Tilastot
Piikkiön liigakommentit 2014
Vanhan ilkikurisen peinttisanonnan mukaan Turussa sataa aina, mutta tänä vuonna päätöskierros saatiin pelata jokseenkin täydellisessä syyssäässä Piikkiössä. Mutta on sanonnassa kuitenkin totuuden siemen mukana, kun kaikki vesi oli tullut alas kisoja edeltävällä viikolla .
Hienossa kelissä saatiinkin sitten seurata tasaisen SM-liigan pelejä, jossa sunnuntaiaamuna vielä kolmella joukkueella oli mahdollisuudet mestaruuteen. Sarja saikin sitten arvoisensa ratkaisun, kun kirkkaimpien mitalien kohtalo selvisi vasta kauden vihon viimeisessä pelissä.
Joukkueiden mietteitä turnauksen jälkeen:
Kimmo Kainulainen: Dream Teamin vuosi alkoi hankalasti, mutta sitten kaksi viimeistä turnausta ilman tappioita ja mestaruus ratkesi kauden viimeisessä pelissä. Aina pitää tietysti olla positiivinen, mutta oliko tiimissä usko juhannuksen tienoilla tämmöiseen kauden päätökseen?
Juha Helppi: Pienestä jäi kiinni parempi menestys jo ensimmäisillä kierroksilla. Kentällä ehkä näkyi meidän vähempi treenaaminen talven aikana. DT on aina loppukaudesta paremmassa iskussa, kun taas pelaamme kuten osaamme. Se nähtiin tälläkin kaudella, viimeiset kaksi kierrosta sujuivat loistavasti, vaikka leiskat olivat aika lailla toistensa vastakohtia. Toisessa hyökättiin nopeasti ja toista pelattiin passiivisesti. Varsinkin hyökkäyspelissä DT on kehittynyt viime vuosina, hyvää puolustuspeliä olemme osanneet pelata jo pitkään.
Rehellisesti sanottuna mestaruudesta ei enää juhannuksen aikoihin haaveiltu. Hopeaa pidin vielä mahdollisena jos toinen sarjataulukossa karkumatkalle päässeistä joukkueista (Ässä Creditor ja Cyclone) romahtaisi kunnolla. Näin kävikin Äänekoskella Cyclonelle ja kun Ässäkään ei päässyt ylempään finaaliin, niin meille aukesi Äänekosken kierrosvoitolla realistinen mahdollisuus voittaa mestaruus jos pystymme voittamaan myös Piikkiön kierroksen.
Piikkiössä kenttälayout taisi sopia teille erinomaisesti, pelit näytti pysyvän hyvin kontrollissa?
Koska kierroksen panos oli melkoinen, teimme hyvää taustatyötä miten leiskaa pelataan. Luultavasti kaikki pelaajamme katselivat videoita ja allekirjoittanutta lukuun ottamatta (työreissu ulkomaille) kaikki treenasivat ahkerasti kahden viimeisen kierroksen välissä. Lisäksi saimme 1. divarijoukkueen pelaajilta vielä arvokkaita vinkkejä miten juuri Piikkiössä kannattaa pelata. Leiska tuntui kyllä meille sopivalta ja rosteri valittiin leiskan mukaan.
Joukkueestamme paistoi itsevarmuus ja luotto omiin joukkuekavereihin. Pelasimme Piikkiön kierroksen nimenomaan joukkueena emmekä yksilöinä. Kaikki toteuttivat sovittua taktiikkaa, ilman mitään häröilyjä tai tyhmiä ofoja. Pelit tuntuivat olevan hyvin kontrollissa ja oikeastaan meille päivän jännittävin peli olikin alkusarjan peli Cyclone-Creditor. Jos porilaiset olisivat sen voittaneet, olisi mestaruus mennyt heille, eikä meidän ja porilaisten keskinäisellä finaalipelillä olisi ollut enää kummallekaan merkitystä. Cyclone hoiti homman vakuuttavasti pudottaen Ässän alempaan finaaliin, Cyclonen parempi syndipeli näkyi tuossa pelissä selvästi.
Tässä vaiheessa mestaruus oli täysin omissa käsissämme. Voittamalle finaalipelin olemme mestareita ja häviämällä emme edes hopealla koko kauden tuloksissa, vaan pronssilla. Kovat panokset, kausi sai huikean päätöksen!
Finaalipeliin päätimme muuttaa taktiikkaamme vielä pykälän passiivisemmaksi, koska Cyclonen breikkijako oli murhaavan tarkka. Luovuimme telttalaidan kärkimiehestä, koska hän ei yksinkertaisesti ehtinyt takakulmaan ottamatta vähintään bounsseja alkusarjan pelissä Cyclonea vastaan. Päätimme hakea ensimmäistä pudotusta ja ottaa peli haltuun sitä kautta. Tämä onnistuikin kolmessa ensimmäisessä pisteessä, jotka Cyclone joutui alivoimalle jäätyään luovuttamaan. Neljänteen ja viidenteen pisteeseen Cyclone onnistui keksimään lääkkeet puolustuslinjamme murtamiseen. Kellossa oli vielä kaksi minuuttia aikaa ja meillä 3-2 johto, mutta momentum ainakin joidenkin mielestä Cyclonella. Me emme kuitenkaan nähneet asiaa niin. Tunnelma pitissä oli rauhallinen, minkäänlaista hermostuneisuutta ei ollut havaittavissa. Kaikki tiesivät, että mestaruus oli kahden minuutin päässä. Teimme vielä yhden muutoksen, jota Cyclone ei luultavasti osannut odottaa.
Päätimme ottaa ratkaisevaan pisteeseen telttakärkemme Pasi Muurisen takaisin kentälle, ensimmäistä kertaa Piikkiön finaalissa. Pasi pääsikin perille ja pystyi ristiammunnallaan pitämään Cyclonen hyvin kurissa ottaen tärkeitä pudotuksia. Puolustuslinjamme kesti Cyclonen rynnistyksen! Lopussa Pasi juoksi vielä Cyclonen telttamiehen yli pudoten itse vähän sen jälkeen. Kentällä oli siinä vaiheessa enää yksi Cyclonen pelaaja neljää DT:n pelaajaa vastaan ja kellossa 20 sekuntia aikaa. Mestaruus oli ratkennut! Turun Dream Team otti viidennen mestaruutensa vaiherikkaan kauden päätteeksi!!!
Seuran logo menee mestaruustähtien lisääntyessä päivitykseen, joko uusi on teossa?
Viiden tähden seura sai nyt viidennen tähtensä! Käsittääkseni uusi logo viidellä tähdellä on viimeistään ensi kaudella käytössä, mutta tähän juttuun uutta logoa ei ainakaan mulla ole valitettavasti vielä antaa!
Kuka oli joukkueen paras/arvokkain pelaaja Piikkiössä?
Piikkiössä olimme joukkue, josta yksilöt eivät päässeet ehkä kovin paljoa erottumaan. Kaikki pelasivat erittäin hyvin ja taktisesti kypsästi, tehden juuri sen mitä pitää. Kentällä näkyi myös kokemus ja sen tuoma rauhallisuus. Luotimme siihen, että oma hyvä peli riittää kierrosvoittoon.
Arvokkain pelaajamme olikin henkilö, joka on tämän kaiken mahdollistanut eli Kai Siltala! Kaitsu oli Piikkiössäkin kahtena päivänä kentän laidalla koutsina, huutaen äänensä täysin loppuun. Oli hienoa nähdä Kaitsu kyynel silmäkulmassa onnittelemassa tiimimme pelaajia mestaruuden jatkettua. Ilman Kaitsua DT ei olisi mitenkään pysynyt kasassa yli kahtakymmentä vuotta ja vielä kasvaen käytännössä koko ajan! Iso kiitos Kaitsulle työstä Dream Teamin ja suomalaisen paintballin eteen!
Kiitoksia kaudesta yhteistyökumppaneille?
Tällä kaudella DreamTeamin toimintaa tukivat seuraavat yhteystyökumppanit:
- Mad Croc http://www.madcroc.com/
- Planet Eclipse http://www.planeteclipse.com/
- Paintball Sissos Oy http://www.paintballsissos.fi/
- Suomen Splat Oy http://www.splat.fi/
- Naval Interior Team Oy http://www.nit.fi/
- Wotis Kebab http://www.wotis.fi/
- KP-Ravintolat Oy http://www.kp-ravintolat.fi/
- Turun Kenttärakentajat Oy http://www.kenttarakentajat.fi/
- Pizza Line Kaarina http://www.pizzaline.fi/
- Merkki Hanski Oy http://www.merkkihanski.fi/
- Rivieran Keidas & Autopesupalvelu S Honkanen http://www.zepi.fi/
- Powermec
- MTY Muurinen
- Chef Jani's Catering http://www.chefjani.com/
- Turun Palkintokeskus http://palkintokeskus.fi/
- Rakennus Huuhka
- Turun Fimex http://www.fimex.fi/
- Tapper's Inn http://www.tappersinn.fi/
- Matglad Pargas AB http://www.matglad.fi/
- Turun Taajamahuolto http://www.taajamahuolto.fi/
- Kultaranta Golf http://kultarantaresort.fi/
- M.Alander Oy http://malander.fi/
- Matic-Sorvaus http://www.matic-sorvaus.fi/
- Stackjob
- Seppo Muurinen
- Sisustus-Nummi http://www.sisustusnummi.fi/
- Itsepalveluvarasto Holvi & Rautaportti KY http://www.itsepalveluvarasto.fi/
- Soraliike Vesa Hopia http://www.soraliikevesahopia.fi/
- Majatalo Martta http://www.majatalomartta.com/
- Vuokrapakettiauto.fi http://www.vuokrapakettiauto.fi/
Iso kiitos kaikille toimintaa tukeville!
Kimmo Kainulainen: Cyclone teki Piikkiön alkusarjassa mestaruushaaveiden suhteen sen mitä tehtävissä oli, voititte alkusarjassa pahimman uhan eli Creditorin ja pääsitte finaaliin, mutta sitten ratkaisua piti seurata verkon takaa. Minkälainen lataus tiimissä oli ja kuinka päivä eteni?
Sami Turunen: Alkusarjassa tehtiin tosiaan aika pitkälti kaikki mitä tehtävissä oli, homma kun vietiin jopa niin pitkälle että Creditorille annettiin pelistä huonoimmat mahdolliset e/d-luvut kun peli meni meille hallitusti 5-0. Päivän tunnelma oli aika rento, jokainen tosiaan tiesi että Äänekoski oli mitä oli ja sitä ei kannata enää murehtia. Piikkiössä piti pelata niillä korteilla jotka käteen oli jaettu.
Varmaan katsomoonkin näkyi, että tämä kenttä sopi meille huomattavasti edellistä paremmin ja varmaan katsomoon myöskin näkyi totaalisen erilainen Cyclone kuin kolme viikkoa sitten. Päivä eteni aika mallikkaasti aina siihen asti kunnes kohtasimme DT:n. DT onnistui viemään meiltä yhtä monta pistettä kuin mitä annoimme muille vastustajille koko päivänä ja tietenkin tappio hieman laski tunnelmaa. Jokainen kuitenkin tiesi, että yksi tappio ei peliä kaada ja kaikki mahdollisuudet finaaliin ovat olemassa. No finaaliin sitten päästiinkin, mutta kieltämättä tunnelma oli vähän latteampi kun tiedettiin että mestaruushaaveet saatiin unohtaa. Finaalin panoksena meille oli hopea, mutta lataus ei oikein enää riittänyt ja emme käyttäneet keskustaa tarpeeksi tehokkaasti. Voitto ja mestaruus ansaitusti Turkuun.
Todella tasaisesta kaudesta käteen yksi turnausvoitto ja pronssimitalit kotimaasta sekä ulkomailta tuliaisina iso pysti, mitkä olivat kauden kohokohdat?
Ilman muuta turnausvoitto Belgiassa menee monen vuoden skaalalla ykkösjutuksi. Toinen hieno juttu oli ylipäätään saada kakkosija CPS:stä, koska se kertoo vähän jotain joukkueen suorituskyvystä ja tasaisuudesta... enkä ihan äkkiä muista että kukaan muu suomalainen joukkue olisi Cyclonen lisäksi moisiin sijoituksiin yltänyt. Ja toki sokerina pohjalla on Kirkkonummen turnausvoitto, voittaminen kun on keskimäärin kivempaa kun häviäminen
Kuka oli joukkueen paras/arvokkain pelaaja Piikkiössä?
Aika kliseinen vastaus allekirjoittaneelta, mutta tällä kertaa tuo maininta menee taas koko kokoonpanolle. Piikkiössä kenelläkään ei voi sanoa olleen huono päivä, jopa ennemminkin päin vastoin. Piikkiössä kaikki pelaajat suorittivat hyvällä tasolla ja jokainen kentällä käynyt pelaaja teki ratkaisevia moveja pisteiden voittamiseksi. Kommunikaatio oli koko päivän suomisarjojen ehdotonta huippua ja se lienee varmasti yksi tekijä siinä, että kukaan yksittäinen pelaaja ei päässyt nousemaan yli muiden. Tämä oli selvästi joukkuepeliä, kiitos siitä koko jengille!
Kiitoksia kaudesta yhteistyökumppaneille?
Dye - Parhaat mutkat ja muut pelikamppeet, sekä ehdottomasti kauden tyylikkäimmät ja sulavalinjaisimmat peliasut.
Sissos - Miten pärjätä ilman Sissoksen tukea? No ei mitenkään! Sissokselta saa kaiken mitä menestyvä joukkue tarvitsee, aina treenikentästä ensiluokkaisiin kuuliin ja vieläpä turnauspaikalle toimitettuna.
Tästä on hyvä jatkaa, kausi 2015 tulee varmasti olemaan mielenkiintoinen. Kiitos vielä kerran kaikille tästä kaudesta!
Kimmo Kainulainen: Creditorin kausi alkoi hurjalla rynnistyksellä, mutta kalkkiviivoilla vauhti hiipui. Tiimin pettymys oli aika käsinkosketeltavaa Piikkiön finaalipelien jälkeen, joko parin nukutun yön jälkeen hopeamitalit alkavat hymyilyttää?
Tuure Vehkamäki: Seuran toistaiseksi parhaan saavutuksen vuoksi kyllä, mutta valmentajana arvioiden ei ehkä sittenkään. Totta kai kukin pelaajista kokee asiat hivenen eri tavalla ja on meillä aihetta tyytyväisyyteenkin. Henkilökohtaisesti jääminen liigassa neljänneksi viimeiseksi ei lämmitä. Valmentajana minä kannan vastuun kahden viimeisen kierroksen hävityistä matseista, olisi taktisella puolella pitänyt pystyä antamaan jengille paremmat eväät oman pelin pelaamiseen ja voittamiseen. Kauden aikana muut joukkueet oppivat lisää, me emme, joten toisaalta tämä meni myös kokemattomuuden piikkiin ja siinä mielessä tästä kaudesta saatiin arvokasta oppia. Ja kyllä tuollainen 10-20 vuoden kokemuksen puute liigapelaamisesta vielä näkyy...
Oliko keväällä ennen avausturnausta semmoinen kutina että taistelette mestaruudesta näin komeasti vai naksahtiko kaikki vain kohdalleen Porin kierroksella?
Olen vetänyt Porin Paintball ry:n kisajoukkueita alusta saakka vuodesta 2008, jolloin aloitimme 3-divarista, kakkoskierrokselta ja juurikin Piikkiöstä. Syksyllä 2009 asetin ykkösjoukkueen tähtäimen 5 vuoden suunnitelmalla 2- ja 1-divarien sekä liigan voittoon, mutta kuten kauden tuloksista näkee, ensimmäinen 5-v ympyrä Piikkiössä ei sulkeutunut halutusti. Silti matka on ollut menestyksekäs, hauska ja antoisa. Paljon on pelaajia joukkueissamme mukaan innostunut ja väsähtänyt, mutta myös jäänyt. Ykkösjoukkueessa on aina ollut oikean asenteen omaavia pelaajia, joiden kanssa on ollut etuoikeutettu olo ja ilo pelata. Nyt se on tarttunut myös muihin, etenkin hienoon juniorijoukkueeseemme. Talven aikana tehdään uusi pitkän aikavälin tavoite, sekä myös tietysti lyhyen. Oma pelaajatuotanto on se tärkein juttu ja totta kai toivomme seurana kiinnostavamme myös muulla tavalla.
Takana ensimmäinen kausi viiteen pisteeseen pelattavaa liigaa, minkälaisen fiiliksen lisätty piste sarjaan antoi?
Positiivisia tuntemuksia. Antaa mahdollisuuden kokeilla ja lisää voittamisen mahdollisuutta paremmalle joukkueelle myös takamatkalta. Ohjaa pelaajia enemmän urheilijoiksi, koska fysiikka pitää ainakin kärkipelaajilla olla kunnossa, jos haluaa hakea ratkaisuja itse/aktiivisesti. Toki tätä voi yrittää kompensoida laajemmalla rosterilla, jos pelaajamäärä- ja laatu vain riittää. Meillä käydään huilaamassa lähinnä takakentällä, koska kaikki haluavat pelata kaikki pisteet.
Matsien väliin pitäisi ehdottomasti saada lisää aikaa, jotta taktisia asioita ehtisi käydä läpi pitissä ja kentällä. Hirveä kiire juuri ennen matsia ei ole hyväksi kenellekään ja juuri kentällä käytetty lisäaika olisi ainakin meille tervetullut.
Ja tuo hemmetin "katsomovalmennus" pitää saada pois tästä lajista. Kaikki tekijät jotka hidastavat tai vaikeuttavat taikka pahimmillaan estävät hyökkäämistä, pitää raivata pois tieltä lajin viihdyttävyyden nimissä. Lajin pitää kiinnostaa/viihdyttää pelaajia ja yleisöä. Pari esimerkkiä... olisiko kiva pelata tai seurata pokeria pitkä ilta, jos katsojat saisivat huudella ja paljastaa pelaajien kortit? Olisiko mukava pelata tai katsoa shakkia, jos pelaajat saisivat neuvoja vierestä? Esimerkkejä piisaa. Ymmärrän etenkin puolustaja- ja tukipelaajien haluavan tietoa kentän ulkopuolelta, jotkut voivat jopa tarvita sieltä kompensointia omiin taitoihinsa, mutta eiköhän tässä voitaisi edetä järkisyillä ja kehittää peliä ja pelaajia kuten muissa palloilulajeissa tehdään. Historian lista palloilupelien viihdyttävyyden ja hyökkäyspelin edistämisestä sääntöjen avulla on todella pitkä. Tuoreimpana esimerkkinä jääkiekon hyökkäysalueen pidennys, jossa halutaan lisätä hyökkäävän joukkueen mahdollisuuksia maalintekoon lisäämällä siniviivalle tilaa. Ratkaisujen tekemiset, näkyvimpänä läpijuoksuyritykset ovat paintin maaleja, mutta kuka nykyään lähtee alkupelissä snakelaidassa tai jopa keskeltä läpi, kun vastakoutsi varoittaa ja kääntää piiput syliin. Kuka tällaista lajia enää jaksaa pelata. Herätys! Poistetaan katsomovalmennus ainakin liigasta, mutta mieluiten muistakin sarjoista. Pelaajat kentällä pelaamaan ja oppimaan.
Kiitoksia kaudesta yhteistyökumppaneille?
Taisi tämä unohtua joka kerta kauden palkintojenjaoissa, mutta eiköhän se ole tiedossa... Ässä Paintball toimii meillä selkärankana, jota ilman Velkojia ei olisi olemassa. Kiitos myös 53Jersey peliasufirmalle.
Kimmo Kainulainen: Urholle kaksijakoinen päivä Piikkiössä, tuli 5-1 voittoa ja sitten toisinpäin isolukuisia tappioita, oliko peleissä kaikkiaan minkälainen fiilis?
Jani Leskinen: Kyllä itse kapteenina pudotin pallon jo aamulla kun kapteenien kokous "yllätti," enkä päässyt nostattamaan joukkuetta kuten toivoin. Ensimmäisessä pelissä emme päässeet ollenkaan mukaan todella valmiin DT:n vauhtiin. Cyclonea vastaan herättiin kyllä mutta Urho harjoittelee vahvasti liikettä, liikkeestä ampumista ja aktiivista peliä. Cyclone on erittäin vahva ampumaan, ampumaan ja ampumaan linjoja kiinni, sitä herrat jaksaa tehdä kunnioitettavalla tavalla. Emme saaneet linjoja auki ja Cyclone korjasi voiton.
Creditor on ryhmä jossa on kovia yksilöosaajia, moni heistä on potentiaalisesti vaarallinen ja pystyimme jonkun verran pitelemään vaan emme tarpeeksi. Tämän tappion jälkeen oli selvää että mitalihaaveet oli haudattava tältä kaudelta. Trivogaa vastaan alkujakomme tuotti tulosta ihan toisella tavalla kuin aiemmissa matseissa. Jotain siis meni lopulta oikein, liian vähän liian myöhään. Kenttäleiska oli meille henkisesti erittäin vaikea, Urho ei istu.
Päivä oli kuitenkin mahdottoman hyvä koska pääsi pelaamaan painttia parhaiden ystävien kanssa mahtavassa säässä ja huippuluokan turnauksessa. Hienona lisänä Kim "Kyy" Ribacka palasi Urhon pelaavaan liigakokoonpanoon parin kauden seikkailujen jälkeen.
Viiden joukkueen sarja osoittautui erittäin tasaiseksi, minkälaiset tuntemukset koko kaudesta jäi?
Tasaisuus on varmasti paras sana kuvaamaan fiilistä. Jokainen joukkue pystyi voittamaan toisensa koska tahansa ja kaikki myös tiesivät sen joten peleissä oli hyvä jännite.
Mutta kääntöpuolena on se että viisi joukkuetta on kovin vähän, noin 30 tuttua naamaa vuosien takaa. Kivaahan näiden herrojen kanssa on vääntää mutta voisi olla paikallaan tuoda mukaan uusia testaamaan tasoaan. Erityisesti näen että liiga ja divari kärsii sisäsiittoisuudesta pelitaidollisesti, 1. divarin kärki ei saa riittävästi kovempia pelejä ja liigassa voi tyytyä keskinkertaiseen kun tuoreita haastajia ei ole Toivon että kaudella 2015 liiga ja 1. divari yhdistetään jälleen ainakin alkupeleissä vaikkapa PSP:n Champions/Challenger tasojen mukaan.
Kuka oli joukkueen paras/arvokkain pelaaja Piikkiössä?
Jesper Toivola, hänellä riittää aina voitontahtoa ja vauhtia. Tällä kertaa parhaimmillaan pääsi aukaisemaan peliä telttapuolella. Jesper on Urhon ydintä ollut jo pitkään ja tekee paljon seuran hyväksi myös kentän ulkopuolella.
Kiitoksia kaudesta yhteistyökumppaneille?
Suuri kiitos menee Paintball Sissos Oy:lle: Tällä kaudella olemme saaneet nauttia erityisen laadukkaasta kisapallosta, läpi talven Pohjoismaiden suurimmasta sisähallista ja kaikki varustetarpeet löytyy suoraan hyllystä.
Kiitos Planet Eclipselle jälleen GEO 3.1 kisapaketista. Olen itse pelannut GEOlla nyt seitsemän kautta ja vilpittömästi ei parempaa mutkaa ole vastaan tullut.
Kiitos Paintball.fi. Arvostan todella paljon työtä mitä Kimmo Kainulainen tekee ja on läpi lajimme historian tehnyt sen eteen että tapahtumat uutisoidaan laadukkaasti. Joka vuosi tämä vain paranee ja toivotan mitä parhainta jaksamista tulevaisuuteen.
Haluan kiittää myös Suomen Paintball Liiton työryhmää jälleen onnistuneesta kaudesta, on paljon työtä mitä ei näe.
Kiitos tuomareille, ilman teitä emme voisi peliä pelata. Todella hienoa nähdä useampia suomalaisia tekemässä tätä vaativaa työtä.
Linkkejä:
Creditorin kommentit lisätty mukaan.
Itse olen myös ehdottomasti Vehkamäen kannalla ton katsomovalmennuksen suhteen. Parempi olisi, kun ei saisi neuvoa, mutta niin kauan kuin muu maailma pelaa katsomovalmentajien kanssa niin varmaan Suomessakin samoin kannattaa tehdä. Jos tästä pitäisi äänestää, niin äänestäisin kyllä joka tapauksessa katsomovalmennuksen kieltämisen puolesta.
Kentälle sen sijaan ei mun mielestä tarvita lisäaikaa. Nyt on yksi aikalisä käytössä, maksimissaan toinen aikalisä käyttöön ja muuten jatketaan samalla lailla. Kyllä ne taktiset muutokset ehtii nykyäänkin tekemään, tosin ne täytyy tehdä nopeasti.
Juicen idea 1-divarin ja liigan yhdistämisestä kuulostaa hyvältä, sen toteutusta voisi alkaa miettimään jos se saa kannatusta muiltakin. Nykyinen viiden joukkueen liiga on aika pieni. Tosin hyvänä puolena on pelien tasaisuus, liigaa oli sen takia todella mukava pelata tällä kaudella!
Juha/DT
Niin kauan kun maailmalla saa huudella, niin kauan mun mielestä meilläkin saa huudella. Ei ole järkeä keksiä omia suomisääntöjä, varsinkin kun osa porukkaa käy ulkomailla pelaamassa suurempien sarjojen sääntöjen mukaan. Toki sillä huutelun poistamisella olisi positiivisia vaikutuksia ja silloin pelit ratkaistaisiin kokonaan kentällä. Enkä mä nää katsomovalmennusta pelkästään puolustusta suosivana, suosiihan se hyökkäämistä ihan samalla tavalla jos koutsi on kartalla kentän tapahtumista.
Juhan kanssa samaa mieltä tuosta, että liigan ja divarin järkvää yhdistämistä tulisi miettiä. Vaikka kausi oli todella hyvä ja tasainen, on aika puuduttavaa pelata samaa neljää jengiä vastaan koko kauden ajan. Yhdistäminen toisi yllätyksiä ja leveyttä hommaan...
Täältä ääni divan ja liigan yhdistymiselle!! Tästä ollaankin jo Takeoverissa+ parin muun kanssa puhuttukin. Ja 3 divarista ehdottomasti aloittelija ystävällisempi. Vaikka kakkosesta sitten isompi, mutta tuo ei todellakaan ole hyvä aloitteleville joukkuielle että vastaan tulee kolmosessa fieldfighterssiä, stainlessia sun muita jotka pelillisesti erottuu selvästi.
Tietysti yhdistäminen ideana ihan hyvä. Kunhan jatkuu sama kaava ettei voi ns. kakkosjoukkue olla sarjassa.
Ykkösdivarin kolme parasta joukkuetta ovat tiimien kakkosjoukkueita, joten vaikea on yhdistää nostamatta kakkosjoukkueita liigaan. Jos olisi esim kymmenen joukkueen, niin silloin pelit pelattaisiin kahdessa lohkossa. Voisi etukäteen laittaa aina ykkös- ja kakkosjoukkueet eri lohkoihin.
Parempi tietysti olisi, jos riittävän hyviä tiimejä olisi tarpeeksi ilman kakkosjoukkueita. Näin ei kuitenkaan taida vielä olla.
Minusta ei niistä kakkosjoukkuista ole haittaa. Tottakai se antaa hieman pelivaraa sopupeleihin, mutta uskon että aikapitkälti mentäisiin sillä että parempi voittaa. Sääntö voisikin olla että kolmosjoukkue ei pääsisi mukaan enää.
Ainakin kakkos- ja kolmosdivarissa laitavalmennus palvelee ihan yhtä paljon hyökkäys- kuin puolustuspeliäkin, varsinkin jos se koutsi on kartalla. Laitavalmennuksen kieltäminen vaatii pelaajilta enemmän keskittymistä vastustajaan ja menestyvältä pelaajalta vaaditaan näin enemmän nk. "peliälyä" kuin koutsauksen kanssa.
Sen kummemmin sarjatasojen yhdistämiseen en ota kantaa, sen sijaan että kolmosdivaria lähdetään rukkaamaan rankasti enempi aloittelijoille sopivaksi, rukkaisin kasaan nelosdivarin, joka pelattaisiin yksittäisinä, avoimina turnauksina boksi- ja bulkkilimiiteillä eri puolilla Suomea. Ja se todellakin ilman laitavalmennusta.
Koska kaikilla on mielipide ja persereikä niin minultakin ne löytyy :D
Laitavalmennusta ei varmasti tulla saamaan pois mutta väittäisin että kun pitistä huutaminen on kiellettyä niin sen tehoa saataisiin pois paljonkun vaihdetaan Sneikki pitti laitaan. Telttalaidalla ei koutsaamisesti ole niin paljoa tehoa kun pelaajaa ei voi niin paljoa "joystickata" kun sneikissä.
Mitä sarjoihin tulee niin olen itse samoilla linjoilla kuin juice tuosta PSP tyylisestä Champions vs Challenger setistä niin että nostetaan sinne ne champioinsiin tämän kauden 4 parasta ja otetaan sitten 4 lisää ja pelataan lohkoissa ja vielä karsinta finaali. Sitten jos on heitto säkki niin ei pääse ylös päin mutta jos on pätevä niin pääsee. Samalla se tekee liigassa pelaaville tilanteen jossa alisuorittamiseen ei ole varaa.
Tavallaanhan tämä tilanne ei eroasi edes juurikaan nykyisesti liiga 1.div tilanteesta. Tosin samasta seurasta kahden joukkueen pelaamista siellä en pitäisi missään tilanteessa fiksuna. Samallainen systeemi voisi olla myös 1.div niin että oikeasti kukaan ei voi luumuilla kauden aikana jos haluaa pärjätä. Jäljelle jäisi sitten 2.div joka olisi semi-kilpa sarja ja 3.div joka olisi oikeasti aloittelia sarja ja näissä voisi olla se 6 joukkuetta samaan tyyliin kuin oli 1.ja 2.div tänä vuonna.
Nykyisellä joukke tilanteella meillä olisi sitten kova tasoinen SM liiga ja 1.div
Niin ja suomesta voisi saada riittävänkin kovia joukkueita mukaan jos niiden olisi mahdollista tulla mukaan yrittämään ilman sitä mutkaa 3.div kautta. Tälläkin hetkellä tiedän monia pelaajia jolla ei ole "joukkuetta" tai pelaa alemmalla tasolla kuin oma taito olisi sen takia ettei voi kasata uutta jengiä ja ns.kovat jengit on vain niin sisäänlämpiäviä.
Meikin ollaan suunniteltu palaavamme suomen sarjaan, mutta kolmosesta aloitus ei oikein nappaa jostain syystä
Yhdistetyssä liiga/1divarissa sisartiimien pelit voitaisiinkin heittää kolikolla suoraan, ajan/rahan/pallon ja spekulaation säästämiseksi
Ja enempi tosissaan, palaavien tiimien olisi hyvä voida tehdä perusteltu hakemus hakemisesta suoraan jollekin ylemmälle sarjatasolle, varsinkin jos vajausta on kuin nyt.
Mun mielestä liigaa voisi hyvinkin tässä tilanteessa laajentaa ihan hakemusten perusteella. Takeover, PPW ja ehkä Ironballs voisivat tulla kyseeseen. Tosin kakkosjoukkueiden mukaanotto olisi mun mielestä toteutettavissa. Saataisiin vähän vaihtelua liigaan! On siellä ennenkin kakkosjoukkueita pelannut, eikä niistä ole suurempia ongelmia tullut.
Jos Liiga ja 1.divisioona yhdistetään niin että siitä tehdään PSP tyylinen Champions vs Challenger sarja ei se muuta rakennetta hirvittävästi. Loppupelissä siellä ainakin alkukaudesta on about samat joukkueet molemmissa lohkoissa mutta vaihtuvuudelle on mahdollisuus jos joka kierroksen yhteydessä Champions (vanha liiga) lohkon viimeinen pelaa putoamisesta Challenger (vanha 1.div) lohkon voittajaa vastaan. Tällä systeemillä ei ainakaan ne ns."heittopussit" pääse nousemaan ja taasen siellä Champion lohkossa ei voi pelata keskinkertaisesti.
Spekulointi kakkosjoukkueiden vaikutuksista on kovin vuotta 2009. Tottakai keskinäinen peli on mahdollista sopia mutta niin teoriassa kaikki pelit. Meillä ei yksinkertaisesti ole varaa sanoa nykyisille kakkosjengeille että pelailkaa omassa sarjassanne, vuonna 2010 näin oli koska sarjat pullisteli joukkueita. Mitä jos Cyclonen toinen bändi kääntää historian kelloa ja kutsuu itseään Voodooksi? Onko se enää kakkosbändi? Enemmän joukkueita mukaan, rosterisäännöillä voidaan pakottaa miettimään joukkuejaot seurojen sisällä jo kauden alussa.
Muutamia ajatuksia laita valmennuksesta. Alkujaahan se oli laita valmennusta, oli se merkitty alue josta voi opastaa pelaajia. Nyt se on lähinnä verkon takaa tulevaa meteliä.
Tällä kaudella on huomannu että se häiritsee ja vaikeuttaa jo tuomarien toimintaa. Usemman kerran yleisölaidassa en ole kuullut tuomareiden käskyjä niin kovan äänen takia. Ja tuomarit ei kuule hittejä enään niin hyvin kuin aikaisemmin, kommunikoida toisen tuomareiden kanssa.
Useasti kuullu "ei me yleisölle voida mitään". Hyvinhän se onnistui Äänekoskellakin, oli vain ilmoitettu että kaljat pussiin ja tupakointi sille osoitetulle paikalle. Eikä ollu sen vaikeampaa. Kiltisti juotiin perinteistä pussi-kaljaa. Pitti laidan huutelukin loppui kun siitä vaan ilmoitettiin. Ei me peinttaajat olla oikeasti niin barbaareja... Ei me voida huonompia olla kuin tenniksen tai golffin katsojat.
Tässä lajissa pystytään vaikuttamaan peliin kentän ulkopuolelta, annetaan pelaajat pelaa ja katsojat katsoo hienoja suorituksia ja jänniä pelejä. Tylsäähän se olis vaikkapa suunnistuksessa, joku muu kertois "mee vaan siitä vähän sinnepäin, sillä se rasti on."
Minusta ulkomaan sarjoja ei ole pakko seurata, koska eihän meillä täällä suomessa treeneissäkään ole aina täys laidallista huutajia. Ei siellä ole monesti ketään. Kaikki on kentällä. Kyllä ulkomailla pelaavat joukkueet osaa huutaa siellä ilman suomen neljää kierrostakin ihan hyvin.
Tähään Liiga joukkue juttuun. Jos ei suomesta löydy tarpeeksi kovia joukkueita, niin avataan rajat. Venäjä, ruotsi ja balttian maat. Sieltä 1-2 joukkuetta kovia pelimiehiä niin johan suomi-peintin taso nousee. Ei pidä olla sisäsiittoinen, tuoretta verta kehiin vaan. Sellainen "Liiga-jänis" kiintiö, olisivat kirittämässä. Eikä sen tarvii olla sama joukkue koko kautta. Mitä kovempi, sen parempi, silloin me kaikki opitaan pelaamaan paremmin.
Kolmas juttu, tuomarointi. Omasta mielestä tämä "jos pelaat, et tuomaroi" sääntö on laskenut tuomaroinnin tasoa. Meillä on todella hyvä nippu tuomareita hyllyllä, koska ne tykkää myös pelata. Todella kokeineita, usempia vuosia tuomararoineita. Eikä tuomareiden puolueettomuuta pystytä nyttenkään varmistamaan. Tuomarit ovat ihan yhtälailla yhteyksissä joukkueisiinkin kun ennenkin.
Erittäin hyvä pointti Mikolla tuomareista, ei meillä ole varaa kieltää tuomareiksi suostuvia pelaamasta.
Koska päteviä henkilöitä löytyy taas kerran täällä boardilla vaikka kuinka paljon, niin tervetuloa päättämään OIKEASTI asioista liiton kokouksiin ja hallitukseen.
Kaitsu on oikeassa että vain tekeminen ratkaisee.
Mutta ajatusten vaihto vaikkapa tässä foorumissa on ihan järkevää.
Ennen vanhaan 90-luvulla kaikkien joukkueiden kaikki kapteenit kokoontuivat vuosittain yhteen päättämään asioista ja samalla päättämään tekijöistä. Nyt ollaan ikävä kyllä tilanteessa jossa kokoukseen osallistuu pienen pieni murto-osa pelaajista ja sitten ko. ryhmän pitäisi päättää asioista ja tekijöistä.
Toivottavasti saamme pian lyötyä lukkoon kokousajankohdan ja sinne aidon oikeasti kaikki suomalaisesta paintista ja sen kehityksestä kiinnostuneet kerralla.
Niihin kokouksiin voisi ehkä joku uskaltautuakkin jos lähtökohtaisesti ei täällä tyrmättäisi ajatuksia ja asennoiduttaisiin niin että ollaan avoimia uusille vaihtoehdoille.
Olisihan se hienoa että jonkin sortin valmistava kokous olisi ja olisi jokin kanava/henkilö mikä kuuntelisi oikeasti niiden aloittelevienkin tiimien mielipiteitä. Nyt se on enemmän niin että ne jotka on pelanneet pitkään kiistelee siitä mikä olisi parempi vaihtoehto jostakin asiasta joka koskee pääasiassa heitä.
Hyviä pointteja Mikolta tuomaroinnista ja laitavalmennuksesta olen itse samaa mieltä.
Joku statistiikkanikkari voisi laskea keskiarvon montako pistettä liigassa pelissä pelattiin.
Näppituntumalla viiden joukkueen liiga viiteen pisteeseen meni läpi viidessä tunnissa kun aikaisemmat pari kautta meni kuusi jengiä kuuteen pisteeseen kuudessa tunnissa?
Ensi kaudella kyllä näkisin tuplapitit ja isommat välit pelien kesken.
Tuplapiteillä tarkoitan myös tuplapelautusta eli tyhjän kentän 2 minuuttiset pois.
Mitä JOS:
alla nopea hahmotelma (aikalaskelmat ei tässä näy)
10 minuutin peliajalla, pelit viiteen pisteeseen
tuplapelautus, 45 sek vähintään aikaa lompsia päätyyn
12 joukkuetta, kaksi kuuden lohkoa
vähintään viisi peliä kaikille
36 peliä päivässä, kestäisi noin 9,5 - 10 tuntia (klo 9 - 19)
Jos ei uskalla saapua paikalle varsinaiseen kokoukseen niin kuinkakohan niitä tiimejä saa paikalle siihen valmistelevaan kokoukseen, jolla ei ole mitään päätösvaltaa? Viper/PLF/Huima on ollut edustettuna kokouksissa aina kun paikalle on päästy ja puheenvuorojakin on saatu. On lähinnä laiskojen selittelyä tai vastuunpakoilua jättää tulematta ja huudella sitten foorumeilla.
Tuplapitit on kyllä ihan jäätävää härdelliä. Se myös vaatisi fyysisesti tuplapitit, eli neljä filliasemaa, neljä kulkuaukkoa jne. Mielummin vähemmän pisteitä/aikaa per peli ja pelien välinen aika minimiin, jos halutaan lisää joukkueita sarjatasoille.
Laitakoutsaus on kaksiteräinen miekka. Se kannustaa peluuttamaan snakea, josta voi ratkoa pelejä melko nopeasti. Sen puuttuminen saattaa kannustaa takasyndien miehitykseen ja varovaiseen peliin, jonka jälkeen lähdetään kentän kartoituksen jälkeen liikkeelle.
Sanoisin että mielummin koutsilla kuin ilman, koska tulkitsemista on vähemmän kun se on sallittua. Joku heiluu laidalla tai antaa muita merkkejä, niin sitten taas spekuloidaan onko koutsattu vai ei. Kuluvina kausina pittilaidalla heiluminen on aiheuttanut spekulaatiota koutsauksesta, eikä sitäkään dumat ole pystynyt vahtimaan.
Nelosdivari ajatuksena olisi hieno, jos jostain saataisiin dumat paikalle.
Aina jaksetaan hokea siitä että "ei uskalla saapua kokoukseen" uskaltaako sinne kohta kukaan tulla jos täällä jo pelotellaan valmiiksi ?
En ymmärrä miksi sitä aina hoetaan silloin kuin yritetään luoda keskustelua siitä mikä parantaisi sarjoja ja millaisia uudistuksia pelaajat toivovat sarjoihin, Tilanne on samanlainen kun yrittäisit antaa asiakaspalautetta jollekin firmalle ja ne vastaisi tylysti vaan että "mene johtokunnan kokoukseen valittamaan asiasta"
Loppupelissä pelaajat on maksavat asiakkaat tässäkin hommassa niin miksi niitä ei voisi kuunnella foorumilla vaan se yritetään tukehduttaa käskemällä tulemaan kokoukseen ?
Jos niitä jotka haluaa pelata ei kuunnella ei ne sarjat ole välttämättä sellaisia kuin pelaajat toivoisivat ja ilman pelaajia ei tule sarjoja.
Alkaa olla jo hieman väsynyttä lukea aina sama "Jos ei uskalla saapua,Voi tulla itte paikalle, Ei tarvii valittaa jos ei oo kokouksessa" Entä sitten jos ei halua tulla, mutta haluaiasi oman mielenpiteen tuoda niiden tietoon jotka on siellä? Suurin osa haluaisi parantaa jotain asiaa ja esittää toivomuksia jotka voisi parantaa mutta se vaan yritetään tukahduttaa jo etukäteen noteraamalla se foorumi huuteluksi.
Kuka haluaa mennä kokoukseen jossa on samoja ihmisiä jotka on jo lytistäneet keskustelun foorumilla ? Minulle tulee ainakin se fiilis että "miksi menisin sinnekin vaiennettavaksi" SPBL hallituksessakin on niin vahvoja persoonia ja "kokeneita pelaajia" joilla on jo vuosien kokemus lajista, miten siihen sakkiin istuu varovainen vuoden pari pelannut henkilö jolla olisi jonkunlainen mielipide siitä miten hän toivoisi omaa sarjaansa pelattavan?
Minulla on oma mielipide siitä miten asiat olisi paremmin ja olen sitä tuonut julki ja yrittänyt puhua ihmisille jotka on SPBLn hallituksessa mutta en ole ollut kokouksissa. Jos se on vastuunpakoilua että en mene SPBLn kokoukseen koska minulla on ollut muutakin tärkeää tekemistä tai mene hallitukseen koska minulla ei olisi aikaa tehdä siellä mitään tehtäviä. Voi sanoa että olen pelkuri ja vastuun pakoilija mutta olen kyllä tuonut mielipiteeni asioista julki jo ennen kokouksia enkä huudellut pelkästään sitten niiden jälkeen niin kuin tässäkin selvästi viitataan.
Toiseen asiaan joka on tuplapitit. Mikä niissä niin paljon pelottaa? Aina sanotaan että on kaaos ja kiire kentälle jne. Itse olen toista mieltä. Kun on tullut pelattua Baltic Sea Cup 2013 joka pelattiin tuplapitein. Winter Series ja WinterCup jotka on pelattiin Sissoksen hallissa tuplapitein niin kokemusta on niistä tullut jo. Hyvin mahtui Bunkkerissakin 4 tiimiä siihen toisen laidan pittiin kun potki turhat ihmiset sieltä pois. Mihin niitä lisä Filli asemia tarvitsee kun toiset 2 tiimiä on aina kentällä ja vain toiset pitissä? Minusta pisteiden väliinkin jäi aikaa enemmän kun toiset pelasi välissä. Melkein koko ajan oli se tilanne että ei pelivuorossa ollut tiimi oli jo poissa jaloista odottamassa kentälle pääsyä kun itse palasi
Väitän että se on vain totuttelu kysymys, kun on muutaman kierroksen pelannut tuplapitein niin se menee kuin luonnostaan.
Koska, sinä et ole asiakas, olet pelaaja. Jos olisit asiakas, kierroksen hinta olisi aivan jotain muuta kuin se nyt on. Se kokous on paikka, jossa pelaajat, kapteenit ja seurat kavereidensa mandaateillaan sopii siitä miten pelataan, yksittäisen pelaajan foorumimielipiteellä on hyvin vähän painoarvoa, jos kokouksessa aktiivisen joukkueen kapteeni sanoo, että näin me haluaisimme tehdä ja me olemme valmiit sen tekemään.
Mä ihmettelen suuresti, miksei keskustelu ole joukkueiden sisäistä, jossa pelaajat kertovat kapteenilleen, että nyt on syytä lähteä helsinkiin edustamaan meitä. Voin kertoa, että joukkueen kapteenin joukkueena lähettämällä mielipiteellä mailitse tai suoraan puhelimella jollekkin liiton hallituksen jäsenelle on aivan eri painoarvo kuin Arto Piiraisen yksinpuhelulla. Se, että saa oman joukkueen puoltamaan ideoitaan ja pari muuta kapteenia mukaan, niin vaikutus on jotain aivan toista.
Olen itse istunut nyt kuusi SPBL:n vuosikokousta, kertaakaan ei ole ketään vaijennettu, hiljennetty tai muutenkaan nollattu. Siellä on kuunneltu mitä hulluimmat ideat, joista on sitten keskusteltu ja äänestetty. Tämän saman sinulle kertoo joka ainut näissä kokouksissa ollut henkilö.
Tuplapitit ovat Millennium Seriksen rahantekoa varten luoma järjestelmä, jolla voidaan jättää heidän kaksi suurinta kulueräänsä pois, eli jokainen kenttä ja sille tuomarit on suurin yksittäinen voittoja syövä lovi. Heistä on kiva raiskata lajia mielensä mukaan ja tuplapitit tekee eniten taaloja ja se on helppo myydä pelaajille" aikatauluja parantavana". Mitään lajia kehittävää tai parantavaa siinä ei minusta ole. Monet niistä ketkä ovat pelanneet&tuomaroineet tuplapeluutuksella ja ajalla ennen sitä raportoivat niin vaaratilanteista, pelin luonteen muuttumisesta, tuomareiden virheistä väsymyksen takia, jne.
Meidän aikataulut toimivat hyvin. Nyt jo, liitto saa valituksia jokaiselta sarjatasolta kahdenkeskisesti ja mailitse siitä, että pelejä on liikaa - rahat eivät tuppaa riittää pelaamiseen. Tässä taloustilanteessa, näen, että tuplapeluutusta haluavilla on enemmänkin halu pelata täällä neljänä viikonloppuna mahdollisimman paljon, eivätkä ymmärrä niitä joukkueita ja tahoja jotka haluavat osallistua myös ulkomaan turnauksiin. Jos pelimäärät tästä vielä nousevat, moni pelaaja joutuu skippaamaan kierroksia kulujen takia.
Challengers tyyppisestä SM-liigasta ja Divarista pidän, koska se pistää myös kakkosjoukkueet taistelemaan paikasta kunniassa tosissaan, että pystyvät pitämään ja nousemaan liigaan eivätkä putoa challenger divariin. Senverran monta sataa pistettä (!) on tullut tahkottua ykkösdivaria ja liigaa räyhässä/DT:ssä, että kun otanta ei ole yksi peli, räyhä ei pärjää DT:tä tai liigan neljää muuta vastaan. Tiedän myös, että Räyhä ei myöskään, kuten ei muidenkaan kakkostiimit häviä ykkösen ei-kakkos joukkueille, jos ne eivät talven aikana vahvistu merkittävästi. Meillä on todellinen ongelma liigatasolla, koska kärki isojen seurojen ulkopuolella on hyvin kapea. Tämä ei ratkea peliformaateilla, mutta challenger league antaisi ainakin syyn kaikille yrittää enemmän. Liigatiimit pelkäävät putoamista, jos taso dippaa ja jokainen liigatiimi haluaa oman kakkostiiminsä liigaan.
PS. Challengers tyyppinen SM & 1 Div on järjestettävissä ilman tuplapeluutusta, kunhan pelataan lauantaina.
Kaudella 2012 vedettiin osa kaudesta tuplapiteillä ja perseestähän se oli suoraan sanoen. Kyllä, tuplapitti toimii jos, filliasemat toimivat aina, siellä riittävästi tilaa kahden joukkueen tarpeisiin, pistettä pelataan aina yli minuutin verran ja pelien välissä ehtisi tekemään jotain muutakin kuin puikottamaan palloja. Eli toimiva systeemi isolla JOSsilla.Quality over quantity, eli laadukkaampi pelejä määrän sijaan.
Ei ole SPBLn kierroksia vedetty koskaan tuplapiteillä?
Olen about kymmenen turnausta pelannut tuplapitillä ja en näe siinä mitään ongelmaa. Lyhyempiä päiviä kyllä.
Tämä varmaan on yksi asia mitä kannattaa kokoukseen lähteä edustamaan ja omaa kantaansa esille tuomaan, jos vain on SPBL jäsen ry:n äänioikeudella liikkeellä.
Pakko näin aloittelevana snaken pelaajana sanoa, että laita valmennus antaa ainakin itselle varmuutta siellä kentällä. Ei tule niitä turhia hittejä päähän kun joku sanoo että elä kato sinne jos ei itse vaikka huomaisikaan. Ja jos pelaat sisälle ja oma peilisi liikahtaalin niin ulos syndin takaa että pystyt sen ottamaan siitä, laidasta on apua kun ei sitä sieltä vielä osaa hakea. Ainakin aloittelijoilla laitavalmennus on mielesti siis hyvä. Tämä on siis vain yksilön mielipide, voin olla muiden mielestä väärässä
Mä en ymmärä hirveetä parkumista jostain katsomovalmentamisesta / -huutelusta, sillä säännöt on samat kaikille. Kannattaa elää niiden mukaisesti...
Olkoon kuka mitä mieltä tahansa, niin edelleen: tulkaa kokouksiin ja vaikuttakaa asioihin. Henkilökohtaisesti en ole kovin kiinnostunut kuulemaan selityksiä ja syitä kokouksen väliin jättämiselle, enkä näin ollen ole kovin kiinnostunut kuulemaan kovin erikoista kritiikkiä niiltä jotka eivät paikalle tulleet. Toki asioita saa kritisoida jos joku oikeasti siihen aihetta antaa, mutta mutta vuodesta toiseen parkuminen foorumilla parin rivin voimin on aika puuduttavaa. Tulkaa paikalle ja perustelkaa mielipiteenne siellä, keskustelusta kun saa paljon enemmän irti kun asioita voi selittää ja tarkentaa. Se on kuitenkin selvä että kehitettävää on aina.
Tuplapitit ovat täysin turhat ainakin liigalle niin kauan kuin joukkuemäärä on se mikä se nyt on. Liiga on tällä hetkellä melko nopea pelata ja yhtään pienempiä taukoja ei enää voi käyttää. Tuplapitit toimivat ihan siinä missä yksittäiset pitit kunhan se pittiteltta on tuplakokoinen, fillejä ei tarvita yhtään sen enempää.
Se mitä tuplapitit tekevät on ihan todellisuudessa se, että ne rikkovat yksittäisen ottelun rytmin. Välillä piste kestää 30sek ja välillä piste voi kestää 4min. Kuka haluaa kesken ottelun odotella 5min että pääsee taas jatkamaan pelaamistaan, varsinkin jos sattui ennen toisen otteluparin pitkää pistettä omaamaan jonkinlaisen momentumin? Niin, en mä ainakaan. Toki tiukoissa peleissä ylimääräinen lepo on tarpeen, mutta yhden pitin järjestelmässä kamppaillaan koko ajan tasaisilla erätauoilla ja se on oikeasti sama kaikille.
Nykyisellään laitavalmennus on ihan ok ja täydellinen huutamisen kieltäminen aiheuttaa tulkintaongelman ja tarkoittaa myös melkeimpä katsomotuomareiden läsnäoloa. Täydellinen valmentamisen kieltäminen kieltäisi myös taputukset ja muut suosionosoitukset ja onko se nyt sitten kivaa? No ei ole. Mä ainakin haluan huutaa ja taputtaa muiden pelien aikana jos nään jonkun tekevän jotain suosionosoitusten arvoista.
Tulkaa sinne kokoukseen.
Mulle on ihan sama miten pelataan ja kuka pelaa ketäkin vastaan. Oli tupla bittiä tai ei.Laidalla valmennusta tai ei. Liitonkokouksessa kaikilla on mahdollisuus ottaa asioihin kantaa ja niin kuin päätetään toimitaan.
MUTTA
Suurin ongelma Suomi paintissa on aktiivisten harrastajien saaminen lajin piiriin. Oikea urheiluseura tarvitsee toimiakseen
1. pelajaat
2. juniori toiminnan
3. valmennus ja huolto
4. aktiivisen seurajohdon
5. talkoolaiset + muu osallistuva porukka
6. lajia seuraavat ja siitä kiinostuneet ulkopuoliset ihmiset
kaikki mitä edellä olevat on tuntojaan purkanut johtuu liian kapeasta osallistuvasta määrästä ihmisiä, jotka on valmiit panostamaan muutaman tunnin kuussa meille niin rakkaaseen lajiin.
P.S: Suomi paintti ei nouse ennen kuin kehä kolmosen sisällä on toimiva kilpapaintballkenttä.
Eli älkää miettikö mitä spbl voi tehdä teidän hyväksi vaan mitä te voitte tehdä koko lajin eteen.
Päättää liitto (varmaankin vielä ennen vuodenvaihdetta olevassa/olevissa) kokouksessa miten vain niin vehkeet sekä tupla-pitteihin että singleen löytyypi tulostaulun ja ilman puolesta. Kyllä ne 2kpl 2-hanaista täyttöasemaa piisaa tupla-pitteihin. Ja tupla-pitteihin ei vaadita kuin 2 telttaa kumpaankin pittiin enemmän kierrosjärjestelyiden yhteydessä.
Tuplapittiä ei käytetä minkään muun takia kuin siitä saatavan ajallisen säästön takia. Se, että sopiiko se kaikill sarjoille on juttu toinen. (esim. Liiga pelaa single-peleinä ja muut sarjat tupla-piteillä.) Näitä asioita on hyvä pohtia etukäteen ja päättää sitten kokouksen yhteydessä kuntoon.
Tuplapitteihin liittyy seikkoja jota pelaajat ei välttämättä tiedosta.
-Ne helpottaa tuomareiden päivää. Nyt tuomarit seisoo pisteiden välissä turhaan 2 minuuttia. Aika jossa et kerkeä oikein tehdä mitään, käydä juomassa jne ellei järjestäjä ole huolehtinut että tuomarit voi poistua molemmilta laidoilta. Tuplapiteillä pelien väleissä on käytössä 5 minuuttia eli kerkeät vetää oikeasti happea. Näin siis millessä.
- Pelien välissä on aina vähintää se 2 minuuttia vaikka edellinen piste olisi toisella joukkueella kestänyt 30sek. Eli pelissä pisteiden välinen aika kasvaa ei pienene.
- Pitissä ei juurikaan enempää tarvitse tilaa koska toinen jengi on koko ajan kentällä. noin 30% suuremmat pitit riittäneen.
Jos verrataan sitten siihen että pelataan ensi vuonna oikeasti PSP:n säännöillä niin siinnä jää PaintCheck aika pois samoin muu ihmettely niin että pisteiden välissä on oikeasti vain 2 minuuttia. Kun PSP:ssä kosketaan lippuasemaa niin taukoaika alkaa juosta ja jos liputtaja on likainen se on Dirty Hang = No Point eli peliä ei käynnistetä uusiksi. Liputtaneella pelaajalla tulee kiire kentälle jos jää odottelemaan ja ihmettelemään
Ennemmin mä itse dumaisin 2min tauoilla kuin 30sek tauoilla. Se 30sek on ihan jäätävää, siinä et ehdi edes juomaan eikä voi lepuuttaa aivoja tippaakaan. 2min tauoilla dumaaminen on oman kokemuksen kautta avain laadukkaampaan dumaamiseen.
Ota huomioon Peli parien välissä olevat 5minuutin tauot. Ennemin itse pitäisin aina sen peliparin välissä pitkän tauon kun seisoisin 2 minuuttia turhan panttina joka pisteen välissä. Tätä ainakin Audrius manasi kun hänen kanssaan juttelin.