Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1494
Tapahtumat: 1
Kuvat: 9089
Youtube-videot: 587
Tiedostot: 18
Ryhmät: 1

Paintball lajiesittely

user image 19.01.2012
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Mitä on paintball?
paintball.fi

Paintball lajiesittely

Paintball on kaikille pienestä jännityksestä nauttiville sopiva laji, jossa pärjäämisen esteenä ei ole ikä tai sukupuoli. Pelkistettynä pelin idea on osua värikuulilla vastapuolen pelaajiin, jolloin he joutuvat pelistä pois. Usein peleissä käytetään myös kohteena lippuja, jota pelaajat pyrkivät sieppaamaan vastustajalta ja samalla suojaamaan omaansa. "Peintistä" löytyykin tuttuja ominaisuuksia lapsuuden peleistä, kuten juuri lipunryöstöstä.

(Klikkaamalla kuvista isommat versiot kuvateksteillä.)

Paintball eroaa muista lajeista siten että siinä pääsee pudottamaan kavereitaan pelistä pois asianmukaisten suojavarusteiden kanssa vaarattomasti värikuulilla, joista jää maalijälki kertomaan osumasta. Juuri tämä vastustajan vaaniminen ja kuviteltu vaaran tunne kohteen ampuessa myös takaisin herättää ihmisten mielikuvituksen ja antaa kroppaan sellaisen adrenaliiniruiskeen, että itse kukin voi unohtaa kaiken pelin ulkopuolisen ja keskittää siihen kaiken tarmonsa viedäkseen itsensä ja joukkueensa voittoon. Hieman elävämpi juttu kuin tietokonepelit ja tuo samalla myös kuin huomaamatta liikuntaa :).

100_blogs.jpg?width=200Paintballista nauttiakseen ja siinä pärjätäkseen ei tarvitse olla mikään huippu-urheilija, vaan jokainen pelaaja voi painottaa pelin niitä osa-alueita, joilla on itse hyvä. Joku oppii nopeasti ampumaan tarkasti, toinen osaa liikkua kentällä nopeasti tai huomaamattomasti. Kolmannelle sopii hyvin oman porukan pelitaktiikan suunnittelu ja neljäs osaa jo neuvoa muita kentällä.

Lajia voi harrastaa metsässä, kaupunkityyppisillä kentillä tai vaikka sisähalleissa sekä kisapuolella tasaisilla nurmikentillä. Valinnanvaraa löytyy kaikkien makuun. Erilaiset kentät painottavat pelin eri puolia ja kaikkia niitä kannattaa kokeilla. Tylsää on tuskin missään ympäristössä, aina sisähallien tiivistunnelmaisista ja nopeista peleistä laajojen ulkokenttien hieman hidastempoisempaan pelirytmiin.

101_blogs.jpg?width=200Paintball tarjoaa myös mahdollisuuden kilpailemiseen SM-liigan, divisioonien ja yksittäisten turnausten muodossa. Nykyinen ilmatäytteisten suojien keskellä nurmikentillä pelattava kilpapaintball poikkeaa aika tavalla lajin aloittaneesta metsäkentillä pelattavasta versiostaan, mutta yhteisiä tekijöitäkin löytyy kyllä.

Paintball sopii hyvin vaikka kaveriporukan harrastukseksi kesämökillä käynnin yhteydessä, sitä voi koittaa firmojen tapahtumissa tai järjestää ystävälleen ikimuistoiset polttarit. Mahdollisuuksia on todella joka lähtöön, ja nämä sivut tarjoavat sinulle hyvän mahdollisuuden tutustua lajin eri puoliin, joten käy kiinni!

102_blogs.jpg?width=200Valokuvat ja videot kertovat lajista jo aika paljon, tutustu sivujen näihin osioihin, materiaalia löytyy niin skenarioista kuin kisapeleistäkin:

Videot
Valokuvat
Erilaisia pelimuotoja

Peinttiä pääsee helpoiten koittamaan vuokraamalla varusteet päiväksi tai vaikka viikonlopuksi mökkireissun yhteydessä. Tämä on edullinen tapa eikä vaadi investointeja, katso lähimpänä oleva vuokraamo täältä.

Tästä takaisin "Mitä on paintball?"-sivulle

Tagit