Kimmo Kainulainen

Location:

Location: Lahti
Zipcode:
Country: FI

Stats

Blogs: 1190
images: 6573
youtube videos: 430
Files: 7
Groups: 1

Komposiittipullojen leimausväli pitenee?

22.10.2014
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Tekniikka ja varusteet

Komposiittipullojen leimausväli pitenee?

Paintballissa varsin yleisesti pelipulloina käytettyjen komposiittipullojen (myös kevlarpulloiksi kutsuttujen) tarkistusvälissä on ilmeisesti tapahtumassa muutosta pidemmäksi. Jatkossa leimaukset pitänee suorittaa viiden vuoden välein aiemman kolmen vuoden sijaan.

Sikäli asia menee monimutkaisemmaksi, että aivan kaikkia pulloja muutos ei ilmeisesti koske. Jos valmistaja on määritellyt pulloon merkinnällä että tarkistusväli on kolme vuotta, niin kyseisten pullojen leimausaika on jatkossakin kolme vuotta.

Sinällään asian muutos ei vaadi pullojen omistajilta sen kummempia toimia, kunhan toimii oman pullon merkintöjen ja katsastuksen yhteydessä saamiensa ohjeiden mukaan. Pulloa tarkistukseen viedessään kannattaa toki varmistaa että tieto muutoksesta on tavoittanut myös katsastusyrityksen.

Vastaavia muutoksia tarkistusajoissa on tapahtunut aiemmin esimerkiksi myös sukelluspulloissa. Tämä johtunee siitä ettei pulloille ole sattunut onnettomuuksia, joten viranomaiset ovat päätyneet helpottamaan katsastusaikoja.

Infoa Sissokselta:


Hyviä uutisia useimmille Kevlar-pullojen omistajille!

Yhteistyökumppanimme on käynyt pitkiä ja vaikeita neuvotteluja TUKESin kanssa ja he ovat vihdoin tulleet siihen tulokseen että myös Suomessa Kevlarpullojen leimausväli voidaan pidentää viiteen (5) vuoteen.

Osa kesällä ja syksyllä leimatuista pulloista on jo leimattu uudemmalla leimausvälillä. Leimassa on yleensä merkintä milloin seuraava tarkastus tulee tehdä. Joissakin pulloissa on tehtaan ilmoittama kolmen vuoden leimausväli ja näissä pulloissa leimausväli pysyy edelleenkin kolmena vuotena. TUKES ei voi ylittää tehtaan määrittelemää leimausväliä. Mikäli leimausvälistä ei ole mainintaa tai se on pullossa määritelty viideksi vuodeksi pitäisi jatkossa pullon leimausväli olla viisi vuotta.

Pullon käyttöikä pysyy edelleen samana. Eli jos pulloon merkitty jokin FINAL päivämäärä (yleensä 10-15 vuotta leimauksesta) niin tämän jälkeen pullo ei ole enää käyttökelpoinen. Mikäli pullosta puuttuu FINAL tms. merkintä voidaan pullo ilmeisesti leimata uudelleen viiden vuoden välein niin kauan kuin pullo menee uudelleen leimauksista läpi.

Tämä koskee siis useimpia kevlar-pulloja. Joissakin erikoispulloissa (esim. muovisylinteriset) voi olla joitakin poikkeavuuksia leimaus käytännöissä.

Pulloja voi uudelleen leimauttaa esim. Sissoksella: http://www.paintballsissos.com/PublishedService?file=page&pageI...

Jesper Raevaara
22/10/14 15:59:01 @jesper-raevaara:

EU:ssahan yleinen standardi on 5 vuotta ja nyt TUKES vihdoin taipui samaan. Myös 10-vuoden leimausväliä on ilmassa pyöritelty, mutta ilmeisesti se ei ole toteutumassa koska tällöin pullojen tulisi olla vain teollisuuskäytössä.


Mika Klemola
05/11/14 13:39:13 @mika-klemola:

1302_blogs.jpg1303_blogs.jpg1304_blogs.jpg


Mika Klemola
05/11/14 13:39:27 @mika-klemola:

Mitäs mestarit sanoo tästä tapahtuneesta??


Kimmo Kainulainen
05/11/14 14:34:58 @kimmo-kainulainen:

Tuo valmistajan "Final date" taitaa tuossa olla se määräävä juttu, eli sen ohi ei katsastuksilla pääse jos se vain on pulloon merkitty. Sama juttu meikäläisen pulloista löytyy kanssa kaikista :(.


Sakari Koskinen
05/11/14 14:45:34 @sakari-koskinen:

Ei tossa ole mitään epäselvää, pullon final date > leima.


Mikko Hyppänen
05/11/14 22:11:29 @mikko-hyppanen:
Pullo leimattiin kesällä kun 3 vuotta tuli täyteen. Valmistajan antama final date on 8.15 ja ymmärtääkseni pullo ei sen vuoksi saanut normaalipituista leimaa. Yllättävää tuossa leimauksessa oli se, että jonkun huhun mukaan Stakoa ei voisi uudelleen leimata.
Mikko Hyppänen
05/11/14 22:13:27 @mikko-hyppanen:
Onko tuosta Tukesin uudesta päätöksestä olemassa jokin virallinen tiedote? Onko viiden vuoden leimaväli jo astunut voimaan?
Jesper Raevaara
06/11/14 14:58:07 @jesper-raevaara:

Virallista tiedotetta en ole vielä nähnyt. Asian kertoi minulle työkseen pulloja leimaava henkilö.


Tags