Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1518
events: 1
images: 9716
youtube videos: 660
Files: 19
Groups: 1

Viron- ja Suurpelin suunnitelmia vuodelle 2017

user image 5.10.2016
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Haastattelut
paintball.fi

Viron- ja Suurpelin suunnitelmia vuodelle 2017

Haastattelussa Jämsän Paintballin Anssi Mennala


Tämän vuoden Suurpelin jälkeen on jo ehditty huhuilla ensi vuoden tapahtumaan tulevista muutoksista sekä Vironpelien mahdollisesta päättymisestä, joka jättäisi kyllä aika aukon kevääseen.

Paintball.fi kyseli tapahtumien järjestäjän Jämsän Paintballin Anssi Mennalalta fiiliksiä tämän vuoden Suurpelistä ja tarkemmin ensi vuoden suunnitelmista:


Kimmo Kainulainen: Tässä on ehtinyt jo kulua lähemmäs kaksi kuukautta tämän vuoden Suurpelistä, miltä tapahtuma nyt näyttää järjestäjän näkövinkkelistä?

Anssi Mennalla: Hyvinhän se taas meni. Pelaajamäärä oli lopulta mukava yllätys, kun ilmoittautuminen laahasi perässä ja jostain ihme syystä vettäkään ei satanut.

Peli-ideahan oli sama kuin viimevuonna ja melkein kaikki bunkkeritkin olivat samoilla paikoilla. Pelin alku on aina haastava hetki, JOS peli alkaa hyökkääjille "liian helposti" niin silloin puolustajat saavat käkättimeen, kun hyökkääjät pääsevät "läpijuoksemaan" jostain kohdasta. Taas jos alku on liian vaikea, niin peli jumiutuu samaan paikkaan pitkäksi aikaa.

Tänä vuonna alku meni mukavasti ja hyökkääjät pystyivät koukkaamaan metsän kautta kaupungin sivustaan. Peli meni pitkälti käsikirjoituksen mukaan ja vieläpä niin että koko alueella käytiin kivoja vääntöjä. Jopa lentokentän alueella oli kunnon kähinöitä.

Grande tuntui toimivan niin kuin ajateltiinkin. Muutamat puolustajat saivat varmasti huimia tilanteita puolustaessaan yksin saarrettua Grandea.

2003_blogs.jpg?width=250Vihreän joukkueen hyvin toimineesta kilpiryhmästä on riittänyt juttua ja ensi vuonna on varmaan tarjokkaita omien kilpien kanssa joka väristä. Onkos ollut mietteissä lisätä kilpien määrää tai säätää niiden sääntöjä?

No, kilpiä on ollut Suurpelissä aina. NYT ekan kerran koskaan niitä osattiin käyttää, kuten niitä pitäisikin osata.

Kilpisäännöt ovat kohtuullisen hyvät, hieman niitä muutetaan ja erityisesti ne laitetaan helpommin löydettäväksi, nyt ne olivat vähän vaikeasssa paikassa.

2004_blogs.jpg?width=250Tämän vuoden pelissä nähtiin myös kertalaukeavaksi modattua omaa mutkaa PST-käytössä, käykös näiden käyttö jatkossa?

Onnistuu, kunhan kysyy luvan.

Periaatehan on että itsemodattu PST-härveli EI saa olla tulivoimaisempi tai oleellisesti parempi kuin järjestäjän tarjoamat PST-aseet. Itse olen erittäin tyytyväinen .50 kaliiberin pumppu PST-aseisiin. Jos vertaa muita mahdollisia PST-aseita ja ideoita niin tuo nyt vaan on paras.

.68 kaliiberin versiot antavat liian suuren mahdollisuuden huijata ja kaikenmaailman "heitä kasapanos ajoneuvoon"-säännöt ovat kamalia viritelmiä. (Näitä on joskus Vironpelissä ollut.)

Ovatko ensi vuoden Suurpelin suunnitelmat jo kuinka pitkällä?

Hyvin pitkällä. Vielä ei tiedoitella tarkemmin, mutta, peli tulee kokemaan suurimman muutoksen pitkään aikaan.

Kokeillaan täysin uutta peli-ideaa, tukikohtaryhmittelyä ja kaikkea. Muutamia asioita, jotka ovat jo varmoja: Grande lihoo ja kävelymatkat lyhenee.

2005_blogs.jpg?width=250Kaupunki on nähnyt viime vuosina aika paljon kehitystyötä ja tämä ilmeisesti jatkuu jos Grande-kerrostalosta tehdään vieläkin isompaa? Onko muualle kenttään mietitty muutoksia?

Grande lihoo, itse asiassa se lihoo hyvinkin paljon.

Kaupungin loppuosa, siis se mikä on vielä päivittämättä, päivitetään ensi kesänä. Samoin linja-autoaseman alue muuttuu, sillä ensivuonna turva-alueet ovat siinä missä on nyt linja-autot ja linja-autoasema oli.

Kaupungin päivittämisen jälkeen päivitetään Vajanmäki ja Konttikenttä, ja sitten......

Suurpeliä ennen edessä on sitten vielä kevään Vironpeli, oletko ehtinyt jo keskustella siitä Adrenaliinin Jako Linkin kanssa, onko tulossa muutoksia?

Kyllä on tulossa muutoksia. Vuoden 2017 peli tulee olemaan VIIMEINEN Viron Suurpeli.

Adrenaliin ja Jämsän Paintball ovat järjestäneet tätä Viron Suurpeliä jo 14 kertaa ja vuoden 2017 tulee olemaan viimeinen lajissaan. Nyt JOS koskaan kannattaa lähteä pelaamaan viroon, sillä uutta mahdollisuutta maajoukkuehengessä tapahtuvalle suurmätölle Virossa ei tule.

Eli vuoden 2017 peli pelataan suunnilleen entiseen malliin keväällä? Onkos pelipaikasta ollut jo puhetta?

Paikka ei ole vielä tiedossa. Toivottavasti paikka olisi niin että päästään taas Dzingel-hotelliin.... =)

Dzingel olisi kyllä sopivan perinteinen paikka viimeisten juhlien järjestämiseen :). Mitenkäs sitten tulevaisuudessa, jatkaako Jämsän Paintball kuitenkin ulkomaisen pelin järjestämistä?

Vuosi 2018 on vielä kaukana, ehkä jotain, mutta tämän Viron Suurpelin tyyppistä suurmättöä ei varmaankaan enää nähdä.

Viro on silleen tullut pelien suhteen hyvinkin tutuksi, voisiko vierailun kohteena olla vaikka joku muu maa jatkossa?

Mahdollista... hyvinkin mahdollista...

Viron- ja Suurpeli ovat tietysti semmoisia näkyviä vuoden kohokohtia, mutta mitenkäs normaalia arki on Jämsän Paintballissa sujunut? Kenttiä on kehitetty isolla kädellä, näkyykö se miten normaalissa vuokraustoiminnassa?

Kyllähän tuo kenttien päivittäminen näkyy asiakastyytyväisyydessä ja tyytyväiset asiakkaat haluavat tulla uudelleen. Tärkein seikka tuossa kenttäpäivittämisessä on oman henkilökunnan motivaation ylläpito ja kun puitteet ovat kohdallaan, niin pelejä on mukava järjestää. Mitään järkeähän tässä ei ole.

Kiitoksia haastattelusta ja eikun odottelemaan kevään pelejä :).

Jee! Kiitos! Ja onnittelut sinulle, Juicelle ja Kaitsulle Mad-Croc turnauksen voitosta!


Linkkejä:

Tags