Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1498
Tapahtumat: 1
Kuvat: 9168
Youtube-videot: 593
Tiedostot: 19
Ryhmät: 1

Tippmann goes Ion? Stryker-sarja myyntiin toukokuussa spool-venttiilillä

user image 4.05.2016
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Divarikuulumisia
paintball.fi


1762_blogs.jpg?width=250Mutkavalmistaja Tippmann on paintball-maailman jätti, jonka tekemisissä on totuttu näkemään päätöksiä siihen malliin, että kun jotain otetaan valikoimaan, niin sitä aidosti aiotaan myydä pitkään. Tuotteita valmistetaan reilusti isommat markkinat mielessä kuin vaikkapa kisamutkien kanssa, joten niiden kanssa valmistaudutaan aikamoiseen elinkaareen.

Tästäkin johtuen tässä kuussa markkinoille tulevan Stryker-sarjan mutkista monelle tulee ensisilmäksellä mieleen että "taas uudet kuoret 98:lle." Yllättäen uutuus ei kuitenkaan perustu Tippmannin luotettuun Model 98:n tekniikaan, vaan kyseessä on täysverinen sähkömutka spool-venttiilillä.

Videolla mutkaa purettaessa sisuskalujen periaate muistuttaa hyvin paljon Smart Partsin aikoinaan julkaisemaa Ionia, eli kyseessä on aika iso muutos mekaanisiin mutkiin luottaneen yrityksen mallistossa. Tippmann on toki valmistanut sähköisiä värikuula-aseita aiemminkin, on ollut sekä sähkökahvoja eri malleihin että Crossover, joka muistuttaakin ulkomuodoltaan enemmän kisamutkaa kuin muu yrityksen tarjonta. Siinäkin Tippmann kuitenkin jätti mahdollisuuden käyttää mutkaa mekaanisesti, jos patteri loppui, joka kieltämättä olikin yksi iso aihe myyntipuheille.

Strykerin malleja on ainakin ensi alkuun neljä, mutta ne ovat sisuksiltaan identtiset. Niissä Tippmann on lähtenyt puhtaasti sähkömutkien tielle, joka sitten tuo etunsa ja haittansa. Kun sisuksissa ei ole hirveästi liikkuvia osia ja käyttöpaineet ovat alhaalla, niin ampuminen on tietysti puhtaasti mekaanisiin mutkiin nähden mukavampaa. Iso juttu ovat sitten spool-venttiilin huoltohommat. Eiväthän ne eivät sillä lailla ole monimutkaiset, mutta varsin erilaista hommaa kuin vaikkapa Model 98:n huoltoon tottuneelle. Kun asiakkaita on sitten Tippmannin malliin paljon, niin homma voi johtaa aikamoiseen vyöryyn asiakaspalvelukysymyksissä ainakin ensi alkuun. 98:lle kun voi tehdä aika tavalla haittaakin (tai jättää huollot tekemättäkin) ja ne toimivat siitä huolimatta hyvin pitkään ja uskollisesti, joten siitä siirtyminen tarkempaa ja useammin tapahtuvaa huoltoa on sitten oma juttuna. Asiaa lienee Tippmannilla pohdittu pitkään ja hartaasti, joten toivottavasti homma lähtee rullaamaan.

Strykerit esiteltiin alkuvuodesta Extravaganza-messuilla ja luvatun mukaan ne näyttäisivät tulevan toukokuussa myyntiin. Yksittäisiä kappaleita on jo nähty videoilla, joten aikataulu näyttäisi pitävän. Edullisimman mallin hinta on saatu 250 jenkkidollarin kohdalle ja vähän kalliimmissa mukana tulee Apexin takakierteen kuulaan aiheuttavaa piippua sekä mutkan kylkeen asennettavaa Rip Clip-syötintä.

Linkkejä:

Strykerit ANSgearin esittelyvideolla:

Stryker XR1:n purkua videolla:

Mikko Kurki-Suonio
04/05/16 18:19:50 @mikko-kurki-suonio:

Hmmm... takapalan olisi voinut laittaa pinneillä kiinni, niin huoltopurku olisi helpompi. Ja olisi se "autenttisempikin".

Mielenkiintoista olisi tietää, miksi se on uusi systeemi eikä Crossover uusissa kuorissa.


Kimmo Kainulainen
05/05/16 09:47:53 @kimmo-kainulainen:

Olisikohan ihan vaan kustannuskysymys, Ionin solenoidia myydään reilulla 20 taalalla varaosana, joten eivät varmaan tukussa maksa kovin paljoa, miten lie Crossoverin kanssa.

Tai voisiko muuten olla kyse jostain lisenssimaksuhommisa? Smart Partsin jututhan taitavat olla nykyään GI Sportzin omistuksessa eli sitä kautta Ionin piirustukset yms. Tippmanninkin käytössä. Crossoverhan taisi olla enempi Magin sisuksien kaltainen, voisiko siitä olla jotain maksuja jonnekin päin.


Jesper Raevaara
09/05/16 11:18:05 @jesper-raevaara:

Ainakin videolla näytti olevan aika lailla ION uusissa kuorissa. Boltti oli ehkä vähän erinäköinen kuin vanha. Boasrdit ja solenoidit näytti ihan samoilta kuin Ionissa.


Tagit