Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1483
events: 1
images: 8851
youtube videos: 559
Files: 18
Groups: 1

Yhdistyshaastattelussa Polar Paintball ry

user image 21.05.2012
By: Kimmo Kainulainen
Posted in:
paintball.fi

201_blogs.pngPaintball-yhdistysten puuhamiesten haastattelujen sarja jatkuu ja tällä kertaa suunnataan etelärannikolle. Haminan-Kotkan seudulla toimiva Polar Paintball on ideoinut keväisin järjestettävät aloittelijoille suunnatut alkeiskurssit, joiden avulla uudet pelaajat saavat "pehmeän laskeutumisen" lajin pariin. Paintball.fi haastatteli Kari Joukaista ja Mikko Hyppästä.

Kimmo Kainulainen: Polar Paintball toimii Haminan-Kotkan seudulla, kerrotteko vähän seuran historiasta?

Kari Joukainen: Keväällä 2008 päätimme omalla porukalla hankkia paintball-välineet. Silloin mukana oli 13 henkilöä, mutta peliseuraa löytyi pian Kotkasta, missä toimi paintball-välineiden vuokrausta harjoittava M&M Dreamteam. Pelejä varten löytyi sopiva metsäalue Haminan Reitkallista, missä pelaamme nykyäänkin.

Vuonna 2009 päätimme perustaa oman yhdistyksen organisoidumpaa toimintaa varten. Tuohon aikaan myös pelivälineet vaihtuivat Tippmanneista sähkömerkkaimiin, joka lisäsi kuulien ja ilman kulutusta. Seuran perustaminen osaltaan auttoi myös näiden välttämättömien tarvikkeiden hankinnassa. Samaan aikaan harrastajien määrä keskuudessamme kasvoi ja vuoden 2010 aikana seuramme jäsenmäärä nousi jo yli kolmeenkymmeneen. Nykyään jäsenmäärämme on ollut lievässä laskussa ja tällä hetkellä seuramme toimii pienen aktiivisen ydin porukan voimin. Tarkoituksenamme on koko ajan kehittää seuran toimintaa, jotta seuratoimintamme paintballin parissa Haminan ja Kotkan seudulla jatkuisi.

Seuran rekisteröiminen yhdistykseksi on aika iso askel monelle porukalle, jota ehkä turhaankin pelätään. Miten teillä hommat toimivat, vievätkö yhdistystoimintaan kuuluvat pakolliset kokoukset miten aikaa varsinaiselta harrastamiselta vai hoituvatko ne omalla painollaan? Onko teillä jaettu toiminnan vastuualueita miten, hoitaako juoksevia juttuja useampi henkilö?

KJ: Yhdistyksen rekisteröiminen oli meille välttämätöntä käytännön asioiden hoitamiseen. Saatiin seuralle pankkitili yms tarpeellista, jotta mm. kuulatilaukset oli helpompi hoitaa porukassa. Yhdistystoiminnan kokoukset eivät juuri vie aikaa ja ne eivät ole pelaamista häirinneet.

Pääasiassa yhdistyksen juoksevia asioita hoitaa kaksi henkilöä. Muut osallistuvat niihin tarvittaessa. Ideoita seuran toimintaan mietitään kuitenkin yhdessä ja niiden toteutuksessa jaetaan vastuualueita kaikkien kesken.

Polar Paintball kesällä 2011 (Kuva: Hannu Timonen)

202_blogs.jpg

Kuinka usein järjestätte pelejä? Teillä on ilmeisesti useampiakin eri kenttiä?

Mikko Hyppänen: Omia pelejä järjestetään keväästä syksyyn 1-2 kertaa viikossa, jotka ovat pääosin metsäpelejä. Pyrimme myös yhteistyöhön lähialueen seurojen kanssa ja järjestämme satunnaisesti omien pelien sijasta yhteispelejä isommalla porukalla.

Tällä hetkellä seuramme käytössä on kaksi eri kenttää. Toinen kentistä on metsäkenttä, missä suurin osa peleistämme järjestetään. Metsäkenttä on rakennettu ja siellä olevat esteet vaihtelevat talorakennelmista heinäpaaleihin. Kenttä on siis monipuolinen esteiden ja maaston suhteen.

Metsäkentän lisäksi olemme rakentaneet omista tarvikkeista sup’air -tyylisen kentän. Kenttä sopii hyvin nopeampaa peliä haluaville. Tälläkin kentällä pelataan kesäaikaan aktiivisesti. Kentät ovat hyvin erilaiset ja se tuo mukavasti vaihtelua peleihin.

Haminen Reitkallin metsäkenttää (Kuva: Janne Huovinen)

203_blogs.jpg?width=750

Noin runsas pelien määrä kertoo että teillä keskitytään harrastamisessa siihen olennaiseen ja aivan erilaiset kentät tuovat kivasti vaihtelua :). Onko metsäkenttä minkä kokoinen, käytättekö siellä erilaisia pelimuotoja? Entäs miten talviaika kuluu, pelaatteko ulkona hankikeleilläkin tai käyttekö halleissa?

MH: Metsäkenttä on noin 150m x 100m kokoinen. Pelaamme lähinnä Metsäliigan säännöillä. Välillä kokeillaan jotain muuta, jos halukkuutta on ja keksitään jotain kivaa.

Yleensä talviaika kuluu huilatessa ja uutta innostusta kerätessä. Joskus olemme tehneet pelimatkan halliin ja armeijan harjoitusalueelle, josta löytyi juoksuhautoja yms. Nämä tuovat mukavaa vaihtelua tavallisiin peleihin, mutta niitä saamme järjestettyä melko harvoin.

Vanhempi konseptikentän kuva, nykyisin kaikki suojat on vaihdettu muovisäiliöihin (Kuva: Janne Huovinen)

204_blogs.jpg?width=750

Teillä on ollut suunnitelmissa järjestää aloittelijoille suunnattu alkeisryhmä, minkälainen systeemi tämä on?

KJ: Ajatuksena on järjestää alkeisryhmä, jonne pyritään saamaan mukaan aloittelijoita, joille paintball on täysin tuntematon laji tai hieman entuudestaan tuttu. Tarkoituksena on järjestää viisi ohjattua pelikertaa touko-kesäkuun aikana. Peleissä ohjataan merkkainten ym. varusteiden käytössä ja neuvotaan lajiin liittyvissä turvallisuus asioissa. Pääasia tietenkin on päästä pelaamaan ja tutustumaan paintballin ihmeelliseen maailmaan.

Ajatus alkeisryhmästä lähti, kun mietittiin, millä tavoin saataisiin houkuteltua uusia harrastajia mukaan seuran toimintaan. Monesti tuntuu olevan suuri kynnys lähteä kylmiltään pelaamaan kokeneempien pelaajien kanssa ja siksi alkeisryhmä järjestetään paintballia aloittaville henkilöille. Toivomuksena on, että mahdollisimman moni kiinnostuisi lajista ja jäisi pelaamaan kanssamme jatkossakin.

Tämä on erinomainen idea, tavallaan samanlainen juttu kuin palloilulajeista tutut jalkapallo- tai pesiskoulut, näitä vain ei juuri peintissä ole näkynyt, meillä kun perinteisesti aloittelijat joutuvat sinne kokeneempien sekaan ensimmäisestä pelikerrasta lähtien, jos eivät sitten ole ihan liikkeellä kokonaan omalla vuokrapeliryhmällä. Hinta näkyy olevan 20 euroa/pelikerta, eli ei ole kovalla hinnalla pilattu. Polar Paintballista ilmeisesti tulee sitten joka kerralle ohjaajia mukaan? Uudet pelaajat kai kuitenkin pelaavat nimenomaan keskenään?

KJ: Kyllä, ideana on tutustuttaa kaikki halukkaat mahdollisimman ”kivuttomasti” lajimme saloihin. Samaan olemme pyrkineet hinnoittelun suhteen, jotta kaikilla halukkailla olisi mahdollisuus osallistua peleihin.

Alkeisryhmässä pelaaminen tapahtuu aina kokeneempien pelaajien valvonnassa eli aiempaa kokemusta paintista ei tarvitse olla. Uudet pelaajat pelaavat vain keskenään, jotta kaikki pelaajat ovat samalla tasolla ensimmäisissä peleissä. Tällä pyritään erityisesti luomaan hyvä tunnelma peleihin, ettei kukaan koe jäävänsä heti kokeneempien pelaajien jalkoihin kentällä.

Tänä kesänä meidän alkeisryhmä jäi kuitenkin toteutumatta. Osallistujien määrä oli niin pieni, ettei saatu järkevää ryhmää kasaan. Aiomme yrittää alkeisryhmää myös tulevaisuudessa, mutta täytyy miettiä keksiä parempia tapoja markkinoida paintballia lajia tuntemattomille. Pari uutta pelaajaa saimme kuitenkin alkeisryhmä-yrityksellä, joten oman toiminnan julkituominen ei ole aivan hukkaan heitettyä energiaa.

Kuinka toimintaan pääsee mukaan?

MH: Polar Paintballin toiminta on kaikille avointa ja toivotamme kaikki halukkaat tervetulleiksi osallistumaan peleihin. Pelitapahtumiimme voivat osallistua kaikki pelikokemuksesta riippumatta. Pääasia on että tulee avoimin mielin mukaan!! Pelien ajankohdista tiedotetaan seuramme foorumilla, joka löytyy osoitteesta www.polarpb.com. Peleistä voi tiedustella myös sähköpostitse info@polarpb.com.

Kiitokset haastattelusta ja hyvää alkaa kesäkautta.

Kiitos! Tavataan kesällä paintballin parissa!!

Linkkejä:

Muita yhdistyshaastatteluita:

Tags