Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1542
Tapahtumat: 1
Kuvat: 10416
Youtube-videot: 752
Tiedostot: 19
Ryhmät: 1

Yhdistyshaastattelussa Trivoga Helsingistä

user image 14.05.2015
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria:
paintball.fi

1435_blogs.jpgMuuhun Suomeen nähden Helsingistä ja pääkaupunkialueelta löytyy koko joukko peintinpelaajia ja seuroja. Yksi näistä edukseen erottuvista paintball-yhdistyksistä on Trivoga, joka nykyisin keskittyy toiminnassaan kisapaintballiin, ollen mukana sekä SM-liigassa että 1. divisioonassa.

Paintball.fi haastatteli Trivogasta Marek Darkowskia ja Timo Sammalistoa:


Kimmo Kainulainen: Trivogalla on toistakymmenvuotinen historia pelkästään SM-liigassa, mutta mistäs kaikki lähti liikkeelle ja miten on edetty nykypäivään?

Marek Darkowski: Trivoga perustettiin vuonna 1999. Toiminta alkoi kaveriporukalla jolla päätimme lähteä pelaamaan metsäpainttia mökille. Silloinen porukka innostui lajista nopeasti ja vuokravarusteet päivitettiin nopeasti omiin pelivarusteisiin. Pelailimme metsäpelejä omalla porukalla ja jossain vaiheessa kisakentät ja kisapaintball alkoivat kiinnostaa. Kävimme katsomassa turnauksia ja kiinnostus kisakentälle kasvoi. Aloimme etsiä peliseuraa ja löysimmekin sellaisen Plaguesta, joka kävi silloin aktiivisesti turnauksissa pelaamassa. Siitä se meidän kisakentille suuntaaminen lähti.

Nopeasti tuli myös selväksi, että paintball on välineurheilua, eli ei muuta kun kauppaan ja ostamaan jotain millä pysyy mukana. Tässä vaiheessa alkoi rivit alkoivat valitettavasti pikkuisen harventua, kun piti alkaa ostamaan kalliimpia kisakelpoisia laitteita. Päädyimme ostamaan Bob Long Intimidatorit, jotka oli mielestämme sellaisia joilla kisoissa voisi selvitä.

1436_blogs.jpg?width=300Ensimmäinen turnauksemme johon osallistuimme joukkueena, oli joku Porvoossa järjestetty turnaus jonka nimeä en muista. Kuplahalli missä pelattiin hiekkapohjalla väistellen hevosen jätöksiä, jotka oli järjestäjältä jäänyt huomaamatta. Turnaus oli meille mahtava kokemus ja ei taidettu ainakaan viimeiseksi jäädä, joten olimme tyytyväisiä. Into kasvoi lajiin ja aloimme etsimään itsellemme harjoituspaikkaa, joka löytyikin sattumalta Pitäjänmäestä, josta saimme sovittua käyttöoikeuden purkutuomion saaneeseen toimistorakennukseen. Rakensimme sinne kaksi kenttää. Toinen oli skenukenttä jossa järjestettiin vuokra- ja pelitapahtumia, toinen oli sup’air-kenttä toisessa kerroksessa, jossa itse harjoittelimme.

Jossain kohtaa päätimme ilmoittautua Suomen Paintball-liiton turnauksiin. En muista mikä silloin oli eri sarjatasojen määrä, eli menimmekö 2. vai 1. divariin ja mikä oli vuosi, mutta siitä lähtien olemme pelanneet liiton turnauksissa.

Olemme matkan varrella harjoitelleet talvisin Tammisaaressa, Hyvinkäällä, Tampereella, Porissa ja missä milloinkin on ollut jotain tarjolla kesäisin. Meillä on ollut Klaukkalassa oma kenttä useita vuosia, jossa Cyclonen kanssa kävimme harjoittelemassa. Vestran kenttä oli mahtava paikka. Siellä meillä oli aina kenttä paikallaan ja oli mukava paikka käydä treenailemassa. Siellä järjestettiin joku Pro School jossa oli silloisia amerikanihmeitä opettamassa suomipoikaa paintballin saloihin.

Kun meillä oli omat pelipaikat ja kovasti intoa lajia kohtaan, päätimme ottaa tavoitteeksi pelata Suomen lisäksi Millenium Serieksen turnauksia minkä pystyimme, ja kävimmehän me kerran kiertämässä koko sarjan Millessä muutaman lainapelaajan avustamana.

1437_blogs.jpg?width=300Onko Trivogan nimen takana jokin tarina tai mistä se tulee?

Timo Sammalisto: Trivogan nimi tulee alkuaikojen porukan sisäpiirivitsistä. Nimen takana ei ole sen ihmeempää tarinaa.

Seuran toiminta keskittyy ilmeisesti nykyään pelkästään lajin kisapuoleen vai mahtuuko mukaan rennompia harrastepelejäkin? Kuinka monet treenit vuosittain tulee järjestettyä?

Timo Sammalisto: Metsässä emme pelaa ollenkaan, osa porukasta käy pelaamassa satunnaisia metsäpelejä. Pelaaminen keskittyy ainoastaan subitreeneihin. Pari kuukautta ennen kauden avausta aloitetaan treenaaminen Suomen parhaissa puitteissa ProGamesin pelipuistossa Kirkkonummella. Treenejä kertyy yhdet viikossa, minkä lisäksi lähempänä kierrosta leiskan ollessa tiedossa pyrimme vetämään pelitreenejä muiden joukkueiden kanssa. Viimeisen kierroksen jälkeen jäämme tauolle ja treenaamme satunnaisesti talven aikana.

Minkälainen tyypillinen treenikerta Trivogassa on?

Timo Sammalisto: Perustreenit alkavat lämmittelyillä, minkä jälkeen treenataan poppailua, erilaisia drillejä, breikkejä yms. Yleensä keskitytään siihen mikä tuntuu treeniä kaipaavan.

Onko teillä valmentajia? Edellytetäänkö tai toivotaanko pelaajilta minkälaista treeniaktiivisuutta?

Timo Sammalisto: Meillä ei ole ketään virallista valmentajaa, Jesse Johansson on pari viime kautta ollut ehkä eniten valmentajan roolissa. Treenatessa palaute tulee sieltä peilissä pelaavalta kaverilta. Kauden pelipaikka määräytyy treeneissä annettujen näyttöjen perusteella, se on todettu parhaaksi tavaksi saada jengi treeneihin.

1438_blogs.jpg?width=300Jäsenistö keskittynee pääkaupunkiseudulle, kuinka paljon porukkaa on mukana? Onko ikähaitari minkälainen?

Marek Darkowski: Tänä päivänä joukkueemme rosteriin kuuluun noin 15 pelaajaa ja pelaamme sekä SM-liigassa että 1. divisioonassa liiton sarjassa. Sen verran on maailma muuttunut, että omaa pelipaikkaa ei ole, vaan olemme siirtyneet pelaamaan katetulle pöydälle ProGamesin pelipuistoon. Siellä voimme keskittyä vain pelaamiseen eikä tarvitse koko päivää viettää kenttää täyttämässä, siivoamassa ja ruohoa leikkaamassa. ProGames on paras mahdollinen kokonaisuus ja on hienoa että tämänlaisia pelipuistoja on tullut. Nämä vain ovat niin paljon helpompia harjoittelun kannalta.

Trivogan pelaajat tänä päivänä ovat iältään 18-38 –vuotiaita ja etsimme jatkuvasti uusia pelaajia joukkoomme oppimaan lajin saloja. Ajat ovat hieman muuttuneet ja tuntuu siltä, että kilpakentille ei niin kovin aktiivisesti tule uutta verta. Mikäli kuitenkin tätäkin artikkelia lukeva haluaa päästä mukaan kisapelaamiseen, niin olkaapa ihmeessä meihin yhteydessä ja tulkaa kokeilemaan kanssamme maanantaisin treeneihin mitä pelaaminen oikeasti on. Saatte parhaiten meihin yhteyttä ProGamesin kautta, jos kyselette pelikentän henkilökunnalta yhteystietojamme.

Onko teille sillä lailla väliä onko tiimistä kiinnostuneella minkä verran pelikokemusta? Onko aiempi kisakokemus hyvästä tai onko päinvastoin parempi jos pelaaja saa oppia suoraan tiiminne pelityyliin?

Timo Sammalisto: Aikaisemmalla kokemuksella ei ole väliä, eikä kisakokemustakaan vaadita. Jos meille tulevalla pelaajalla on aikaisempaa kokemusta, kaikki on plussaa. Kyllä se pelaajien yhteinen sävel löytyy yhdessä pelaamalla, joten ei ole tarvetta alkaa muuttamaan mitään.

Seuran SM-liigahistoriaan mahtuu mukava nippu mitaleita, onko alkavan kauden kohdalle jo asetettu tavoitteita?

Timo Sammalisto: Mitään paineita ei olla otettu tulevasta kaudesta. Jokainen piste pelataan täysillä ja niin hyvin kun pystytään. Se jää sitten nähtäväksi mihin se riittää. Uskon että jokainen peli tulee olemaan tulevalla kaudella tiukkaa vääntöä!

Kiitoksia haastattelusta ja onnea alkavan kauden mestaruusjahtiin.

Timo Sammalisto: Kiitos. Onnea myös kanssapelaajille.


Linkkejä:

Tagit