Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1540
Tapahtumat: 1
Kuvat: 10349
Youtube-videot: 722
Tiedostot: 19
Ryhmät: 1

Paintballin 2. ja 3. divisioonan sarjataulukkokatsaus 2024

user image 14.09.2024
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Kilpapaintball
paintball.fi

Paintballin 2. ja 3. divisioonan sarjataulukkokatsaus 2024

Kakkos- ja kolmosdivisioonien päätöskierrokset pelataan Lappeenrannassa sunnuntaina 15. syyskuuta, tässä analyysiä niistä. Sarjoissa pelataan yhteiset alkusarjat, joten se antaa mahdollisuuksia paljon isompiin muutoksiin kuin liigassa tai ykkösessä, kun päivän sisäiset sijoitukset voivat vaihdella sarjatasolta toiselle. Lisäksi mukaan on tulossa kaksitoista joukkuetta normaalin kymmenen sijaan, eli uusia kokeilijoitakin.

Kierrosta edeltävät sarjataulukot on laskettu niin, että kaikille joukkueille on ensin laskettu joka turnauksesta kakkosdivisioonan pisteitä siten, että kakkosdivisioonan voitosta on saanut kymmenen pistettä ja kolmosdivisioonan viidennestä sijasta yhden pisteen. Näistä viiden kärki on sitten sijoitettu kakkosdivisioonan sarjataulukkoon ja loput kolmosdivisioonan sarjataulukkoon. (Esimerkiksi Urho Harmaalla on Kirkkonummen kierroksen kohdalta merkitty 9. sija ja kaksi pistettä heidän pelattuaan siellä kolmosdivisioonassa, mutta yhteispisteet riittävät nyt 2. divisioonan sijoitukseen.)

Kolmosdivisioonan pisteet on sitten laskettu erikseen, voitosta kymmenen pistettä jne. ja siellä seassa sitten 2. divisioonassa käyneiden joukkueiden kohdalta löytyy (2.div) ja 10 pistettä. Ei ihan ideaali systeemi, mutta antaa nyt hyvän mahdollisuuden peluuttaa joukkueita yhdessä kunnes sarjat kasvavat siten että ne saadaan pelautettua erillään. Siirtyminen tasolta toiselle on kuitenkin edelleen mahdollista viimeisen kierroksenkin tulosten perusteella.

Lisäksi liitto on tiedottanut seuraavaa:

Vain joukkueilla jotka tulevat päättämään (LPR mukaanlukien) vähintään kaksi kierrosta neljästä 3. divarin puolella on mahdollisuus jäädä sarjataulukossa 3. divarin puolelle. 

Kapteenien kokouksessa joukkueet joilla ennen sunnuntain kierrosta on jo kaksi kierrosta 3. divarissa tulevat ilmoittamaan lasketaanko heidän tuloksensa 2. vai 3. divarissa sarjataulukkoon. 

Tämä antaa muutamalla tiimille hieman mahdollisuuksia taktikoida mihin sarjaan heidät sijoitetaan, mutta tässä oletetaan että mennään niissä sarjoissa joihin tiimit on ennen päätöskierrosta sijoitettu. Lopulliset sarjataulukot voivat kyllä olla aika erinäköiset kuin mitä ennen päätöskierrosta, kakkosen kärkijoukkueet toki pysyvät siellä edelleen.

Virheet ihan mahdollisia, tsekatkaa oma tilanteenne etukäteen :).



2024_2divisioona.PNG

Kakkosessa kärki on pelannut varsin tasaisesti, PH WMD on 26 pisteessä ja Urho Red sekä Gunners X ovat tasoissa vain pisteen päässä, joten todennäköisesti kolmikko vääntää keskenään loppuun saakka mitalien väreistä, jos vain kaikki selvittävät tiensä kakkosen loppusarjaan. PH WMD on pelannut tasaisimmin, mutta Urho Redillä ja Gunners X:llä on molemmilla yksi kierrosvoitto, joka avittaa jos päädytään tasapisteisiin. Jos WMD voittaa Lappeenrannassa tai on kakkonen siten että joku muu kuin Red tai Gunners X voittaa, niin WMD vie kauden. Voittaessaan Lappeenrannassa sekä Urho Red että Gunners X veisivät sarjan muiden tekemisistä riippumatta.

Urho Harmaa ja Raakakone ovat keskenään tasoissa, mutta kärkeä reilusti jäljessä 17 pisteessä. Mitali olisi vielä mahdollinen, jos jompikumpi ottaisi kakkosen voiton Lappeenrannassa ja yksi kärkikolmikosta kompuroisi reilusti. Esim. Urho Harmaalla on jo kakkosen voitto takana Vierumäeltä, joten se ei ole mitenkään mahdotonta, riippuen tietysti ketä on saatu rosteriin.

Kakkosen kärkikamppailua voivat myös tulla sotkemaan tiimit jotka eivät ole osallistuneet kaikille kierroksille vaikka eivät sarjasijoituksista sillä lailla pelaakaan, rosterit tuntuvat vaihtelevan enemmän kuin liigassa ja ykkösessä :).



2024_3divisioona.PNG

Kolmosessa Kirkkonummi Gunners on kolmen pisteen johdossa, joten he voivat varmistaa sarjavoiton joko selviämällä 2. divisioonan loppusarjaan tai sitten olemalla kolmosessa vähintään neljänsiä.

PH Hot Ones (26 pistettä), Raakakone Unicorn (25p) ja Raakakone Roger (22p) kisaavat himmeämmistä mitaleista. Selviäminen 2. divisioonan loppusarjaan olisi näistä kelle vain tietysti mainio tulos. Jos kaikki pelaavat Lappeenrannassa kolmosen loppusarjassa, niin Hot Ones tarvitsee hopeaan Unicornia vastaan paremman sijoituksen. Jos Unicorn sijoittuu Hot Onesia paremmin yhden sijan, niin Unicorn menee silloin ohi tiebreak-säännöillä. Mitaleille päästäkseen Rogerin taas pitäisi voittaa Lappeenrannassa ja Hot Onesin sijoittua korkeintaan viidenneksi ja Unicornin korkeintaan kuudenneksi.

X Fusion ja Raakakone Popcorn ovat pelanneet aiemmin vain yhden kierroksen ja viimeiselle kierrokselle tulevat mukaan uusina New Hopea Raakakone ja Tirilän Tiikerit Raakakone, joten tiimit eivät sillä lailla pelaa koko kauden sijoituksista. Lisäksi liiton yllä olevan ilmoituksen mukaan X Fusion, New Hopea ja Tirilän Tiikerit sijoitetaan 2. divisioonan sarjataulukkoon koko kauden osalta, koska heille ei voi tulla kahta kolmosdivisioonan sijoitusta, ellei tähän tule vielä muutosta.


Jani Leskinen
14/09/24 15:42:52 @jani-leskinen:

Tarkennetaan tätä sen verran että joukkueet jotka osallistuvat vain yhdelle kierrokselle tullaan sijoittamaan sarjataulukossa siihen divariin missä ko. kierroksella pelasivat. 


Tagit