Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1483
events: 1
images: 8851
youtube videos: 559
Files: 18
Groups: 1

Yhdistyshaastattelussa Rauman Satakuula

user image 27.08.2013
By: Kimmo Kainulainen
Posted in:
paintball.fi

842_blogs.jpgTauolla olleiden yhdistyshaastattelun sarja saa jatkoa tutustumisella Satakunnan suunnan pelaajiin länsirannikolta. Raumalla päämajaansa pitää Satakuula ry on perustettu jo 90-luvun puolella ja on nyt tekemässä uutta nousua.

Paintball.fi haastatteli seuran aktiiveista puheenjohtaja Mikko Pekosta ja Mika Kähköstä:


Kimmo Kainulainen: Kerrotteko vähän Satakuula ry:n toiminnasta ja taustoista, teillä on käsittääkseni historiaa jo pitkältä 90-luvun puolelta saakka?

Mika Kähkönen: Satakuula ry perustettiin vuonna 1995. Siitä lähtien toiminta kehittyi ja kasvoi aina 2000-luvun paremmalle puolelle saakka. Tuolloin Satakuula ry:n joukkue Team Sisso pelasi 1. divisioonassa ja taisi joukkue pelata jopa pari kautta SM-liigassa. Tällöin joukkueessa pelasivat paintball-tähdet kuten Tuure ja Jesper Toivola.

Vuosien varrella pelaajien kato oli kuitenkin suurempaa kuin uusien liittyminen seuraan, joten tästä syystä toiminta hiipui hiljalleen. Muutaman hiljaisen vuoden jälkeen toimintaa on saatu elvytettyä Raumalta löytyneiden "puskapeinttaajien" ansiosta. Näitä ryhmiä yhdistämällä olemme jälleen saaneet Satakuulaan lisää väkeä ja tulevaisuuskin näyttää jo valoisammalta.

Toimintaa Satakuulalla on tällä hetkellä lähinnä vain paintballin pelaaminen kesäaikaan, sekä talvella yleiskunnon ylläpitämiseksi salibandy. Tavoitteena olisi kuitenkin järjestää joitain tapahtumia, joihin pääsisi helposti kokeilemaan ja tutustumaan lajiin.

Satakuula ry:n tavoitteita lähikausille on se että yhdistyksestä saataisiin kerättyä kasaan joukkue, jolla osallistuttaisiin metsäturnauksiin.

Toimintanne tulee siis ilmeisesti lähitulevaisuudessa keskittymään lajin metsäpelipuoleen, vai ovatkos nurmikenttien kisatkin harkinnassa?

Mikko Pekonen: Metsäpelipuoleen keskitymme tällä hetkellä, mutta tarkoitus on myös kasata divariporukka kunhan vaan tarpeeksi löydetään tukijoita harrastukselle, ettei sentään kaikkea joudu omasta pussista kustantamaan. Ensi vuonna on ainakin tarkoitus kasata Metsäliigaan joukkue ja katsoa  mikä on Raumalla pelaajien valtakunnallinen taso.

Onko teillä useampia kenttiä käytössä?

Mika Kähkönen: Satakuula ry:n käytössä ei ole kuin yksi metsäkenttä, joka on vasta hiljalleen rakennettu. Tämäkin kentän saaminen kasaan on ollut lähinnä näiden aktiivisten uusien pelaajien ansiota. Esteet ovat lähinnä laudoista ja trukkilavoista tehtyjä.

Järjestättekö pelejä kuinka usein?

Mika Kähkönen: Pelejä Satakuula järjestää joka sunnuntai. Pelaamme lähinnä lippaan limitillä, jotta saataisiin tasoitettua mahdollisten kulujen tekemää kynnystä tulla pelaamaan. Pelimuotoina olemme pelanneet mm. lipun ryöstöä ja VIPin kuljetusta.

Ovatkos pelitapahtumat enemmän paikallisille suunnattu vai voiko mukaan osallistua kauempaakin? Saako peleistä mistä helpoiten tietoa?

Mikko Pekonen: Tottakai saa osallistua kauempaakin ja meidän porukasta osa onkin tuolta Turun suunnalta (Turku ja Raisio). Peleistä helpoiten tietoa löytää meidän Facebook-sivulta ja toisena mahdollisuutena on meidän Nimenhuuto.com-sivumme 

Myöhemmin syksyllä otamme myös käyttöön nettisivut joista voi seurata toimintaa.

Mitä kautta toimintaan mukaan liittymisistä kiinnostuneiden kannattaa ottaa yhteyttä seuraan?

Mikko Pekonen: Helpoiten varmaan yhteyttä meihin saa joko Facebookissa tai sähköpostilla satakuula(at)gmail.com 

Satakuulan ryhmä kunnostautui Suurpelissä mainiosti päästen koko pelissä ensimmäisenä painamaan kohteena ollutta kytkintä ja keskeyttämään näin kolmannen erän torvensoitolla. Tapahtuma herätti laajalti huomiota, kerrotteko vähän miten tilanne meni, suunniteltiinko sitä jo etukäteen erätauolla vai otitteko vain tilaisuudesta vaarin kesken pelin?

Mikko Pekonen: No tämä suunnitelma oli alunperin varmaankin meidän lääkintämiehemme (Mikko Pekonen) käsialaa. Ensimmäisessä punaisten hyökkäys erässä kävi ilmi, ettei siitä Vajanmäestä ja konttikentästä pääse läpi, jos siellä on kaikki 200 äijää puolustamassa. Joten lämärimme ehdotti/vaati, että Isonmetsän kautta on kierrettävä mieluiten ennen ensimmäistä respa-aaltoa, koska silloin suurin osa puolustajista on ryhmittynyt mahdollisimman lähelle hyökkääjien sinistä linjaa. Vaikka he hyökkäyksen huomaisivatkin, niin respasta ei pääse porukkaa lisää ja muutenkin he ovat jo siinä vaiheessa myöhässä.

Tämä osoittautuikin varsin toimivaksi reitiksi ja Isometsän puolustus oli todella heikkoa. Sieltä meitä meni nopeasti läpi noin 30 miehen rynnäkköosasto. Satakuulan porukka paineli Välimetsään ja Konttikentälle, niin nopeasti etteivät mustatkaan ehtineet heitä selustasta yllättää, muuta kuin meidän lääkintämiehemme, joka paikkaili siinä kaupunginväylällä yhtä Satakuulan soturia. Sen jälkeen kun Välimetsä oli tyhjä, niin muutama kaveri jäi pidättelemään kaupungista valuvia vihreitä ja loput satakuulalaisita päästi urut auki, juosten niin paljon kun jaloista lähti Kuivuriin ja napille. Lainion Toni sinne ensimmäiseksi ehti.

Satakuulan ryhmä Suurpelin palkintojenjaossa vasemmalta oikealle: ylärivi: Jussi Wiitanen, Mika Kähkönen, Mikko Rantanen, Ville Rantanen, Elmeri Elo, Sampo Sainio. Alarivi: Joni Kirkanen, Toni Lainio, Mikko Levänen, Henri Paavilainen. Maassa makaa Mikko Pekonen.

843_blogs.jpg?width=750

Omiin peleihin nähden Suurpelissä on kyllä erittäin mukavana homma se, että pääsee pelaamaan kaikkien kavereiden kanssa samalla puolelle. Minkälainen fiilis teillä on porukassa, pyrittekö jatkossakin osallistumaan isompiin skenariopeleihin Satakuulan ryhmällä?

Mikko Pekonen: Kyllä meillä on tarkoitus porukalla osallistua suurempiin skenaariotapahtumiin jatkossakin ja ehkä jossain vaiheessa järjestää Rauman suunnallakin jokin isompi skenaario tapahtuma.

Tällä hetkellä on Satakuulalla todella hyvä tekijäporukka ja kaikki ovat ihan sata lasissa mukana kehittämässä paintball harrastusta Raumalla.

Kiitokset haastattelusta.

Mikko Pekonen: Satakuulan porukka kiittää ja kuittaa ja toivottaa kaikki paintballista kiinnostuneet mukaan toimintaan.


Linkkejä:

Tags