Tilastot
Metsäliigakommentit Heinolasta 2013
Metsäliigan kausi alkoi viime viikonloppuna Heinolassa täydellä kymmenen joukkueen sarjalla, jolle oli väsätty hieman hyökkääväämpään peliin kannusta uusi pisteytyssysteemi. Sääntömuutoksista huolimatta kierroksella tuli itse asiassa enemmän aikaan menneitä pelejä kuin viime vuonna, lähinnä kai kentän avoimemman laidan muutoksien vuoksi, mutta niissäkin tiimien/pelaajien fiilis oli erilainen. Uusi pisteytys huomioitiin ja pudotuksia sekä liputusmahdollisuutta haettiin aktiivisemmin kuin ennen, sen sijaan että olisi kaivauduttu omaan päätyyn, joka olisi viime vuonna tuonut sen yhden tasuripisteen. Toki osa peleistä tulee aina päättymään aikaan, kun tiimit pudottavat pelaajia sopivasti vuorotellen ja sitten rivien harvetessa kommunikaatio katkeilee, niin väkisinkin aika käy toisinaan vähiin.
Paintball.fi haastatteli joukkueiden edustajia pikaisesti avauskierroksen jälkeisistä fiiliksistä, muutama joukkue ennätti vastailemaan: (Tiimi mukaan kommenttijuttuihin? Lisäinfoa täältä)
Kimmo Kainulainen: Kauden ensimmäinen koitos Heinolassa takana, minkälainen fiilis Urholle jäi tämän vuoden vastustajista?
Jani Leskinen: Olihan hieno avaus, sää suosi ja pelipaikkana Heinola on mitä mainioin. Urholla oli taas uusia pelaajia mukana ja metsäpelit ovat aina kivaa vaihtelua.
Vastustajiin liittyen koettiin suoraan sanoen pettymys parin joukkueen kohdalla, odotimme vaikeampaa vääntöä. Mutta toisaalta kuten viime kaudella, meillä on tässä alkukesästä pientä etua koko talven läpi treenaamisesta. Uskon että pelit ovat tasaisempia jälleen loppukaudesta.
Iso-K voitti meidät ja selvästi halusivat voittoa enemmän. Sielläkin näkyi uusitulla ryhmällä pientä haparointia. Kunhan K-kone kunnolla käynnistyy epäilen että sitä kokemusmäärää ei voita kukaan.
Uusi 12,5 kuulan tulinopeusraja juoksutti joitain pelaajia tarkistusten jälkeen, miltäs se kaikkiaan tuntuu, oliko tarpeellinen juttu?
Meille se ei ole mikään asia koska käytämme SPBL:n 10 kuulan rajoitusta kuitenkin. Tasoittaa toki jonkin verran että ei tule yllättävästi silmille 20 kuulan ryöppyjä kuten välillä viime kaudella. Ehkä myös valmistaa muutamia joukkueita ja pelaajia osallistumaan sellaisiin kisoihin joissa rajoituksia on.
Pisteytystä muutettiin yritteliäämpää peliä suosivammaksi, huomioitiinkos sitä teidän pelaajienne keskuudessa etukäteen valmistautuessa?
Urhon pelitapaan tämä ei tehnyt muutosta, pyrimme aina lipulle alle 7 minuuttiin. Mukavaa muutoksessa on se että kaivautuminen ja tasapelin odottaminen ei palkitse kuten viime kaudella.
Kimmo Kainulainen: Kakkossija Heinolasta, eli Iso-K:n paras sijoitus Metsäliigassa, minkälainen fiilis viikonlopusta jäi?
Stefan Nyström: Erinomainen fiilis. Harvinaisen hyvä sää, mukavan pelattava kenttä, rento meininki kaikkien kesken - ei turhaa kisakireyttä. ISO-K:n peli sujui myös yllättävän hyvin, ottaen huomioon kuinka vähän suurin osa on pelannut viime vuosien aikana. Aika hyvin meni vanhasta muistista
Uusi 12,5 kuulan tulinopeusraja juoksutti joitain pelaajia tarkistusten jälkeen, miltäs se kaikkiaan tuntuu, oliko tarpeellinen juttu?
Ihan hyvä että on joku raja. Ongelma(t) ainakin meidän osalla johtui siitä että ROF krono näytti enemmän mitä pyssyihin oli määritelty. Suurimmalla osalla meistä on ROF10 käytössä joten eipä tuosta isoa murhetta ollut.
Minkälainen fiilis peliformaatista noin yleensä on muodostunut, onko viisi pelaajaa ja seitsemän minuuttia sopiva yhdistelmä metsäpeleihin?
Peliformaatti on aikalailla täydellinen - ei mitään turhaa kikkailua.
Kimmo Kainulainen: Keräilyerä kolmannelle sijalle kotikentällä, jäikö hyvä fiilis vai jotain hampaankoloon harmittamaan?
Tero Kettu: Kohtuullinen tulos kovassa seurassa! Kolme hävittyä peliä yhdeksästä ei ole paha. Kuitenkin Urho ja Iso-K tappiot menivät niin pienellä marginaalilla että omaan tasoon saattaa olla tyytyväinen. Iso-K pelin vastustajaluvun merkkausvirhe oli ainoa asia mikä jäi harmittamaan ; ) . Ensi kerralla sit....!
Mitenkäs ehditte harjoitella keväällä ennen turnausta?
Vaikka kotikentällä pelattiinkin, yhteistä peliaikaa mukana olleelle kokoonpanollemme ei tullut tänä vuonna yhtään peliä alle. Vanhalla kaavalla mentiin eli info kulkee sekä seurataan toisella silmällä missä kaveri menee. Kokoonpano oli myös debyytti kahdelle uudelle pelaajalle rosterissamme (Niko Zerlik ja Saku Tonteri), joten siitäkin syystä pakko olla pronssiin todella tyytyväinen. Miehet lunastivat paikkansa!
Minkälainen fiilis peliformaatista noin yleensä on muodostunut, onko viisi pelaajaa ja seitsemän minuuttia sopiva yhdistelmä metsäpeleihin?
Näissä raameissa missä Metsäliigaa pelataan yhdistelmä tuntuu toimivan, ehkä jos saisi joskus kentät pelattaviksi molemmista päistä, voisi olla mukava lisä. Se tietenkin venyttäisi pelipäivää liikaa, ellei runkosarjaa lohkottaisi. Ja sen kanssa on vähän niin ja näin, mukavinta Metsäliigassa on ollut erilaisia joukkueita vastaan pelaaminen. Ja yksieräisyydessä vielä mukavasti onni ja sattuma saattavat keikauttaa peliä, pitkä vastaus lyhyesti, 7 minuuttia on hyvä ja 5 miestä ok.
Kimmo Kainulainen: Steelnutsille kuudes sija Heinolan avauskierrokselta, joka ratkesi tiukasti tasapisteissä PMM:ää vastaan käydyn keskinäisen ottelun perusteella, minkäslainen fiilis turnauksesta jäi?
Kimmo Tähkänen: Turnaus oli kaikinpuolin onnistunut, järjestelyt,sää ja tuomarointi toimi. Sääntöuudistukset olivat mielestäni onnistuneet. Rof raja taisi yllättää joukkueet mutta laskisin sen nyt sitten joukkueiden omaan piikkiin kun eivät uudistettuja sääntöjä olleet ilmeisesti lukeneet.
Sijoitus oli jotakuinkin se mitä olin ounastellut. Yhden pelaajan loukkaantuminen sekoitti hieman pelejä mutta näitä tapahtuu, kenttä on kohtuu vaativa. Joukkueena jouduttiin miettimään kauden yhtä sääntöuudistusta(-3 pist. lainapelaajasta) nyt heti ensimmäisessä turnauksessa ja kovin kimurantti tilanne tuo on kun oman joukkueen kohdalle sattuu ja viiden pelaajan rosterilla ollaan liikenteessä.
Erkki suoriutui kentälle ja hoiti paikkansa loisteliaasti, kipeästä nilkasta huolimatta.
Mitenkäs ehditte harjoitella keväällä ennen turnausta?
Osalla porukasta edellisestä peli kerrasta oli kulunut huomattavasti aikaa mutta hieman jäi fiilis että se ei tainnut olla kovinkaan merkityksellinen asia meidän osalta.Liekö pohjalla ollut pitkäaikaisen pelaamisen tuoma rutiini.
Talven ja kevään yhteispelaaminen jäi yhteen pelikertaan, josta joukkueesta oli paikalla kolme henkeä ja pari muuta joten aika tyhjistä lähdettiin liikkeelle.
Onkos Lappeenrannan kierrokselle luvassa uusia temppuja?
Lappeenrannan kierroksen rosteri on aika auki vielä. Joukkue saadaan kasaan, mutta varmasti tarvitaan vahvistuksia muualta.
Kimmo Kainulainen: Seitsemäs sija PMM:lle Heinolasta, jäikö tulos harmittamaan, olitte viime kaudelle yleensä aika lähellä kärkeä?
Keijo Halonen: Seitsemäs sija oli ihan odotettu tulos vaikka parempaankin olisi voinut toivoa. Pari karvasta tappiota siivitti meidät kärkikahinoista seitsemänneksi.
Pisteytystä muutettiin yritteliäämpää peliä suosivammaksi, huomioitiinkos sitä teidän pelaajienne keskuudessa etukäteen valmistautuessa?
Taktiikkamme ei koskaan ole ollut istuvaa, vaan aina yritämme eteenpäin. Uusi pisteytys piti pelit jännänä loppuun asti ja jos pelit pysyvät näin tasasina on yhdellä pisteellä suuri merkitys lopputuloksiin.
Minkälainen fiilis peliformaatista noin yleensä on muodostunut, onko viisi pelaajaa ja seitsemän minuuttia sopiva yhdistelmä metsäpeleihin?
Peliformaatti on mukava, mutta joskus voisi tietenkin kokeilla jotain uutta, vaikka UWL jos on innokkaita joukkueita mukana. Peliaikaa lyhentäisin seitsemästä minuutista viiteen, koska kun joukkueet alkavat istumaan pari minuuttia ei muuta mitään.
Metsäliiga jatkuu Lappeenrannan kierroksella lauantaina 8.6.2013
Iso-K:n vastaukset lisätty mukaan.