Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1483
events: 1
images: 8851
youtube videos: 559
Files: 18
Groups: 1

Yhdistyshaastattelussa Nitro Paintball Pietarsaaresta

user image 27.02.2014
By: Kimmo Kainulainen
Posted in:
paintball.fi

998_blogs.pngLänsirannikolla Vaasasta pohjoiseen on ollut paintballin suhteen viime vuodet vähän hiljaisempaa tai ainakin siltä on vaikuttanut vähän kauempaa katsottuna. Ihan unohdettua peintti ei kuitenkaan onneksi ole ja viime kesänä perustettu Nitro Paintball onkin jo päässyt hyvään alkuun jäsenten keräämisessä ja tulossa on myös aloittelijoille suunnattu tutustumistapahtuma Pietarsaaren TennisCenterissä.

Paintball.fi haastatteli Nitro Paintballin puuhamiestä Jonathan Dahlia:


Kimmo Kainulainen: Esitteletkö Nitro Paintballin toimintaa? Mille alueelle toiminta keskittyy? Mistä päin pelaajia on mukana?

Jonathan Dahl: Nitro Paintball perustettiin kesällä 2013, koska täälläpäin ei ollut enää aktiivista joukkuetta. Ville Niemi, Andreas Brännkärr ja minä perustimme seuran kun kilpaileminen alkoi kiinnostaa ja halusimem saada enemmän tietoa levitettyä lajista tännepäin. Tällä hetkellä meillä on kahdeksan jäsentä ja jonkun verran satunnaisia pelaajia.

Sen jälkeen kun seura saatiin käyntiin, niin on löytynyt aika paljon lisää kiinnostuneita, jotka haluavat kokeilla paintballia. Pelaamme ympäri vuoden ja tällä hetkellä suurin osa peleistä on metsässä.

Eniten on toimintaa Kokkolan ja Pietarsaaren alueella. Meillä on pelaajia yksi Kokkolasta ja loput Pietarsaaresta.

Minkälaista toimintaa alueella on aiemmin ollut? Muistaakseni mukana on joskus ollut joukkue mukana liiton sarjoissa Pietarsaaresta?

Täällä on joukkue nimeltään Hurrikan mutta niillä ei ole paljoakaan toimintaa enää. Pari vuotta sitten niillä oli aika paljon metsäpelejä. Sitten on Fantasea joka järjestää välillä pienempiä pelejä ja pitää vuokratoimintaa.

Onko teillä käytössä minkälaisia omia kenttiä tai pelaatteko normaalisti missä? Kuinka usein normaalisti järjestätte pelejä?

Meillä on metsäkenttä Pietarsaaressa johon on rakennettu vähän suojia ja tullaan vielä rakentamaan lisää. Kesäsin pelataan aika paljon myös Fantasea Parkin sup’air-kentällä.

Metsäkentällä käydään noin kerran viikossa ja silloin kyllä kutsutaan kaikki ketkä haluaa mukaan ja otamme vuokra kalusteet/kuulat Fantasealta tarvittaessa.

Onko metsäkenttä minkä kokoinen, mahtuuko siellä kerrallaan pelaamaan kuinka moni? Pelaatteko minkälaisilla pelimuodoilla?

Alue on noin 100 x 100 metriä jossa voidaan pelata, mutta tällä hetkellä siitä käytetään ehkä 80 x 50 metrin kokoa. Kerrallaan mahtuu hyvin 10-12 pelaaja ja jos alkaa tulla enemmän niin laajennetaan. Suurin osa ajasta pelataan eliminointia ja joskus lipunryöstöä.

Minkälaisia suunnitelmia teillä on ensi kesälle, järjestättekö jotain erikoisempaa peliä itse tai osallistutteko muualla järjestettäviin tapahtumiin tai sarjoihin?

On suunnitteluissa järjestää joku turnaus mutta ei ole varma vielä. Ainakin Metsäliigaan, Kevätmättöön ja Suurpeliin olisi tarkoitus osallistua.

Minkälainen tilanne paintballin harrastamisessa on noin yleensä Perämeren rannikolla? Tuntuisi että hommat ovat vähän hiljentyneet, turnauksia on järjestetty takavuosina niin Vaasassa kuin Oulussakin, mutta ne ovat jääneet pois. Vai onko hiljentymistä tapahtunut vain turnaushommissa, onko teillä miten yhteisiä pelejä muiden alueen tiimien kanssa?

Aika huonosti täällä päin on pelejä ja pelaajia. Nyt on alkanut tulla enemmän pelaajia kun laitettiin seura ja ollaan aktiivisia ja etsitään kokoajan lisää. Täällä on joka vuosi tuommoinen pieni aloittelijaturnaus loppukesästä ja joskus Kokkolassa mutta se onkin ainoat mistä olen kuullut.

Mielenkiintoa olisi kyllä pelata ja treenata muita joukkueita vastaan mutta Hurrikaanilla ei ole pelaajia ja onko sitten seuraava lähin joukkue Seinäjoella mutta en tiedä onko niitä enää olemassa. Jos on joukkueita täällä jossain lähellä niin voi otta yhteyttä jos kiinnostaa yhteiset treenit

Teillä on tulossa maaliskuun alussa aloittelijoille suunnattu tapahtuma Pietarsaaressa, minkälainen se on?

Se on tarkoitettu aloittelijoille ja niille jotka haluavat kokeilla millainen laji tämä on. Sitten paikan voi vuokrata myös isompi porukka jos haluaa pelata pidempään.

Missä tapahtuma järjestetään? Miten pelataan?

Tapahtuma järjestetään Pietarsaaren tennishallissa (Tenniscenter, Oinaansaarentie 1, 68600 Pietarsaari). Pelataan reball-kumikuulilla ja kenttä on ilmatäytteisiä suojia. Vuokravarusteet tulevat Fantasealta ja järjestämme tapahtuman heidän kanssaan yhdessä.

Alussa voi vapaasti tulla pelaamaan ja jos ei ole tarpeeksi pelaajia paikalla niin me voimme mennä vähän pelaamaan. Sitten tulee isoimille porukoille aikaa varata tila loppupäivästä ja jos oikein löytyy halukkuutta, niin pistetään pieni turnaus pystyyn.

Miltäs kiinnostus tapahtumaa kohtaan näyttää?

Aika hyvältä näyttää tällä hetkellä ja kiinnostusta on ollut isommilla porukoillakin.

Mitä kautta toimintaanne mukaan lähtemisestä kiinnostuneiden kannattaa ottaa yhteyttä?

Sähköpostin kautta Nitropbt@gmail.com , Facebookissa https://www.facebook.com/nitropbt tai sitten saa vaikka soitta minulle 0503631512.

Kiitokset haastattelusta ja toivottavasti aloittelijatapahtumasta löytyy reilusti uusia jäseniä.

Kiitos itse haastattelusta ja toivotaan parasta tervetuloa kaikille uusille ja kokeneempiakin kokeilemaan/pelaamaan paintballia.


Linkkejä:

Ville Niemi
01/03/14 20:40:11 @ville-niemi:

Noniin, nyt ois tuo haastattelussa ollut "Tutustu paintballiin" -päivä pidetty. Osallistujamäärä kyllä yllätti melkosesti, päivän aikana kävi arviolta noin 40 osallistujaa, nuorimmat oli 8-vuotiaita ja kävipäs siellä myös pari naistakin kokeilemassa. Näköjään ei turhaan kouluihinkaan tapahtuman ilmoituksia jaettu ajatuksella että päästäis kertomaan, että ei tämä mitään toisten "tappamista" ole vaan urheilulaji, nimittäin paikalla kävi myös kokonainen luokka kokeilemassa paintballia.

Jatkossa varmasti luvassa samanlaisia tapahtumia kun osallistujia näköjään riittää, koko päivän oli pelit jatkuvasti käynnissä lukuunottamatta puolessa välissä ollutta 30min taukoa kun vähän siivoiltiin palloja pois kentältä. Pelejä löytyi todella paljon erilaisia, oli 1v8, 1v1, 3v3, 4v4, 5v5, isät vastaan pojat ja halusihan yksi ryhmä pelata myös matsin Nitro Paintballiakin vastaan (Lopetettiin peli 1-1 tilanteessa ettei kenellekkään tule paha mieli :D). Olihan tuo melkonen homma myös päivän päätteeksi siivoilla reilut 15000 reballia pois, huhhuh mihin kaikkialle nuo pienet palluraiset pääseekään :D mutta olihan se sen arvosta!


Tags