Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1483
events: 1
images: 8851
youtube videos: 559
Files: 18
Groups: 1

Yhdistyshaastattelussa Rovaniemi Paintball Club

user image 24.07.2014
By: Kimmo Kainulainen
Posted in:
paintball.fi

1184_blogs.jpg?width=180Paintballin harrastaminen Suomessa keskittyy ihan luonnollisesti vähän etelämmäs isompien väestönkeskittymien äärelle, mutta pelataan sitä paintballia onneksi vähän pohjoisemmassakin. Rovaniemi Paintball Club tarjoilee pelimahdollisuuksia pohjoisen napapiirin korkeudella ja pienen hiljaiselon jälkeen tilanne näyttää jälleen valoisammalta.

Paintball.fi haastatteli yhdistyksen puuhamiestä Seppo Sintosta RPC:n historiasta ja nykytilanteesta:


Kimmo Kainulainen: Esitteletkö vähän itseäsi ja Rovaniemen Paintball Clubia?

Seppo Sintonen (36v) aloittelin peintin 2006. Innostus lähti kun järjestin kaverille polttaripelit. Seuraavana vuonna olinkin jo mukana RPC:n toiminnassa jolloin myös yhdistys rekisteröitiin. Jäsenmäärä pyöri 10-15 hengen seudulla. Ensimmäinen yritys kisajoukkueeseen oli 2008 nimellä Northern Maniac's pelit jäivät pariin näytökseen ja tuomarina oloon parissa paikallisessa turnauksessa.

Vuonna 2009 yritettiin löytää kenttää kissojen ja koirien kanssa. Läjä hakemuksia kunnalle ja jopa yksityisille, mutta tie nousi aina pystyyn. Loppuvuodesta sinnikkyys palkittiin ja saatiin kenttä joka rakennettiin mukaillen subi-suojia. Samaisen vuoden lopulla perustettiin Speedball Games yritys (silloin kolme henkeä nykyisin vain minä)jotta pystyttiin hommaamaan merkkaimia ja muuta kalustoa enemmän.

2010 tie jälleen pystyyn, kenttä oli tuhoutunut. Kesälle saatiin kuitenkin uusipaikka (firman nimiin) ja päästiin pelailemaan enemmänkin mm. keskiviikkopelejen merkeissä kohtuullisella osallistujamäärällä.

1185_blogs.jpg?width=2502011 saatiin joukkue kasaan (RPC), järjestettiin peinttikoulu ja käytiin pelaamassa oikeen subi-kentälläkin suoraan 2. divariin. Ei jääty viimeisiksi :).

Ensimmäisessä pelissä kukaan meistä ei ollut pelannut subi-kentällä ja kyyti sen mukaista. Ennen toista kierrosta kerettiin saada puolikas kenttä (jonka osti SBG) itselle käyttöön ja käytiin sitä jossain välissä myös Oulussa treenaamassa.

2012 porukka hajosi ja pelit vähenivät sekä yhdistys meni lepotilaan. Toki nettisivu ja varsinkin FB on koitettu pitää hereillä ja herätelty nukkuvia pelaajia.

Rovaniemen suunnalla on siis ilmeisesti ollut peinttirintamalla vähän hiljaisempaa viime vuosina, mutta nyt näkyvissä on uutta nousua?

Silloin tällöin on joku käynyt kuulaa hakemassa tai pulloja täyttämässä mutta peleihin ei saatu porukkaa.

Tänä vuonna homma lähti yllättäen käyntiin kun joitakin kyselyjä peleistä oli tullut sekä alkukesän vuokrapeleissä yrittänyt mainostaa avoimien pelejen mahdollisuutta. Kesäkuussa rupesin kyselemään todenteolla porukkaa peleihin.

Tämän kesän ekoissa avoimissa peleissä olikin jo sitten heti 20 pelaajaa. Pieni pelko oli että seuraaviin peleihin ei löydy innokkaita mutta niin vain tuntuu mukavasti kiinnostusta löytyvän. Kuun lopun peleihin ilmoittautunut (tilanne 21.7) 12-16 pelaajaa.

Tiedossa on myös kaksi noin kuudenhengen kaveriporukkaa jotka pelailevat omalla porukalla, heitä ei vielä olla valitettavasti nähty avoimissa peleissä.

Rovaniemen korkeudellakin kun väestöntiheys alkaa harventua, niin reissataanko peleihin minkälaisia matkoja? Tai onko teillä miten yhteistyötä muiden harrastajien kanssa?

Joinakin vuosina on tullut käytyä pelaamassa Simossa Meri-Lapin Paintball kentällä (n.130 km suunta) sekä kerran kävin jopa Oulussa (n. 230 km) pelaamassa kun ei saatu pelejä täällä pystyyn. Taisi pari henkeä edustaa myös suurpeleissä Muuten ei ainakaan minun korviin ole kuulunut, että olisi reissattu.

Tälle vuodelle on oltu yhteyssä Kemin suunnalle ja keskusteltu josko saataisiin aikaan yhteistyötä. Kemissä on noin 10 aktiivia kasassa, sekä joitakin kaveriporukoita (välimatkaa n. 115km).

Onko suunnitteilla tapahtumia tai turnauksia?

Useampana vuonna on suunniteltu jos vaikka ja minkälaista tapahtumaa ja turnausta.
On suunniteltu sekä paikallisia, että laajempia ns. Pohjoisen sarjaa. Lähinnä suurin syy miksi tapahtumia ei olla saatu pystyyn on talkoolaisten vähyys. Ehkä tänä syksynä joku pienimuotoinen skaba saadaan vietyä läpi. Vähän jo tuossa heitelty ilmaan tuollaista Kemi vs Rovaniemi-peliä.

Voisikos tuommoinen Pohjoisen sarja olla esim. Karjala Paintball Cupin tyylinen homma, turnauksia eri puolilla kevyellä tuomaroinnilla ja kentät voisivat olla mitä on valmiina saatavilla, metsää ja suppia sekaisin tapahtumasta toiseen?

Tuolla systeemillä ollaan hommaan mietiskelty. Porukka yleensä on aika rehellistä osumien kanssa, niin uskoisin sen toimivan miltei ”kaveri valvoo”-periaatteella. Itse lähtisin mieluusti rennolla vapaammalla tyylillä rakentamaan tapahtumaa kuin se että porukka vetää verenmaku suussa.

Suhteellisen pienellä porukalla kun toimitaan, niin harmittavinta tässä on se, ettei itse pääse peleihin vaan huolto, tuomarointi ymv. lankeaa omille harteille. Toivotaan että loppukesälle saadaan rakennettua edes jotain pienempää testimielessä ja ensikesälle sitten laajempi turnaus.

Mitä kautta yhdistyksen toiminnasta kiinnostuneiden kannattaa ottaa yhteyttä?

Parhaiten RPC:n löytää Facebook:ista jossa suurin osa peleistä ilmoitetaan (nimellä Rovaniemi Paintball Club).

Myös nettisivut löytyvät osoitteesta:
http://rovaniemenpaintballclub.webs.com
Josta löytyy myös vetovastuutakantavan henkilön sähköpostiosoite.

Kiitokset haastattelusta ja toivotaan että jäsenmäärä vaan lisääntyy.

Kiitokset yhteydenotosta. Kyllä nyt taas on valoa tunnelin päässä ja harrastajamäärä mukavassa kasvussa. Toivotetaan kaikki rohkeasti mukaan hyvään liikunnalliseen harrastukseen.


Linkkejä:

WALKOINEN WOIMA
25/07/14 19:37:54 @walkoinen-woima:

Tervetuloa MadCroc 3-man turnaukseen Piikkiöön. Turnauksen päivämäärä ilmoitetaan lähiaikoina!


Tags