Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1545
Tapahtumat: 1
Kuvat: 10455
Youtube-videot: 790
Tiedostot: 19
Ryhmät: 1

Suurpelin ilmoittautuminen alkamassa, mitä on luvassa?

user image 30.04.2016
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria:
paintball.fi

1755_blogs.jpg?width=250Jämsässä elokuun ensimmäisenä lauantaina järjestettävän Suurpelin netti-ilmoittautuminen on alkamassa vappusunnuntaina. Tapahtuma on järjestetty vuodesta 2003 saakka ja se on perinteisesti ollut suurin metsäpelitapahtuma, pelaajamäärän kivutessa jopa yli puoleen tuhanteen. 

Peliä järjestävän Jämsän Paintballin Anssi Mennala kertoo, että tapahtumassa osallistujat jaetaan kolmeen joukkueseen, eli punaisiin, keltaisiin ja vihreisiin, joiden pelaajat tunnistaa tiimivärin mukaisesta huivista. Lisäksi mukana on parina viime vuonna ollut pieni mustaa väriä käyttävä osasto, joka on aina kulloinkin puolustamassa olevan tiimin apuna. Tämän rölliryhmän rooli tälle vuodelle on kuitenkin vielä vähän mietinnässä.

Suurpelissä pelataan kolme erää, joiden pituus on vaihdellut puolentoista tunnin ja kahden tunnin tienoilla. Niissä jokainen joukkueista on vuorollaan yksin puolustamassa kahta liittoutuvaa hyökkääjää vastaan, pelimuotoa kutsutaankin hyökkäys-puolustukseksi. Puolustajat saavat aloittaa erät kentältä asemista, mutta ylivoima on kuitenkin sellainen, että yleensä hyökkääjät pääsevät erän aikana etenemään ja tuhoamaan pisteitä tuovia bunkkereita. Kuinka pitkälle ja kuinka nopeasti he onnistuvat, määrittää sitten joukkueiden saamat pisteet. Kaikissa kolmessa erässä kerätyt pisteet lasketaan yhteen ja paremmuusjärjestys selviää niiden perusteella.1756_blogs.jpg?width=300

Vaikka pisteitä lasketaankin, niin kilpailu ei sillä lailla ole pääasiana, tapahtuma on kuitenkin enemmänkin elämys. Iso pelaajamäärä tarjoaa sellaisia fiiliksiä joita ei pienistä muutaman kymmenen pelaajan viikonloppupeleistä oikein irtoa. Lisäksi kentällä nähdään aika tavalla sellaista, mitä ei mistään muusta pelistä vuoden mittaan löydy. On bunkkereita, reilusti rakennuksia, autoja, pelaajarooleja sekä aikamoisia tehosteräjäytyksiä. Kaiken näyttämönä on Jämsän Paintballin pelialue, jossa Suurpeliä varten yhdistetään kymmenisen normaalisti pelikäytössä olevaa kenttää yhdeksi isoksi alueeksi, jolla satapäiset pelaajamäärät mahtuvat temmeltämään.

Kentälle pelaajat pääsevät "aalloissa," eli tietonepeleistä tutulla respawn-meiningillä vähän vaihdellen 10 tai 15 minuutin välein. Tällöin valmiina olevat pelurit saavat rynnätä tukikohdasta ulos. Näin isoa pelaajamäärää pystytään vähän kontrolloimaan ja joukkueiden johtajat pystyvät hieman ohjeistamaan omia pelaajieen siitä mihin päin kannattaa lähteä.

1757_blogs.jpg?width=200Pelaajaroolit

Pelaajat jaetaan eri rooleihin, joilla on iso merkitys pelin kulkuun. Joukkueilla on pieni johtoporras ja heidän lisäkseen kentältä löytyy normaalien taistelijoiden lisäksi ryhmänjohtajia, lääkintämiehiä ja PST-pelaajia, joihin voi ilmoittautumislomakkeessa kertoa haluavansa. Omasta tukikohdastaan pelaajat saavat nk. lääkintänauhan, jonka poistamalla lääkintämiehet voivat palauttaa pelaajan kentällä peliin kerran pyyhkimällä osuman. Toisen osuman saatuaan pelaajat pääsevät takaisin peliin käytyään omassa tukikohdassaan. Aktiiviset lääkintämiehet voivat näin tavallaan tuplata joukkueensa koon, joten he ovat erittäin arvokas osa tiimiä. "Lämärin" roolissa pelaaminen on myös aika erilaista verrattuna tavalliseen pelaamiseen, kentällä nähdään toisinaan jopa kokonaan ilman asetta olevia, kokonaan "parantamishommiin" keskittyviä pelaajia.

Hyökkäävillä joukkueilla olevat PST-pelaajat kantavat mukanaan toista asetta, jolla ammutaan pienempiä kuulia, joita on mukana kerrallaan vain pieni määrä. Puolustajien käytössä olevat ajoneuvot ja bunkkerit saa pois pelistä vain näiden avulla, joten PST-pelaajat tavallaan ratkaisevat pisteiden kohtalon, vaikka toki he tarvitsevat siihen tukea koko joukkueeltaan. Bunkkerit ja autot on varustettu "tuhoamislevyillä," eli punaisella teipillä ympäröidyillä plekseillä. Jotta tuhoaminen onnistuu, pitää PST-kuulan osua näihin pieniin levyihin, jolloin tuomari sitten poistaa kohteen pelistä. Autot pääsevät takaisin peliin tukikohdassa käytyään, mutta bunkkerit poistuvat lopullisesti, niitä ei enää vastahyökkäyksellään saa takaisin.

Hyökkäysuunta ympäri

Pelimuodossa mennään siis pitkälti viime vuoden malliin, mutta kentällä pelisuunta menee ympäri. Viime vuonna erät alkoivat hyökkääjien puskiessa aika kapeaan ränniin tukikohdasta Konttikentälle, mutta tänä vuonna aloituksiin on luvassa leveämpää hyökkäysuraa, kun peli käynnistyy tukikohta-alueelta kohti Isometsää ja Kaupungin pohjoispäätä, eli samasta paikasta josta puolustajat kulkivat kentälle vuoden 2015 pelissä.

Leveämpi alue nopeuttanee ja helpottanee kentälle pääsyä, mutta puolustajien hyödyksi tullenee viime vuoden malliin jälleen "ylimääräisiä" sinisiä linjoja, joita hyökkääjä ei saa ylittää. Ne sitten poistuvat kentältä kun hyökkääjä onnistuu tuhoamaan tietyn kohteen, avaten näin kenttää lisää.

Muutokset tietysti mahdollisia ja varmaan todennäköisiäkin, lisäinfoja pelin lähestyessä :).

Linkkejä:

Tagit