Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1518
events: 1
images: 9716
youtube videos: 660
Files: 19
Groups: 1

Old Hobos lähdössä World Cupiin

user image 24.10.2016
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Haastattelut
paintball.fi

Old Hobos lähdössä World Cupiin

Syksyn World Cup Floridassa lähestyy ja tällä kertaa mukana on poikkeuksellisesti kokonaisia tiimejä Suomestakin. Näistä toinen on Old Hobos, eli uusi joukkue joka on kasattu nimenomaan Cuppiin osallistumista varten.

Paintball.fi kyseli Cupin reissusta, tiimin taustoista ja muistakin suunnitelmista Ilpo Heinoselta:


Kimmo Kainulainen: Old Hobos on lähdössä World Cupiin Floridaan pelaamaan marraskuun alussa, mistäs tämmöinen projekti lähti liikkeelle?

Ilpo Heinonen: Viime syksynä Porin päätöskierroksella kentän laidalla joku vitsillä murjaisi, että lähdetäänkö kisaturistiksi Cuppiin? Tässä pitää tietää taustatarinana, että pari vuotta sitten muutama joukkueen jäsen lähti samankaltaisen heiton seurauksena Pariisiin Milleä katsomaan muutaman viikon varoitusajalla.

Siinä sitten illalla majoituksella pähkäiltiin, että 2015 Cuppiin ei kukaan taivu mut mites sitten 2016?

Asia jäi "vitsinä" hautumaan, kunnes Suomisen Kimmo rupesi joulukuussa kyselemään oliko porukka tosissaan asian suhteen.

Pienen soittokierroksen jälkeen meillä oli 5-7 ukkoa kasassa pelejä katsomaan. Hannulan Lassi-Pekka sitten heitti, että eikö se ole sama pelata joku divari samaan konkurssiin kerran kun sinne asti mennään.

Noh keneltäkään ei tarvinnut kysyä toista kertaa pelataanko vai ei ;)

2008_blogs.jpg?width=250Mistä tiimin nimi tulee? Ketä kaikkia joukkoon kuuluu?

Alusta lähtien oli ajatuksena pitää teemana seikkaileminen, kulkurimeininki ja pieni huumori. Ei mitään kahvan puristeluja, vaan rennolla meiningillä ulkomaille hakemaan kokemuksia ja tietenkin niitä unohtumattomia seikkailuja!

Tiimin nimi päätettiin maankiertäjien pyhätössä hunningolla, Salossa Suomisen Kimmon luona reissun palaveri-illassa.

Tiedettävästi tämmöiset illan istujaiset ovat niitä luovia aivoriihiä, eikä tälläkään kertaa jääty ilman sitä "heurekaa" ja tiimi illan päätteeksi sai nimensä. Suomisen Kimmo iski silmänsä Hobo-nimeen, jostain sanakirjasta ja joku siihen heitti lisäyksenä: Eikös Old Hobos oisi mainio nimi?

"Vanhat kulkurit" kuulosti hyvältä, osalta pelaajista löytyy kuitenkin taustalta muutama vuosi kiertämistä peintin saralla ja reissussa on joskus hieman rähjäännyttykkin ;)

Rosteri:

 • Kuopio Takeover
  • Ville Säntti  - Team captain
  • Lassi-Pekka Hannula - General manager
 • Helsinki Cyclone
  • Ilpo Heinonen - Team ownermanager 50% share of ownership
 • Turku Dream Team
  • Kimmo Suominen - Team ownermanager 50% share of ownership
 • Äänekoski Viper
  • Laura Venäläinen - Teams mascot
  • Paulus Parkatti - Old creepy hobo

2009_blogs.jpg?width=750

Olette lähdössä mukaan 5-maniin, se ilmeisesti pelataan ns. perinteiseen tyyliin yksieräisinä peleinä? Onko luvassa kuinka paljon matseja?

Alkusarja pelataan "yhteen" pisteeseen, eli ainakin kahdeksan peliä pitäisi olla. Yli kymmenen tiimin divarissa jatketaan "single-elimination head-to-head seeded bracket" tyylillä, että 70 tiimin divarissa 32 tiimiä jatkaa kunnes neljä tiimiä on semifinaaleja varten. Eiköhän tässä saada ihan sydämensä kyllyydestä pelata joka tapauksessa, eikä me tuohon kahdeksaan peliin tyydytä ;)

Onko vastuksen tasosta käsitystä? Tiimejä näyttäisi olevan samalla tasolla mukana peräti 70, eli ihan riittävästi :).

Olimme hieman yllättyneitä kuinka paljon joukkueita samaan divariin tuli, mutta eipähän tarvitse valittaa että taas vuodesta toiseen samat naamat vastassa. Vaihtelu virkistää ja näkee eri pelityylejä.

Jenkeissähän käsittääkseni perustaso on jo aika kova, mutta todellista käsitys sarjan kovuudesta ei vielä ole. Luulisin työnsarkaa tuossakin divarissa riittävän, mutta katsotaan paikan päällä mikä on meininki. Matka fiilis kyllä on jo tässä vaiheessa niin korkealla, että samaa fiilistä jos välittyy kentälle on vastustajilla myös töitä luvassa ;)

2010_blogs.jpg?width=250Onkos meininki yhdistää reissuun lomailua kanssa vai onko kuinka tiukka aikataulu?

Monella tämä on ensimmäinen matka jenkkilän kamaralle, joten alusta lähtien oli tarkoitus tehdä hieman pidempi reissu. Yleensähän nämä peinttireissut tuppaavat olemaan mallia, että muutama päivä ennen mestoille, max. pari päivää kiertelyä, pelipäivät ja kotiin.

Nyt tilanne on niinkin ruhtinaallinen, että vietämme kaksi viikkoa jenkkilän kamaralla!

Suunnitteilla on esimerkiksi manaattisafari, joka sattui olemaan allekirjoittaneen reissulle viimeinen lähtöaamen. Nimittäin empiessäni reissuun lähtöä Suomisen Kimmo muisti, että manaatithan majailevat ihan kulman takana Orlandosta talvehtimassa. Tätä tilaisuutta pelata Cuppi ja tavata nämä iloiset möhkylät samalla kertaa ei voi jättää välistä :)

Muita listalla kohteita ovat mm. Disney World, elokuvastudioita ja NBA/NFL-matseja. Minkään sortin aikatauluja ei ole mietitty, mennään mihin aika ja kiinnostus riittää.

Ehditte jo ennen Cuppia vähän niin kuin lämmittelyksi osallistua Dream Teamin järjestämään Mad-Croc 3-maniin, onkos ajatuksissa ollut pelata muitakin turnauksia tai reissata muuallekin Old Hobosin nimellä, vai onko kyseessä vain yksi kerta?

Kävimme tosiaan Turussa kokeilemassa yhteen pelaamista, osa pelaajista ei ollut vielä samaan aikaan edes kentällä ollut. Nämä irtoturneet olivat harvinaista herkkua jokunen vuosi sitten, kiitos että Suomessa on taas aktivoiduttu tämänkin suhteen!

Mitään jatkosuunnitelmia ei vielä hirveästi ole ilmoille heitetty, mutta sellainen kutina on ettei tämä projekti ole tämän turnauksen jälkeen ohi ;) Sitä ei taas tiedä, milloin kentän laidalla joku saa taas päivän parhaan idean ja ollaan tien päällä taas??

Kiitokset haastattelusta ja hyvää reissua!

Kiitokset Kimmo ja Paintball.fi haastattelusta ja työstä suomalaisen peintin eteen :)

Ps. Old hoboksen fb saitille yritämme mahdollisen paljon lisätä matkakuvia jne. käykää tykkäilemässä


Linkkejä:

 

Tags