Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1483
events: 1
images: 8851
youtube videos: 559
Files: 18
Groups: 1

Yhdistyshaastattelussa Parikkalan Paintball

user image 22.04.2014
By: Kimmo Kainulainen
Posted in:
paintball.fi

1030_blogs.jpgAivan itärajan tuntumasta, Imatran ja Savonlinnan välistä löytyvässä Parikkalassa paintball-harrastus on hyvällä mallilla. Parikkalan Paintball ry:n toiminta on polkaistu aika vauhdilla käyntiin pari vuotta sitten ja yhdistykseltä löytyvät jo sekä metsäkentät että ilmatäytteisiä suojia kisakentälle. Tänä kesänä nähdään myös reilua toiminnan laajentumista, kun yhteistoiminnassa vähän laajemman alueen harrastajien kanssa rakennettu Karjala Paintball Cup käynnistyy neljän turnauksen voimin.

Paintball.fi haastatteli yhdistyksen puuhamiestä Juha-Matti Jääskeläistä:

[Kuvista isommat versiot kuvatekstin klikkaamalla, paluu selaimen takaisin-nuolella]


Kimmo Kainulainen: Parikkalan Paintball ry on perustettu loppuvuodesta 2012, kerrotko vähän taustoja, mikä johti seuran perustamiseen?

Juha-Matti Jääskeläinen: Ajatus vuokratoimintaan ja pelaamiseen kaveriporukalla muhi useamman vuoden. Syksyllä 2012 saimme neljän hengen ystäväporukan kasaan, josta lähdimme rakentamaan kuvaa vuosien päähän.

1031_blogs.jpg?width=250Vuoden 2013 alussa ry sai kaluston kuntoon ja oli aika etsiä pohja pelikentälle, joka palvelisi tarpeita kooltaan sekä sijainniltaan. Etsimme useita kuukausia lähialueelta soveltuvaa maastoa, kunnes lopulta ennen kevättä löysimme nykyisen maa-alueen, joka koostuu useasta hehtaarista pelto- sekä metsämaata. Peltoalueen läheinen sijainti sai ajatuksen Sup’Air kentän hankinnasta, joka loppupeleissä löytyi nopeasti käyttöömme.

Lumien sulamisen jälkeen aloitimme raivaamisen ja rakentamisen metsäkentällä. Muutamassa viikossa saimme siivottua hehtaarin alan oksista ja aluskasvillisuudesta. Ajatuksena ei ollut rakentaa kiinteää, massiivista ja täyteen tuupattua kenttää vaan halusimme perehtyä muihin Suomessa tehtyihin metsäkenttiin, ottaa oppia miten tehdä turvallinen, siisti ja toimiva pelialusta.

PP areena sai uuden ilmeen kaudelle 2014 ja pelialue nousi 1,5 hehtaarin metsäalaan. Näin ollen pystymme järjestämään erilaisia pelityylejä ja kentälle mahtuu myös helposti useita kymmeniä pelaajia, sillä nyt käytössämme on riittävän kattava pelialusta.

1032_blogs.jpg?width=250Minkälaista toimintaa ja tapahtumia järjestätte?

Vuokraamme paintball varusteita ja ohjaamme tarvittaessa erinäisiä ryhmiä areenalla tai paikallisissa maastoissa.

Lisäksi Parikkala Paintball järjestää pitkin vuotta viikkopelejä PP Areenalla. Olemme vuonna 2013 järjestäneet mm. Lohikontin Paintball turnauksen, jossa kahdessa eri sarjassa pelasi yhteensä 12 joukkuetta. Olemme järjestäneet myös useita yksittäisiä Sup’Air pelipäiviä, joissa on ollut lähialueelta useita joukkueita/pelaajia. Tämän innoittamana pyrimme lähitulevaisuudessa mahdollistamaan Sup’Air pelaamisen talvella sisätiloissa.

Vuoden 2014 tavoitteena on Karjala Cupin perustan iskeminen Itä-Suomen maaperään, sekä sisätilojen löytäminen Sup’Air kentälle.

Minkä verran ihmisiä seuran toiminnassa on mukana? Minkälainen ikähaitari on?

Yhdistystoiminnassamme on alle 20 henkilöä ja ikähaitari pyörii karkeasti 16 – 40 vuoden välissä.

Onkos porukkaa mukana kuinka laajalta alueelta? Mitä kautta toiminnastanne kiinnostuneiden kannattaa ottaa yhteyttä?

Parikkala Paintball koostuu Savonlinnan, Kesälahden ja Parikkalan alueen pelaajista.

Tietoa toiminnastamme löytyy Facebook-sivuiltamme ja yhteyshenkilönä toimii Jääskeläinen Juha-Matti 0504000984/salmela.jmj@gmail.com

1033_blogs.jpg?width=250Onko talvenkin turnauksissa nähty Inferno Parikkalan Paintball ry:n edustusjoukkue vai kuinka se liittyy toimintaan?

Inferno koostuu Parikkala Paintball ry:n alkuperäisistä jäsenistä ja hallituksesta.

Karjala Paintball Cupin päättäjäiskierros pelataan kentällänne Parikkalassa syksypuolella, minkälaisen vastaanoton Cup on kaikkiaan saanut?

KPC on omasta mielestäni otettu vastaan uutena, edullisempana ja ehdottomasti rennompana vaihtoehtona. Cupin pelipohjat metsä-, Sup’Air- ja kaupunkikenttä ovat herättäneet kiinnostusta.

Jatkuuko Karjala Paintball Cup myös tulevina vuosina?

Karjala Paintball Cup luotiin pysyväksi ratkaisuksi itärajalle. Uskomme Karjalaisen yhdessä tekemisen taidon näyttävän puolensa hyvässä, että pahassa. Emme lähteneet luomaan KPC:tä  vain muutaman miehen voimin, vaan yllytimme talkoohenkeä Itä-Suomen toimijoihin. Vuoden vaihteessa saimme tarvittavat varmistukset Lappeenrannasta, Joensuusta ja Kuopiosta. Kutsuimme alueen toimijoita Parikkalaan suunnittelemaan pohjaa KPC:lle. Toimijoita ja kiinnostuneita tuli pari tusinaa.

1034_blogs.jpg?width=750Miltä paintballin tilanne itärajan tuntumassa yleisesti ottaen näyttää, ainakin näin vähän kauempaa katsoen olisi sellainen fiilis että parempaan oltaisiin menossa?

Vuoden sisään itäraja on yhdistänyt rivejä ja kehittänyt toimintaa muutaman hiljaisen vuoden jälkeen. Niin kauan kuin paintin eteen tekeviä tahoja löytyy, tulee laji kehittymään eteenpäin alueella.

Kiitokset haastattelusta ja menestyksekästä tulevaa vuotta.

Kiitos Kimmo ja tervetuloa käymään Karjalassa.

Terveiset kaikille lajin harrastajille, osumia ja kentillä nähdään.


Kuvat: Parikkalan Paintball ry

Linkkejä:

Jarno Kiiski
22/04/14 21:06:23 @jarno-kiiski:

Nämä yhdistysesittelyt on kyllä mainiota luettavaa. Kiitos!


Kimmo Kainulainen
23/04/14 12:33:07 @kimmo-kainulainen:

Kiitos, tekeminenkin on mielenkiintoista kun esiin tulee uusia ryhmiä eri puolilta maata. Haastatteluita noin yleensäkin toivottiin lisää viime syksyn lukijakyselyssä, joten meininki olisi koittaa tehdä niitä tänä vuonna enemmän, miten vaan ehtii.


WALKOINEN WOIMA
23/04/14 21:44:13 @walkoinen-woima:

Olen aina teidän käytettävissä eli kiitos muistamisesta ja jos tulevaisuudessa tarviitte jotain niin tiedätte mihin soittaa!


Tags