Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1545
Tapahtumat: 1
Kuvat: 10457
Youtube-videot: 792
Tiedostot: 19
Ryhmät: 1

Divariennakot Piikkiöstä 2013

user image 13.06.2013
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria:
paintball.fi

679_blogs.jpg?width=250Paintballin SM-liigan mukana tulevana viikonloppuna saavat alkunsa myös divisioonien kaudet, kun lauantaina pelataan kolmonen ja sunnuntai 1. sekä 2. divarit. Joukkuemäärät putosivat tälle vuotta, joten sarjatasojen tiimimääriä supistettiin myös, mutta lohkoista yksinkertaiseen alkusarjaan siirtyminen saattaa itse asiassa vain tehdä turnauksista tiukempia.

Paintball.fi haastatteli eri tasojen divaritiimien edustajia ennakkofiiliksistä ja valmistautumisesta kauden aloitukseen: (Tiimi mukaan kommenttijuttuihin? Lisäinfoa täältä)

Logoista klikkaamalla pääsee joukkueiden kotisivuille.


680_blogs.jpgKimmo Kainulainen: Uusi kausi alkamassa, miltä 1. divisioonan vastukset nyt näyttävät Takeoverille?

Lassi-Pekka Hannula: vaikuttaa todella tasaiselta sarjalta ainakin näin kauden kynnyksellä. Jokaisella joukkueella on varmasti avaimet voittoon ja varmasti tullaankin näkemään vaihtelua sijoituksissa. On varma että jokainen joutuu pelaamaan joka pelin tosissaan ja jokaisesta pisteestä on taisteltava. Onneksi meillä on hyvä joukkue ja fiilikset on korkealla. Ei keretty treenaamaan ihan niin paljoa kuin oli tarkoitus, mutta tämä nyt on aina tätä täällä siperiassa.

Kuuden joukkueen yksinkertainen sarja finaaleineen on teille tuttu liigasta, miten luulet että se toimii divisioonissa? Varmaa tietoa ei tässä vaiheessa vielä ole, mutta sarjatasojen väliset nousevat/laskevat joukkuemäärät menevät varmaan uusiksi kanssa?

Liigassa tottiin tähän ja se tuottikin ensimmäisellä kaudella hieman vaikeuksia ainakin kuumina päivinä. Peruskunnon nostaminen onneksi helpotti tätäkin asiaa huomattavasti. Varmasti tullaan näkemään "hyytymisiä" viimeisissä peleissä tälläkin kaudella. Suoranaisesti en sanoisi että meillä ainakaan etua tästä systeemistä olisi. On tietenkin mukavaa kun saa pelata paljon. Homma tulee varmasti toimimaan hyvin. Katsellaan sitten nousijoita (meitä) kauden loputtua.

Tälle kaudelle lisäjalat saaneella M-suojalla on ehditty jo pelata jonkin aikaa, mitkä ovat fiilikset sen suhteen, hyvä vai huono uudistus?

Aika suuresti meillä ollaan tätä uudistusta vastaan, kun onhan tuollainen järkyttävän kokoinen mörssäri tuossa keskellä ihan hanurista. Toivottavasti se älytään siirtää laitaan seuraavilla kierroksilla. Kauden jälkeen ne voitaisiinkin polttaa roviolla ja ensikaudeksi laittaa tilalle vaikka PSP-tyylinen äksänpuolikas. Kuitenkin ei auta itkeä ja mennään niillä mitä patongit päättää sinne kentille survoa.


681_blogs.jpgKimmo Kainulainen: Cyclone VDO:lle viime kauden päätteeksi 1. divisioonan kolmostila, onkos tavoitteena nyt kärkipaikka?

Sami Turunen: Jos ihan tarkkoja ollaan, niin Cyclone VDO on pitänyt divarin pronssisijaa aina sarjanoususta asti, eli vuodesta 2009 lähtien. Viime kauden pronssi oli siis neljäs perättäinen pronssimitalikausi VDO:lle. Ja kuten kuvaan kuuluu, myös Cyclone VDO pelaa aina voitosta, vaikka sarjanousu ei nykysäännöillä ole mahdollinen. Miksipä emme kuitenkin lähtisi jahtaamaan täältäkin kultaa?

Kuinka teillä toimitaan kun joukkueet ovat sekä liigassa että ykkösessä, vaihtuvatko pelaajat pitkin kautta paljonkin vai pysyvätkö rosterit suunnilleen samoina?

Yhtenäisistä ja pienillä muutoksilla olevista rostereista on kova hyöty joukkuepelin kannalta, mutta menestykseen pyrkiessä pitää ottaa huomioon myös muut asiat. Valmennus tekee kaikkensa kasatakseen parhaat mahdolliset kombinaatiot molempiin jengeihin ja se voi tarkoittaa sitä että pakkaa sekoitetaan sekä roolituksen että kuumien pelaajien takia. Tästä johtuen joukkueet tulevat varmasti elämään jonkin verran, mutta ei saman rosterin pitäminen ole mikään itsetarkoitus. Tarkoitus on saada homma toimimaan, kerätä pisteet kotiin ja ajaa uudet ja nuoret pelaajat sopivissa paikoissa sisään.

Pelisysteemi muuttuu täksi vuodeksi kuuden joukkueen vuoksi yksinkertaiseksi sarjaksi + finaaleiksi liigan lisäksi 1. ja 2. divisioonissa, onkos se vaikuttanut valmistautumiseen?

Muutoksen ei voi sanoa vaikuttaneen kovinkaan paljoa valmistautumiseen. Tekniikka- ja peliharjoitteluun tuo ei tuo mitään muutosta, henkiselle puolelle ja taktiikkaan ehkä hiukan. Pelaajille on tuotu esille sitä että yksittäiset hävityt ja voitetut pisteet voivat merkitä paljon ja näin ollen suorittamisessa pitää olla tarkkuutta. Tarkkuuteen kuuluu se että osaa suhteuttaa pelitilanteen taululla näkyviin pisteisiin ja säätää pelitapaa tämän mukaan. Nykyään ollaan melko kaukana siitä että ed-pisteet ovat merkityksettömiä jos voittoja on x määrä.


682_blogs.pngKimmo Kainulainen: SWATin nimi muuttuu tälle kaudelle PH Paintballiksi, onkos joukkueessa muitakin muutoksia?

Niko Hyytiäinen: Edellisinä vuosina ollaan lähdetty kierroksille kaveri/kokemusperiaatteella, mutta nyt aktiivisuus ja motivaatio ovat isommissa rooleissa eli tiimi koostuu seuran tämän hetken kermaisimmista pelaajista.

Pelisysteemi muuttuu täksi vuodeksi kuuden joukkueen vuoksi yksinkertaiseksi sarjaksi + finaaleiksi liigan lisäksi 1. ja 2. divisioonissa, onkos se vaikuttanut valmistautumiseen?

Tero Kettu: Uusi peluutussysteemi ei ole tuonut mitään extraa valmistautumiseen, korkeintaan tyytyväisiä murahduksia on kuultu johtuen runsaammista alkusarjapeleistä sekä mahdollisuudesta mitellä kaikkia sarjassa pelaavia vastaan. Pallokulu tullee kasvamaan, mutta hauskempaahan tuo on mitä enemmän pelataan.

Kausi alkamassa ja on kesäkuu, onko tämä hyvä aika aloittaa kotimainen ”virallinen” kisavuosi? Vai olisiko esim. aloitus toukokuussa ja tauon pitäminen heinäkuussa mieluisampaa?

Niko Hyytiäinen: Myöhäisempi startti on hyvä sikäli kun ensimmäiselle kierrokselle on aikaa reilummin valmistautua, muutenkin kun/jos kolutaan esim. Sissoksen talvikarkeloita ja BSCuppia niin myöhäisempi kauden avaus on oikein oivallinen. Toki täysin ymmärrän myös heinäkuun tauon ja varmasti itsellekin varttuneempana ihanteellinen olisi moinen pyhittää mutta tällä hetkellä niin ole väliä.


683_blogs.jpgKimmo Kainulainen: Iron Balls on ollut poikkeuksellisen aktiivinen talvikaudella netissä tiedottaen kuulumisiaan, onkos sama fiilis ollut harjoituskentilläkin?

Mikko Mustonen: Kyllä on. Koko porukka on ollut varsinkin nyt lumien sulettua todella aktiivinen. Ehkä jopa yllättävänkin aktiivinen, sillä parina viime vuotena harjoituksia on ollut yhteensä saman verran kuin olemme viimeisen kuukauden aikana vetäneet.

Talvikaudella aktiivisimmat kävivät kollektiivitreeneissä harjoittelemassa ja ovat sitä kautta tuoneet kesäharjoituksiin uusia ideoita. Joukkueesta onkin nyt harjoituksissa huokunut positiivinen asenne ja tahto voittaa turnaukset.

Tiedotamme jatkossakin kohtuullisen aktiivisesti kuulumisiamme omilla verkkosivuillamme ja sosiaalisessa mediassa. Haluamme tuoda näkyvyyttä lajille pienilläkin asioilla.

Onko pelaajarosterissa tapahtunut talven aikana paljon muutoksia?

Saimme haalittua joukkueeseen talvikaudella yhden uuden pelaajan, Tuula Kanervan. Tuulaa tulemme näkemään pelikentillä ehkä vielä tämän kauden aikana, kun aikataulut ja muut asiat saadaan sovittua kohdilleen. Paria muutakin pelaajaa odotamme joukkueeseen, mutta mitään konkreettista heidän kanssaan ei ole vielä sovittu.

Aika näyttää kasvaako niin kutsuttu perheemme uusilla jäsenillä vielä tämän kauden aikana. Muuten kentällä nähdään samat naamat kuin viimekin vuonna.

Kausi alkamassa ja on kesäkuu, onko tämä hyvä aika aloittaa kotimainen ”virallinen” kisavuosi? Vai olisiko esim. aloitus toukokuussa ja tauon pitäminen heinäkuussa mieluisampaa?

Kisavuoden aloitusajankohdalla ei meille ole sen suuremmin väliä. Kentälle tulemme kuitenkin, oli ajankohta mikä tahansa.

Myöhäinen aloitus on kuitenkin mahdollistanut meille monet harjoitukset ennen ensimmäistä turnausta, mikä on tehnyt osalle pelaajista ihan hyvää. Eräskin pelaajamme näytti ensimmäisissä harjoituksissa siltä, ettei ole koskaan kentällä käynytkään.

Tauko heinäkuussa mahdollistaisi intensiivisen harjoittelun loppukautta ajatellen, mutta toisaalta alkukauden pelit saattaisivat kärsiä tästä. Kuitenkin Suomen talvi on sen verran arvaamaton, että ulkoharjoitteluun ei välttämättä pääsekään heti toukokuun alussa ja kauden aloittaminenkin on aina vaakalaudalla kenttien kunnosta riippuen.


684_blogs.pngKimmo Kainulainen: Viper lähtee nyt ”rebootin” jälkeen toiseen kauteensa kahdella joukkueelle, onko uusi vuosi tuonut muutoksia tiimeihin tai rostereihin?

Paulus Parkatti: Varsinaisia suuria pelaajamuutoksia joukkue ei ole kokenut edellisvuoteen verrattuna. Rostereita on hieman rukattu, ja uusia lupaavia pelaajia on nostettu mukaan pelaamaan, mutta joukkueen runko on säilynyt pääasiassa samana edelliskauteen verrattuna.

3. divisioonassa pelataan tänä vuonna neljän tiimin lohkoissa, joissa tulee kolme alkusarjan peliä per turnaus? Tuntuuko toimivalta systeemiltä?

No, tämä systeemihän muuttui vielä onneksi niin, että saadaan ne neljä varmaa peliä per kierros. Aika kalliita pisteitä olisi tullut jos olisi "varmat" pelit jäänyt tuohon kolmeen kappaleeseen ja täytyy sanoa, että vähän homman mielekkyys olisi tuolla kolmen pelin systeemillä kärsinyt. Onneksi se neljän pelin minimi saatiin nyt sitten käyttöön :)

Kausi alkamassa ja on kesäkuu, onko tämä hyvä aika aloittaa kotimainen ”virallinen” kisavuosi? Vai olisiko esim. aloitus toukokuussa ja tauon pitäminen heinäkuussa mieluisampaa?

Tälle kaudelle tämä aloitus vähän myöhempään aikaan tuo mukavaa vaihtelua ja tasoittaa joukkueiden harjoittelumahdollisuuksia. Kun tuo Äänekoskelle valmistuva tekonurmikenttäkään ei vielä ole tullut täysin valmiiksi, niin myöhäinen aloitus sopii oikein hyvin joukkueellemme harjoittelumahdollisuuksien puolesta. Turhanpitkä tauko heinäkuulta jää myös pois, mikä yhtenäistää kautta ja on mielestäni ihan OK asia.


Kimmo Kainulainen
13/06/13 16:33:06 @kimmo-kainulainen:

Viperin kommentit lisätty juttuun.


Tagit