vähän sen mukaan miten hallille tulee isompia tapahtumia ja muita varauksia.

Kuinka suuri työ väliaikaisen kentän rakentaminen ja taas purkaminen tällä tavoin on?

Kuten kaikki väliaikaisia reball tiloja tehneet tietävät, aina on omat kommervenkkinsä :)

Kahdesta neljään tuntia saa aina varata molempiin päihin viikonloppua kokoamis- ja purkuhommiin. Sen verran hyvä tilanne on yhteistyökumppanin tilojen kanssa, että saamme käyttää monitoimihallin lohkoa jonka voi sulkea kokonaan yli kuusimetrisillä paksuilla verhoilla. Lisäksi saamme yleensä käyttää sählykaukalon osia kentän rajaamiseen jolloin pallojen keräily helpottuu.

Talkooporukka on arvossaan joka kerta :)

Seura on kunnostautunut järjestämällä junnupelejä pitkin vuotta. Kuinka paljon niitä on ehditty pelata?

Ihan en ole pysynyt perässä, mutta kai jossain kuudessakymmenessä tapahtumassa mennään ennen kuin vuosi loppuu, eli tasaisesti on ollut junnupelejä joka viikko arki-iltaisin ja toisinaan viikonloppuisinkin jotain. Parhaimmillaan on mukana ollut 31 innokasta junioria.

Miltä junnutoiminta kaikkiaan tuntuu, tilausta ja tarvetta ilmeisesti olisi?

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että tätä tarvittaisiin seuratasolla enemmänkin muuallakin Suomessa. Saadaan lajiin innostuneita pelaajia lisää joidenka taitotaso tulee olemaan huimaava muutaman vuoden päästä.

Monet alan kaupalliset toimijat ovat jo kunnostautuneet nuoremmille suunnattujen pelien järjestämisellä, iso käsi heille siitä. Mutta yrittäjien kun täytyy työllään elääkin, niin harrastajamäärän kasvattamismielessä ei mielestäni sillä saralla vielä pysty edistämään tiettyä rajaa pidemmälle. Mutta kunhan sen kipinän saa istutettua, niin niille pelaajille täytyisi löytyä sitten seurakanava ehdottomasti.

Onkos tänä talvena muita pelimahdollisuuksia Vierumäki Areenan pelien lisäksi?

Järjestämme myös Heinolassa arki-iltoina pienimuotoista treenimahdollisuutta kumikuulilla. Täksi talveksi laitettu tila on pienehkö, joten varsinaisesti ei mahdu pelaamaan, vaan sopii tekniikkatreeniin. Tähän oli toivomuksiakin innokkaimmilta junnuilta.

Kelien ja innostuksen salliessa satunnaisia pelejä tullaan varmasti pelaamaan Heinolan Hevossaaren Hillbilly Areenalla :)

Ja kovasti suunnitellaan ensi kaudeksi kokonaan mekaanista sarjaa, teaserinä tämä ;)

Kiitokset haastattelusta ja toivottavasti kokeilijoita riittää kumikuulillakin :).

Kiitoksia, nähdään peleissä ihmiset!


Kevät keväällä 2016 järjestetyistä vastaavista peleistä.

Linkkejä:

Tags