Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1518
events: 1
images: 9716
youtube videos: 660
Files: 19
Groups: 1

Helsinki Cyclone kisaamassa World Cupissa

user image 28.10.2016
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Haastattelut
paintball.fi

Helsinki Cyclone kisaamassa World Cupissa

Ensi viikolla Yhdysvaltain Floridassa järjestettävässä National Xball Leaguen World Cup-turnauksessa nähdään suomalaistiimi kovimmilla tasolla koskaan, kun kotimaan sarjan tuore mestarijoukkue Helsinki Cyclone osallistuu Semi Pro-sarjaan.

Paintball.fi kyseli ennakkotunnelmia reissuun lähtevältä Sami Turuselta:


Kimmo Kainulainen: Helsinki Cyclone matkaa Floridaan NXL:n kauden päättävään World Cupiin, alkaakos matkakuume ja innostus jo olla päällä?

Sami Turunen: Kyllä tässä kieltämättä pientä kipinää alkaa olla varsinkin, kun tällä kaudella olemme pelanneet ulkomailla tosi tosi vähän. Pari reissua Ruotsiin ei vielä tyydytä tätä reissaamiseen ja ulkomailla pelaamiseen tottunutta porukkaa. Seuran 20-vuotisjuhlissa tuossa jokunen viikko sitten käytiin vähän historiaa läpi ja kyllähän se näin on, että tämä joukkue on "aina" pelannut ulkomailla ja samaa linjaa jatketaan edelleen. Ja kun vielä viimeiset pari kautta on taas jauhettu ympäri Eurooppaa, niin ehkä tällainen ison veden takainen skaba antaa taas uutta perspektiiviä.

2012_blogs.jpg?width=750Tapahtuma on paisunut valtavaksi, maksaneita tiimejä on listoilla tätä kirjoittaessa reilut 440, eli se taitaa olla suurin paintball-turnaus koskaan. Luvassa taitaa olla tunnelmaa koko rahan edestä? Onkos ohjelmassa pelaamisen lisäksi muutakin?

Saavumme paikalle muutaman eri päivän aikana ja se varmasti jakaa vähän porukan liikkeitä. Mielikuva on siitä, että ensimmäinen aalto menee varmaankin Universal Studiosin Theme Parkiin heti alkuun. Itse ajelen Raffen kanssa roadtrip-hengessä Miamista Orlandoon ja menopeliksi on vuokrattu avo-mallinen Mustang. Tulevan viikon torstaille on liput Tampa Bay vs. Boston NHL-matsiin, joten tuleepahan sekin koettua sitten. Ja tosiaan, treenejä on yhdet tai kahdet, joten ihan kauhean moneen eri aktiviteettiin ei varmaankaan enää ehdi.

Ketä reissuun on lähdössä?

Reissuun lähtee tälläkertaa allekirjoittanut, Raffe, Domi, Wilhe, Tomi, Miro ja Huttusen Mikko. Lisäksi valmennustiimi on myös kasassa, koska GM:n paikalle istuu suomipaintin legenda, Patrik Louko. Apukoutsien paikalle asettuvat Alex, Kasimir  "8" Hellman, sekä Kala. Kalan valmennuspesti tuli koko joukkueelle ja ennen kaikkea miehelle itselleen todella ikävänä yllätyksenä; toiseksi viimeiset treenit ennen reissua ja mieheltä paukahti polvesta ristiside ja ortopedin tuomio oli tyly: ei pelaamista ja leikkaukseen heti kun mies on takaisin Skandinaviassa.

2013_blogs.jpg?width=250Pelaatte toiseksi korkeimmalla Semi Pro-tasolla, onkos vastuksia päässyt tutkailemaan videoilta minkä verran?

Ihan pakko tunnustaa että scouttaaminen on ollut melkeimpä puhdasta nollaa tällä kertaa. Semi-Pron pelejä ei mitenkään ihan rajattomasti ole netissä, joten vaivaa sen suhteen ei ole pahemmin nähty. Katsotaan mitä saadaan selville paikanpäällä sekä treeneissä, että itse skabojen aikana.

Olettekos asettaneet minkälaisia tavoitteita?

Tavoitteet on tehdä paras mahdollinen suoritus ja mennä niin ylös kuin vain suinkin päästään. Varmasti kaikki ovat unelmoineet todella pitkälle menosta, mutta se vaatii sitä että homma kaikki natsaa ja peli sujuu täydellisenä joukkuepelinä. Sehän me toki tiedetään jo, että ML Kings menestyi viime vuonna melkoisen hyvin Semi-Prossa ja viime vuonna onnistuimme pariinkin kertaan Kingsin pyörittelemään, joten ei tässä mahdottoman seinän edessä olla. Mieli tekisi tietenkin sanoa että voittoa lähdetään hakemaan ja se nyt on sanomattakin selvää, että jokaisesta pisteestä ja pelistä taistellaan loppuun asti.

World Cupissa käyttöön on otettu ensimmäistä kertaa ison W-suojan viereen turvallisuussyistä asetetut lisäsuojat. Olettekos ehtineet treenaamaan näiden kanssa minkä verran, vaikuttaako levennys yli-/läpijuoksujen määrään? Tai tekeekö W:stä entistä helpomman pelattavan laitoja vastaan?

Cupin leiskalla ehdittiin pelata vain kerran Suomessa, mutta jenkeissä vedetään vielä kerran tai pari ennen skaboja. Toistaiseksi tuntuma on se että keskusta on nyt suoranainen linnoitus. Tuo W-rakennelma on kyllä sellainen, että ylijuokseminen vaikeutuu selvästi koska juoksijan pitää tulla todella leveälle että pääsee edes jotenkin järkevään kulmaan ampumaan. Leveät juoksulinjat avaavat juoksun tosi pahasti moneen paikkaan kentälle, mutta kyllä juokseminen tuollakin toki onnistuu. Treeneissä tosin huomattiin se, että jos juoksijan ampumalinja ei ole heti kohdallaan, niin linnoittautunut pelaaja vie pidemmän korren. Koko kausi ehdittiin tottua siihen, että keskusta on melko reipashenkistä treidaamista, mutta nyt tämä voi muuttua jonkin verran ja onhan se kieltämättä meillekin etu kun allekirjoittaneen voi juoksuttaa keskelle ampumaan W:n koloista laskevaa palloa moneen eri paikkaan ja omat pelaajat pystyvät suojaamaan toimintaa entistä paremmin. Aika näyttää kuinka tämä nyt sitten lopulta kulkee :)

2014_blogs.jpg?width=250Huhuilut vähän kertovat että pelaisitte ensi vuonna jälleen enemmänkin ulkomailla, onkos tässä minkä verran perää?

Huhut kertovat varmasti kaikenlaista, mutta paha noihin huhuihin on ottaa kantaa. Pelataan cuppi alta pois ja katsotaan mitä yhteistyösopimukset tuovat tullessaan, on tässä vielä niin monta asiaa auki että muuta ei uskalla varmaksi sanoa kuin sen, että SPBL:ssä meidät nähdään joka tapauksessa :)

Kiitokset haastattelusta, toivottavasti pelit menevät siihen malliin että Cyclonea päästään seuraamaan webcastista sunnuntaina :).

Kiitoksia Kimmo taas koko kauden läpi kattaneesta uutisoinnista ja valokuvauksesta! Kiitoksia samalla kaikille muillekin lajivaikuttajille kaudesta 2016. Pitäkää peukut pystyssä ja sormet ristissä, me teemme kaikkemme jotta TV-aikaa olisi luvassa sunnuntaina :)


Linkkejä:

 

Tags