Kimmo Kainulainen

Location:

Location: Lahti
Zipcode:
Country: FI

Stats

News: 1337
events: 1
images: 9345
youtube videos: 440
Files: 18
Groups: 1

Yhdistyshaastattelussa Päijät-Hämeen Paintball ry

user image 7.04.2015
By: Kimmo Kainulainen
Posted in:
paintball.fi


1406_blogs.jpg?width=200Kevätkaudella jatkuu jälleen Paintball.fi:n yhdistyshaastatteluiden sarja, jossa esitellään eri puolilla maata toimivia paintball-seuroja. Ensimmäisenä vuorossa on Päijät-Hämeen Paintball ry, joka sai viime vuonna kentän Suomen Urheiluopiston alueelle Vierumäellä.

Paintball.fi haastatteli seuran tuoretta puheenjohtaja Niko Hyytiäistä Vierumäen kenttäprojektista sekä alkavan kauden suunnitelmista:


Kimmo Kainulainen: Esitteletkö Päijät-Hämeen Paintball ry:n toimintaa?

Niko Hyytiäinen: Hellurei! Päijät-Hämeen Paintball ry tarjoaa peinttitoimintaa kisa- ja harrastepelaajille monipuolisesti Vierumäen urheiluopiston sup’airkentällä sekä Heinolassa konsepti- ja metsäkentillä.

Seura on toiminut virallisesti vuodesta 2009 ja sisältää parikymmentä jäsentä ikähaitarilla 19-43 vuotiaista. Jäsenet ovat pääasiassa Lahdesta ja Heinolasta, osa myös Päijät-Hämeen ulkopuolelta.

1407_blogs.jpg?width=250Aloitit yhdistyksen puheenjohtajana vuodenvaihteessa, kuinkas hommat ovat lähteneet alkuun?

Alkuun iso kiitos Tero Ketulle menneistä vuosista puheenjohtajan ja kirjanpitäjän rooleissa.

Seuran rattaita pyöräytettiin kun yhden miehen hoitamat paperi/teoriahommat siirrettiin ja jaettiin nyt kahdelle eri miehelle, aika ja asiat tulee hoidettua näin tehokkaammin ainakin luulen niin. :) Terolla on edelleen suuri rooli seurassa eri tehtävissä vaikka em. asioista kokonaan luopuikin.

Pieniä muutoksia tehdään seuran vuosirutiineissa ja kokeillaan vähän jotain uutta, eipä kummempaa muutosta.

Viime vuonna Vierumäen Urheiluopiston alueelle saatu turffikenttä lienee ollut aikamoinen ponnistus, minkälainen projekti on kaikkiaan ollut? Onkos homma nyt valmiina tai tuleeko vielä uutta?

Vierumäen kenttäprokkis on ollut tähän asti kokonaisuudessaan aika mielenkiintoinen kokemus. Tolpat ja verkotus onnistui ihan ok mutta ensimmäisen turffin leviteltyä iski enempi epätoivo kuin hyvä fiilis. Matto oli aika riekaleista eikä siitä saanut kunnollista oikein millään ja työtunteja sen eteen paloi mielettömästi. Suoraan sanottuna vitunmoinen palapeli, tuherrellessa tuli mieleen tarinoita pyramidien rakentelusta.

Henk.koht. en usko jumaliin mutta joku peinttijumala on varmasti olemassa, kun Harri Junttila huomasi netissä julkaistusta uutisesta että Lahden parille futiskentälle vaihdetaan uudet turffit. Siitä julkaisusta otti Korhosen Mikko yhteyttä Lahden kaupungin rakennushulivileihin ja kaskas, meillä oli muutaman viikon päästä turffia mitä sai pyöräkoneella levittää kentän päästä päähän, ei tarvinnut sen maton kanssa ranteita rasittaa sen koommin kuin olla vähän viittomassa kohdalleen menoa.

Pieni harmi oli ettei parempi, käytetty turffi riittänyt aivan koko kentälle mutta sen vannon, ettei tuota nykypäivän Suomen turnauskenttien huonoimmaksi alustaksi luokitella.

Kuitenkin, tulevan kauden alussa painetaan vielä iso askel puitteiden eteen jotta suoriudutaan kesän koitoksista kunnialla!

Kenttää ja mahdollisuutta ajatellen kokonaisuutena, yhteistyö Vierumäen kanssa ei ole hyvä asia vain pelkästään meille vaan koko Suomen peinttiskenelle. Kenttä ei sijaitse perunapellolla, teollisuusalueella, metsän keskellä vaan Suomen urheilijoiden mekassa. Jo viime vuonna peinttitoimintamme sai hyvää näkyvyyttä ja uskon että tänä vuonna näkyvyys vähintään triplataan viime vuoteen nähden.

1408_blogs.jpg?width=300Onko kentälle tulossa tänä vuonna mitä tapahtumia?

Vierumäki pitää omia ohjattuja pelejään kentällä, taisivat muistaakseni myydä pelejä jo huhtikuulle. Uskon että heidän pelinvetomääränsä vähintään tuplaantuu viime vuoteen nähden kun he ovat aloittaneet markkinoinnin jo hyvissä ajoin, viime vuonna taisivat markkinoida virallisesti vasta heinäkuussa.

Vierumäellä treenejä järjestämme vähintään kerran viikossa toukokuusta lähtien, pelitreenejä myös satunnaisen säännöllisesti.

Tulevan kauden aikana järjestämme myös SPBL-kierroksen heinäkuussa, sekä BPS- kierroksen syyskuussa.

Turnausjärjestämistä jo treenasimme viime lokakuussa kun järjestimme Novice Cupin mikä hyvän onnistumisen suhteen yllätti kaikkien odotukset.

SPBL- kierroksen järjestämistä tänä vuonna tovi emmittiin mutta päätettiin ottaa sekin haaste vastaan.

Vierumäki on yksi mainioimmista paikoista harrastaa lähes mitä vaan niin yksin, perheen kuin työporukan kanssa. Alueelta löytyvät myös erinomaiset hotelli- ja mökkitarjonnat.

1409_blogs.jpg?width=300Rakennusprojektit tuppaavat tehokkaasti viemään harrasteaikaa, minkäs verran PH Paintball ehtii kisailemaan alkavalla kaudella?

Viime kausi meni selkeästi enemmän värkätessä Vierumäen kenttää kuin pelaillessa, kevyt pettymys mutta tällä kaudella aiomme ottaa viime kauden menetetyt pelihetket takaisin ja nauttia kentästä mahdollisimman paljon.

Muutenkin ollaan tälle kaudelle lähdetty aika "rinta rottingilla," kun pari toveria on herätetty kahden vuoden talviunilta plus parille tuoreelle tapaukselle on liimattu mutka käteen, kun otimme osaa Basic Paintball Seriesin avaukseen.

Seura otti viime vuonna osaa Suomessa järjestettäviin turnauksiin vain Suomen Paintball-liiton kisasarjoihin yhdellä joukkueella, mutta tänä vuonna lähdetään aika ylpeästi edelliskauteen nähden osallistumalla em. lisäksi myös BPSään kahdella joukkueella ja Metsäliigaan yhdellä joukkueella.

Entä harrastepelipuolella, jatkuvatko metsäpelit Heinolan Hevossaaren kentällä?

Kyllä, metsä- sekä konseptipelit jatkuvat.

Pyrimme järjestämään vähintään kerran kuussa toukokuusta lähtien, Walk in –malliset avoimet pelit joihin saa vapaasti osallistua kuka vain.

Teimme viime syksyllä konseptikenttään muutoksen siirtämällä esteet ja rakennelmat vanhalle supikenttäpaikalle ja näin ollen kentästä tuli huomattavasti mielenkiintoisampi, myös erilaisen esteasettelun myötä pelattavuus muuttui roimasti.

Miltä paintballin tila Lahden ja Päijät-Hämeen alueella yleensä näyttää?

Lajin harrastajia tuntuu olevan hyvin, hupiharrastajia löytyy sieltä täältä suhteellisen isojakin 30-50 henkilön ryhmiä. Harmittaa vain että suurin osa on iskostunut niin julmasti siihen hupipelaamiseen eivätkä hevillä luovu periaatteestaan siirtyä harrastuksessa pykälän eteenpäin. Kisapelaaminen on kieltämättä hivenen kalliimpaa, mutta antaa myös vähintään tuplasti enemmän joka suhteessa.

Kiitoksia haastattelusta ja aktiivista vuotta seuralle.

Kiitos Kimmo!

Myös ISO KIITOS kaikille tukijoillemme, pelitovereille ja kaikille lajin harrastajille. Pidetääs taas kova peinttikausi!!


Linkkejä:

Tags