Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1539
Tapahtumat: 1
Kuvat: 10347
Youtube-videot: 721
Tiedostot: 19
Ryhmät: 1

Sarjataulukkokatsausta ennen kauden päätöstä 2024

user image 5.09.2024
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Kilpapaintball
paintball.fi

Sarjataulukkokatsausta ennen kauden päätöstä 2024

Paintballin SM-liiga ja 1. divisioona päättyvät tulevana lauantaina Pirkkalassa kauden neljännessä turnauksessa. Tässä perinteistä sarjataulukkokatsausta ennen viimeisiä koitoksia.



SM-liigassa mestaruus on jo käytännössä ratkennut, 019:sta etumatka on peräti kuusi pistettä, joten kultamitaleihin riittää jo seitsemänneksi sijoittuminen Pirkkalassa. Tämä tuskin on tavoitteena, vaan kauden neljättä turnausvoittoahan joukkue tietysti hakee :). Kaikkien turnausten voittaminen onkin SPBL:ssä varsin harvinaista herkkua, SM-liigassa siinä on viimeksi onnistunut Urho niinkin kauan aikaa sitten kuin kaudella 2006.

Himmeämmistä mitaleista sen sijaan käydään vielä vääntöä. Fusion on Raakakonetta neljä pistettä edellä, eli Fusionille hopean varmistamiseen riittää neljäs sija, jos Raakakone voittaisi Pirkkalassa. Raakakoneen takana parin pisteen päässä tasoissa ovat Estonian Paintball Team, Dream Team ja Trivoga, eli pronssin tavoittaminen on tehtävissä. Mahdollisiin tuloksiin mahtuu aikamoinen määrä ristiinpelaamista, joten kellään näistä ei ole oikein varaa täydelliseen romahdukseen. Omassa lohkossa pitää päästä kahden parhaan joukkoon jatkoon ja samalla toivoa että toinen jatkaja olisi joku heikommin pärjänneistä, niin oma urakka helpottuisi.

Urho Mustalla olisi vielä matemaattiset mahdollisuudet mitaleille, mutta se vaatisi täydellistä onnistumista Pirkkalassa ja muiden pelaamista todella sopivasti ristiin. Voitto pitäisi tulla, Raakakoneen pitäisi jäädä viidenneksi ja kukaan 12 pisteessä olevasta kolmikosta ei saisi olla kolmatta sijaa ylempänä.

BOS Paintball on sen verran kaukana kärjestä, että mitaleille ei ole mahdollisuuksia. Jos pelit menisivät hyvin ja Urholla huonosti, niin sijoituksen parantamiseen olisi kuitenkin vielä mahdollisuuksia.

2024_smliiga.PNG



Ykkösdivisioonassa kaikki mitalit ovat vielä auki, kun joukkueet ovatkin jännästi sijoittuneet pisteissä kolmeen eri pariin. Urho Purple ja Vatos Locos ovat kärjessä vain pisteen päässä toisistaan, joten sarjavoitto on tietysti molempien tähtäimessä. Jos kaksikko päätyy jälleen finaaliin niin kuin kahdella viime kierroksellakin, niin etu on Purplella, jolle riittää turnauksen kakkossijakin parempien turnaussijoitusten ratkaistessa silloin kauden voittajan. Vatosin mestaruuteen tiimin pitäisi siis voittaa Pirkkalassa ja Purplen jäädä kolmanneksi, tai vastaava ero muilla sijoituksilla.

Pronssimitaleissa parhaiten ovat kiinni Fusion Black ja Urho Green, tasoissa kuudessatoissa pisteessä. Kärkeen eroa on sen verran, että kultamitalit ovat karanneet, joten kisata voi vapautuneesti turnausvoitosta ja samalla tietysti pitää toinen silmä pahimmassa kisakumppanissa, kun keskinäiset sijoitukset ratkaisevat suoraan kauden loppusijan. 

Kolmannen ryhmän muodostavat Raakakone Kids ja Raakakone Div, jotka nekin ovat tasapisteissä keskenään. Kuuden joukkueen sarjassa kuudennestakin sijasta saa kolme pistettä, joten Fusionin ja Greenin ohittaminen vaatisi jommallekummalle finaalipaikkaa ja edessä olijoiden jäämistä sopivassa järjestyksessä viimeisiksi. Mutta seuran keskinäinen paremmuuskin on tietysti mukava saavutus pitkän talvitauon aikana muistuteltavaksi :).

2024_1divisioona.PNG



2. ja 3. divisioonan sarjat päättyvät 15.9.2024 Lappeenrannassa. 

 

Tagit