Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1483
events: 1
images: 8851
youtube videos: 559
Files: 18
Groups: 1

Yhdistyshaastattelussa Rauman Satakuula ry

user image 12.05.2015
By: Kimmo Kainulainen
Posted in:
paintball.fi

1430_blogs.jpgRaumalla voisi kai sanoa olevan menossa paintballin toinen tuleminen, kun alueen perinteisen, jo 90-luvulla perustetun paintball-seura Satakuula ry:n toimintaa on elvytetty ja ryhdytty laajentamaan viime vuosina.

Tämä kausi näyttäisi vain lisäävän vauhtia, kun tällä viikolla pidetään uuden sup’air-kentän avajaisia ja lajin kannalta erittäin näkyvällä paikalla. Paintball.fi haastatteli seuran puheenjohtaja Mikko Pekosta ja varapuheenjohtaja Toni Lainiota uusista projekteista:


Kimmo Kainulainen: Esitteletkö Satakuula ry:tä ja sen toimintaa?

Toni Lainio: Satakuula ry on aloittanut toimintansa vuonna 1995. Siitä lähtien toiminta kehittyi ja kasvoi aina 2000-luvun alkuun asti. Tuolloin Satakuula ry:n joukkue Team Sisso pelasi 1. divisioonassa ja pari kautta jopa SM-liigassa. Vuosien varrella pelaajien kato oli kuitenkin suurempaa kuin uusien liittyminen seuraan, joten toiminta hiipui hiljalleen.

Vuonna 2009 yhdistyksen toiminta saatiin uudelleen käyntiin Raumalta löytyneiden ”puskapainttaajien” ansiosta. Siinä meni jokunen vuosi omalla painollaan sunnuntaipelejä pelatessa ja 2013 saatiin idea toiminnan kasvattamisesta kilpapelaamiseen ja vuokraustoiminnan aloittamiseen kulujen vähentämiseksi. 2014 olimmekin mukana sekä 2. divisioonassa että Metsäliigassa. Tänä vuonna kilpatoiminnassa keskitymme 2. divisioonaan.

1431_blogs.jpg?width=250Kilpajoukkueeseen kuuluu pelaajia Turusta asti ja sunnuntai peleissä käy väkeä noin 50 kilometrin säteeltä, mutta suurin osa jäsenistä on joko nykyisiä tai vanhoja raumalaisia. Tällä hetkellä pyrimme järjestämään kesällä joka sunnuntai pelejä pois lukien kisaviikonloput. Sunnuntai pelejä järjestetään vaihtelevasti kolmella kentällämme Ooperissa (kilpakenttä), Sorrinsuolla ja Kollassa (metsäkentät). Sunnuntai pelien lisäksi kilpajoukkueemme West Coast Pirates pyrkii harjoittelemaan vähintään kerran viikossa.

Olette saaneet uuden kisakentän varsin näkyvälle paikalle Raumalle, minkälainen projekti on ollut?

Toni Lainio: Projekti lähti alulleen jo syksyllä 2013, kun rupesimme kaupungilta tiedustelemaan erilaisia paikkoja mahdolliselle kilpakentälle ja talven/kevään aikana 2014 sopivaksi paikaksi alkoi hahmottua Ooperin vanha jalkapallokenttä, joka oli jäänyt vähäiselle käytölle. Erinäisten sekaannusten vuoksi saimme kentän käyttöömme vasta viime syksynä, jolloin kaivoimme valmiiksi tolppien betonianturat odottamaan kevättä. Nyt keväällä saimme viimein verkon pystytettyä ja pääsemme vihdoin treenaamaan omalla kentällä tulevaa kautta varten. Projektin aikana meillä alkoi myös yhteistyö Kortelan ryhti ry:n kanssa, joka omistaa kentän vieressä sijaitsevan Juhlatalo Ooperin.

Ja tosiaan puitteet kentälle ovat mitä parhaimmat. Kenttä sijaitsee 8-tien välittömässä läheisyydessä, toisella puolella valtatietä on heti Rauman suurin liikennemyymälä ja yhteistyössä Ooperin kanssa olemme saaneet heiltä käyttöön varastotilat sekä isompia tapahtumia varten saamme heiltä käyttöön pukuhuoneet ja saunatilat.

Kuvaa kentän verkotuksen rakennustöistä

1432_blogs.jpg?width=750

Viranomaisilla tuntuu olevan eri puolilla maata varsin erilainen suhtautuminen paintballiin, Raumalla ilmeisesti on suotuisa "ilmasto" lajia kohtaan?

Toni Lainio: Yhteistyö kaupunkin kanssa on sujunut mainiosti ja he ovat suhtautuneet lajiimme hyvin. Saimme kaupungilta jopa tuntuvan avustuksenkin kentän rakentamiseen, joka oli erittäin tervetullut lisä näin pienelle seuralle.

Uusi kenttä sijaitsee Urheilutalo Ooperin ja 8-tien, eli Turku-Rauma-Pori-liikenteen silmien alla

1433_blogs.jpg?width=750

Milloinkas uuden kentän avajaiset ovat?

Mikko Pekonen: Uuden kentän ja samalla monelle kauden avajaiset pidetään helatorstaina 14.5.

https://www.facebook.com/events/546310925508348/

Oletteko järjestämässä tänä vuonna minkä verran pelejä?

Mikko Pekonen: Tässä alustava sunnuntaipelien aikataulu tulevalle kaudelle 2015!

24.5. Kolla
31.5. Ooperi (mahdollisesti tutustumistapahtuma?)
7.6. Sorrinsuo
14.6. ei peliä (SPBL-kierros)
21.6. ei peliä (Juhannus)
28.6. Ooperi
5.7. Kolla
12.7. ei peliä (SPBL-kierros)
19.7. Ooperi
26.7. Sorrinsuo
2.8. ei peliä (SPBL-kierros)
9.8. ei peliä (Suurpeli)
16.8. Ooperi
23.8. Kolla
30.8. Sorrinsuo
6.9. ei peliä (SPBL-kierros)
13.9. Kolla
20.9. Sorrinsuo
27.9. Ooperi
4.10. Kolla
11.10. Sorrinsuo
18.10. Ooperi (kauden päätöspelit (poikkeuksellisesti lauantai))

Sorrinsuo ja Kolla ovat metsäkenttiä ja Ooperissa on kilpakenttä.

Peleistä tulee aina lisäinfoa meidän facebook sivulle https://www.facebook.com/Satakuula ja myös nettisivuille http://satakuula.fi/tapahtumat/

Satakuulan voisi kai sanoa tehneen uuden aluevaltauksen laajentamalla toimintaansa myös airsoftiin, kuinkas tämä asia eteni?

Toni Lainio: Satakuulan sääntöihin oli jo vuosia sitten lisätty pykälä airsoftin sisällyttämisestä yhdistyksen toimintaan. Viime syksynä parin airsoftaajan kanssa tuli puheeksi, jos raumalainen peliporukka Raaste liittyisi Satakuulaan ja alkaisi kehittää airsoft puolta. Toiminta Raasteen kanssa on lähtenyt hyvin käyntiin ja airsoftaajat ovat juuri rakentamassa CQB-kenttää (kaupunkikenttää) Sorrinsuolle, jossa sijaitsee jo ennestään Satakuulan metsäkenttä.

Uusi porukka tietysti vaikuttaa mukavasti jäsenmäärään, onkos paintballin ja airsoftin osuus seurassa nyt minkälainen? Olettekos kehitelleet mitään lajien testaamistapahtumia, että kukin pääsee tutustumaan itselleen uuteen?

Toni Lainio: Tällä hetkellä airsoftaajia seurassa on noin kaksinkertainen määrä painttaajiin verrattuna ja molempien lajien pelaajamäärät tulevat varmaan nousemaan, nyt kun saadaan puitteet lajeille kuntoon.

Tutustumistapahtumia seuran sisäisesti ei ole vielä järjestetty, vaikka siitä on syksystä asti puhetta ollut. Todennäköisesti kesän aikana päästään järjestämään, kunhan saadaan kentät viimeisen päälle kuntoon.

Kiitokset haastattelusta ja toivotaan runsaasti pelaajia niin uudelle kuin aiemmillekin kentille tänä vuonna.

Mikko Pekonen: Kiitos Kimmo mielenkiinnosta. Satakuula toivottaa kaikille hyvää ja toimintarikasta kautta lajin parissa.


Kuvat: Satakuula ry

Linkkejä:

Tags