Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1498
Tapahtumat: 1
Kuvat: 9168
Youtube-videot: 593
Tiedostot: 19
Ryhmät: 1

WCP:n divarikuulumisia

user image 1.09.2016
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Divarikuulumisia
paintball.fi


1954_blogs.jpg?width=220Tällä kertaa divarikuulumisissa raumalaisen Satakuula ry:n edustusjoukkueen WCP:n, eli West Coast Piratesin mietteitä, joka nousi täksi kaudeksi 1. divisioonaan. Paintball.fi haastatteli yhdistyksen puuhamiestä Mikko Pekosta kuluneesta kaudesta sekä vähän myös tulevaisuuden suunnitelmista Kirkkonummen kierroksen alla:


Kimmo Kainulainen: West Coast Pirates nousi täksi kaudeksi ykkösdivisioonaan, kuinkas vuosi on kulunut?

Mikko Pekonen: Vuosi on kulunut meidän osalta totutellessa uuteen sarjatasoon. Meillä oli jo alkukaudesta tiedossa, että tällä kaudella haemme vaan kokemusta uudesta sarjatasosta ja kaikki pisteet on meille vaan plussaa. Meillä jäi talvikaudella treenaaminen todella vähäiseksi ja kevätkin meni talkoissa meidän subi-kenttää parannellessa. Hauskaa meillä on silti ollut, vaikka menestys onkin ollut olematonta ja mielestäni hauskaa pitääkin olla, kun puhutaan harrastuksesta. Liiallinen kahvan puristaminen ei meidän porukalle sovi.

Miltä vastus ykkösessä on tuntunut verrattuna viime kauteen ja 2. divisioonaan? Osa tiimeistä on kuitenkin samoja.

Vastus on ollut viime kauteen verrattuna hiukan kovempi ja onhan se selvää kun pelataan kuitenkin yhtä tasoa korkeammalla ja meillä tosiaan on tällä kaudella jääneet treenit aika vähälle.

Taso ei kuitenkaan ole mielestämme ollut meille ihan ylivoimainen, vaikka ei sieltä montaa pistettä ole kotiin klaarattu, että ihan hyvältä tuo pelaaminen 1.divisioonassa on tuntunut.

1955_blogs.jpg?width=250Teillä on nyt menossa toinen kausi Ooperin nurmikentällä. Onkos näkyvällä paikalla pelaaminen tuonut positiivisia muutoksia, lisää jäseniä tai uusia yhteistyökumppaneita? Tai sitten vastaavasti ongelmia vandaalien muodossa?

Oikeastaan täksi kaudeksi saatiin vasta kenttä sellaiseen kuntoon, että siellä kehtaa pelailla ja treenata. Jäsenmäärään ja yhteistyökumppaneihin kentän sijainti ei ole oikeastaan vaikuttanut tai ehkä suurin syy jäsenien ja yhteistyökumppanien puutteeseen on ajanpuute ja aktiivisten jäsenten puute. Meidän paintball-jäsenten aika on mennyt tänä vuonna kenttien rakenteluun ja treenaamiseen. Se on meidän yhdistyksessä hiukan huono juttu, että kaikki paintball-jäsenet pelaavat myös kilpasarjassa ja ehkä sekin vaikuttaa asiaan, että vain kolme yhdistyksen paintball-jäsentä asuu Raumalla.

Vandalismia kentällä on ollut onneksi hyvin vähän. Muutamia reikiä on jouduttu verkosta paikkailemaan, mutta yllättävän vähällä on onneksi päästy.

Järjestitte Ooperissa keväällä Raumapaint-harrasteturnauksen, mitenkäs se meni? Onko tulevaisuuden suunnitelmissa muita tapahtumia tai vaikka SPBL-viikonlopun järjestelyijen hakemista?

Raumapaint meni ihan hyvin. Osallistujia olisi voinut olla enemmän, mutta hyvin se meni kuudellakin joukkueella. Osallistujat olivat tyytyväisiä ja tarkoitus olisi kyseinen turnaus järjestää myös ensi keväänä. Tulevaisuudessa tullaan varmaan järjestämään myös "pro-pelaajille" turnausta ja mahdollisesti myös koitetaan saada SPBL-viikonloppu Raumalle.

1956_blogs.jpg?width=250Seuralla on myös yhteistoimintaa airsoft-harrastajien kanssa, kuinkas se on toiminut?

Yhteistyö on toiminut ihan hyvin. Vielä se on aika lastenkengissä, mutta tarkoituksena olisi tulevaisuudessa saada enemmän toimintaa josta hyötyisi molemmat lajit.

Me ollaan nyt softaajien kanssa saatu syksyksi ihan huippu pelipaikka purettavasta Uotilanrinteen "homekoulusta" ja siellä pyritäänkin ennen purkua järjestämään ainakin yhdet kaikille avoimet pelit. Alustavasti on suunniteltu 18.9 sunnuntaita. Toivottavasti vaan ehditään ennen koulun purkamisen aloitusta. Lisätietoa tapahtumasta tulee Satakuula ry:n Facebook ryhmään.

Olette sillä lailla aika poikkeuksellisessa asemassa lajien suhteen, että vastaavaa airsoft-paintball-yhdistelmää ei taida kovin äkkiä löytyä. Minkälainen fiilis on kaikkiaan jäänyt harrastusten yhtäläisyyksistä ja eroista? Onko uusien harrastajien houkuttelussa eroja?

Vaikka harrastukset tuntuvat ulkopuolisesta aika samanlaisilta, niin lajithan poikkeavat toisistaan aika tavalla ainakin jos verrataan kilpa-paintballia ja airsoftia. Airsoftissa pelit ovat melkein aina scenaario pelejä ja simuloivat enemmän sotaa. Paintballissa lähimpänä airsoftia ovat varmaan magfed-pelit.

Uusista harrastajista on huomannut sen, että airsoft on nuorisolle huomattavasti helpompi aloitettava mitä paintball. Nuo Splatmaster ja muut 50cal merkkaimet voisivat tuoda enemmän nuoria harrastajia, mutta sellaisten hankkiminen yhdistykselle on taloudellisesti kova panostus. Myös se on meillä ongelma täällä Raumalla, että meiltä puuttuu sellaiset höntsä-paintball pelaajat, jotka toisivat tuota paintballia helpommin lähestyttäväksi. Meillä on tällä hetkellä vaan tuo 1.divisioonan kilpaporukka, niin siihen on aika vaikea ottaa mukaan uusia kokemattomia pelaajia. Sellaisen tarinan olen Satakuulan historiasta kuullut, että tämä yhdistys on joskus lakannut olemasta juuri tämän kyseisen ongelman takia.

Kiitokset haastattelusta ja kauden päätöksessä Kirkkonummella nähdään.

Kiitos mielenkiinosta ja Kirkkonummella nähdään miten sarja saadaan päätökseen.


Linkkejä:

 

Tagit