Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1483
events: 1
images: 8846
youtube videos: 558
Files: 18
Groups: 1

Suurpelin autontorjuntaan uudet välineet (2014)

user image 27.05.2014
By: Kimmo Kainulainen
Posted in:
paintball.fi

1103_blogs.jpg?width=250Yksi varsin voimakkaasti Suurpelin muista tapahtumista erottava juttu ovat pelissä käytössä olevat erilaiset autot ja ajoneuvot. Ne hyörivät pelaajien seassa enemmän ja vähemmän tehokkaina, aiheuttaen kuitenkin aina vastustajissa aaltona leviäviä "Auto! Auto!" -huutoja. Turvallisuussyistä autoja ei saa ampua tavallisilla kuulilla lainkaan, jotta kuljettajan näkyvyys pysyy hyvänä, vaan niiden pelistä eliminoimiseksi käytössä ovat nk. "tuhoamislevyt," eli vastustajan PST-pelaajan pitää osua tietyn värisellä kuulalla yleensä auton etupuolella tai kyljessä olevaan teipillä merkittyyn kohtuullisen pieneen alueeseen. Tämän havaittuaan kuljettaja sitten poistaa auton pois pelistä ja palaa sillä tukikohtaan, josta pääsee myöhemmin takaisin peliin samaan malliin kuin pelaajatkin.

Vuonna 2013 otettiin lisäksi käyttöön puolustavan joukkueen hallussa olevat bunkkerit, jotka eliminoituivat pelistä samalla lailla kuin autotkin. PST-hommiin tuli näin reilusti lisää tekemistä, kun kiinteät puolustuspaikat loivat kentälle selkeitä kiintopisteitä, joita sitten lähestyttiin varsin varovasti. 

1104_blogs.jpg?width=250Vuoden 2014 Suurpeliin PST-pelaajien välineet uudistuvat, sillä Jämsän Paintball on hankkimassa peliä varten normaalia pienempiä .50 kaliiberin kuulia käyttäviä Splatmaster-värikuula-aseita. Ne ovat vähän niin kuin uuden aallon mutkia, jotka on suunniteltu tarjoamaan varsinkin nuoremmille lajista kiinnostuneille pienemmän osumaenergian kuulilla pelaamista.

Kevyinä Splatmasterit sopivat paremmin kanniskeltavaksi "kakkosaseena" pitkin kenttää ja sisäisen lippaan ansiosta kuulat pysyvät tallessa kunnes niitä tarvitaan. Splatmastereiden kantama on reilusti rajoitetumpi kuin tavallisilla kuulilla johtuen sekä pienemmistä kuulista että itse aseiden pienemmästä tehosta, joten autontorjunnasta ja bunkkereiden tuhoamisesta taitaa tulla entistäkin taidokkaampaa hommaa. Erityisesti autoja vastaan useamman PST-pelaajan yhteispeli tuonee jatkossa enemmän etua, kun pitää päästä lähemmäs osuakseen tuhoamislevyihin.

Uudistus poistaa myös sen kiusauksen, että PST-hommiin tarkoitettuja kuulia käytettäisiin muissa värikuula-aseissa, joiden suurempi tulinopeus antaisi etua autoon osumisessa sarjalla, kun pienemmät kuulat eivät sovellu ammuttavaksi vakiopalloja käyttävissä mutkissa. Näin ollen tuomareilla on siinä suhteessa vähemmän vahdittavaa.

Pienempiä .50 kaliberin kuulia käyttävät värikuula-aseet eivät ole ainakaan vielä kovin yleisiä, mutta jos semmoista jo löytyy omista pelivälineistä, niin niitä saa käyttää järjestäjän tarjoaman PST-aseen tilalla samaan tyyliin kuin aiemminkin.

Linkkejä:

Jape Sinisalo
27/05/14 10:42:39 @jape-sinisalo:

Ihan niinkuin ne hiton vahakuulat ei olis ollu jo tarpeeksi huonoja.

Nyt siis ajoneuvot on käytännössä tuhoutumattomia. 


Arto Piirainen
27/05/14 11:02:53 @arto-piirainen:

noilla .50cal osuma jälki on entistä pienempi.... Ei hyvä ei. Autot tuo nyt sitten entistä isomman edun. Jos pelataan edelleen sitä hyökkää/puolusta peliä niin toivottavasti myös hyökkääjät saa ajoneuvoja.


Tags