Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1483
events: 1
images: 8851
youtube videos: 559
Files: 18
Groups: 1

Yhdistyshaastattelussa Pohjois-Karjalan Paintball Urheilijat ry

user image 20.06.2012
By: Kimmo Kainulainen
Posted in:
paintball.fi

269_blogs.jpgYhdistyshaastattelujen sarja jatkuu Pohjois-Karjalan harrastajiin tutustumisella, jossa aiemmista yhdistyksistä poiketen on päädytty keräämään yhteen huomattavasti isomman alueen pelaajia, jotta toiminta olisi mielekästä. Paintball.fi haastatteli Janne Hyttistä seuran syntyhistoriasta ja toiminnasta.

Kimmo Kainulainen: Pohjois-Karjalan Paintball Urheilijat ry on vast'ikään perustettu yhdistys, mutta toimintaa teillä on ollut jo pidempään. Kerrotko vähän taustoja miten uuden yhdistyksen päädyttiin?

Janne Hyttinen: Ajatus paikallisen paintball seuran perustamiseen tuli kesällä 2008. Muutamien innokkaiden pelaajien kesken tuli idea, että Joensuun seudulle tulisi perustaa yhdistys, joka ajaisi kaikki pelaajat saman "katon" alle ja näin saada harrastukseen lisää uskottavuutta. Tässä vaiheessa idea jäi taustalle muhimaan.

Vuoden 2009 ja 2010 aikana harrastajien määrä kasvoi sen verran että ajatusseuran perustamisesta tuli uudelleen pöydälle. Asiaa ajoi eteenpäin myös se, että Pohjois-Karjalan alueella on ollut paintball toimintaa jo 1990-luvun alusta asti, enemmän ja vähemmän järjestäytyneessä muodossa.

Mitä kaikkia joukkueita ja/tai peliporukoita teillä on nyt mukana yhdistyksessä?

Tällä hetkellä poppoossa on mukana vuoden 2012 metsäliigaa kiertävä Undertaker, Kontiolahdella vaikuttava Likaiset Legendat, "vanhoista" parroista koostuva Angry Mob ja tietenkin vuonna 2010 Metsäliigassa kohtuullisesti pärjännyt Wunderwaffe. Näiden pikkuporukoitten kesken luonnollisesti pelaajia lainaillaan tarpeen mukaan, eli homma ei ole hampaat irvessä vääntämistä.

Ympäri maakuntaa on lisäksi vielä omia pieniä piirejä, joita tänä vuonna yritetään aktiivisesti houkutella liittymään seuran toimintaan.

Kuvat: WuWa, Janne Hyttinen ja Petri Toropainen, klikkaamalla isompia versiota

270_blogs.jpg?width=750

Toiminnan pääpaino on teillä ilmeisesti metsäpeleissä? Kuinka usein pelitapahtumia on tarkoitus järjestää?

Homma pyörii täyspainoisesti metsäpeintissä. Sopivan nurmialueen löydyttyä katsellaan sitten ihkaoman suppikentän ostoa, jos jäsenillä on innostusta kisapeintin puolelle. Pelejä pyritään järjestämään kesäaikana kerran viikossa. Jos pelaajilla intoa riittää niin sitten useamminkin. Päälle tietysti vielä 2-3 tutustumispäivää ja leikkimielinen maakuntaturnaus syksyllä.

Mennyttä talvea lukuun ottamatta olemme pyrkineet pelaamaan myös talvella noin yhden kerran kuussa jos kelit sallivat.

Toimintaa on niin kesällä...

271_blogs.jpg

 

...kuin talvellakin

272_blogs.jpg

Järjestämänne maakuntaturnaus taitaa olla aika ainutlaatuinen juttu Suomessa, kerrotko siitä lisää?

Maakuntaturnaus on järjestetty puhtaasti talkoo- /leikkimieliseltä pohjalta, jossa on tarkoitus saada 4-5 hengen joukkueita saman päivän alle pelaamaan toisiaan vastaan. Tällä hetkettä turnaus on väännetty läpi neljän joukkueen voimin, mutta tänä kesänä homma näyttää paisuvan uusille raiteille. Eli odotellaan kahdeksaa joukkuetta paikalle saapuvaksi. Maakuntaturnaus järjestetään loppusyksystä ns. kauden päättäjäisinä.

Joukkueet ilmeisesti kasataan kunnittain vai kuinka toimitaan? Eli kyseessä on vähän niin kuin vuotuisten kerskumisoikeuksien selvittäminen? :)

Kyllä. Alkuperäisen idean mukaan henkilön täytyy asua siinä kunnassa jonka joukkueessa pelaa. Toki tästä vähän tilanteen mukaan joustetaan. Viimeisessä kysymyksessä osuit aivan nappiin. Tänä syksynä Joensuun joukkue näyttää muille mistä se kana pissii :)

Minkälaisia tutustumispäivät ovat, onko ne suunnattu ihan pelkästään aloittelijoille vai onko joukossa kokeneempiakin?

Toki pitemmälle harrastuksessa ehtineet heiluu kentällä mukana. Pääpaino tutustumispäivissä on että tulokkaat viihtyvät. Eli otetaan huomioon uudet potentiaaliset harrastajat ottamalla erät "vähemmän täysillä" ja esim. kokeilemalla erilaisia pelimuotoja. Siinä erien ohella sitten rupatellaan paintballista ja vastaillaan mahdollisiin kysymyksiin, joita aina ensikertalaisilla löytyy.

Tutustumispäivän väkeä Joensuun Paintballin kentällä

273_blogs.jpg

Vaikutusalueenne on suurehko voisiko sanoa "normaaleihin" kotimaisiin paintball-seuroihin nähden, onkos teillä kenttiä miten eri suunnilla?

Tällä hetkellä kenttiä on 3-4 kpl. Joensuun paintballin omistama metsäkenttä Enossa, jonka viereen valmistui viime kesänä "pienempi" kaupunkikenttä. Paikka on joillekin tuttu myös Metsäliigan kierroksilta.

Joensuun lentokentän vieressä sijaitsee pienempi luonnontilassa oleva palsta jossa käydään myös ampumassa palloa.

Astetta kauempana Joensuusta sijaitsee vanha vedenpuhdistamo jossa pyritään käymään 1-2 kertaa kesässä pelailemassa isommalla porukalla. Likaisilla legendoilla on myös kenttä rakentumassa hyvää vauhtia. Kiteelle ollaan kaavailemassa astetta isompaa kenttää tulevaisuudessa jos vaan suunnitelmat onnistuu.

Vedenpuhdistamo

274_blogs.jpg?width=750

Miltä lajin harrastajamäärät kaikkiaan teidän suunnallanne näyttävät, onko kehitys ollut positiivista?

Virallisia seuran jäseniä oli viime vuonna 20. Tällä hetkellä luku pyörii toistaiseksi samoissa luvuissa. Näiden päälle lisäksi satunnaisesti pelaavat (noin 20 hlö). Lisäksi tosiaan on pieniä piirejä joita nyt houkutellaan mukaan seuran toimintaan.

Viikkopelien osallistujamäärät pyörivät kymmenen henkilön paremmalla puolella. Enempi erikoisemmissa pelipäivissä poppoota on ollut lähemmäs 40.

Tulevaisuus näyttää suhteellisen mukavalta.

Kuinka seuran toimintaa pääsee mukaan?

Saapumalla paikalle viikkopeleihin/tutustumispäiviin. Jos omien pelivälineitä ei ole niin kamojen vuokraus onnistuu myös vaivattomasti Joensuun paintballin kautta joka tukee vahvasti seuran toimintaa.

Kaikki vaan rohkeasti mukaan kokeilemaan!

Kiitokset haastattelusta ja onnea yhdistyksen toimintaan.

Kiitos itsellesi ja kaikille harrastajille hauskaa kautta 2012! Kentillä tavataan!

pkarpaintball.fi seuran kotisivut
Pohjois-Karjalan Paintball Urheilijat Facebookissa

Tags