Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1539
Tapahtumat: 1
Kuvat: 10347
Youtube-videot: 721
Tiedostot: 19
Ryhmät: 1

Ranskan NXL:n tulokset 2024

user image 1.09.2024
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Kilpapaintball
paintball.fi

Senja Marjamaa Women's NXL:n hopealle Drakainassa

Ranskan NXL:n tulokset 2024

Scalpille kolmas voitto putkeen ja mestaruus


Ranskalaisjoukkue Scalp on voittanut euro-NXL:n Ranskan Dreuxissa pelatun kauden kolmannen ja viimeisen turnauksen pro-sarjan. Samalla varmistui mestaruus ja se kyllä tuli aikamoisella tavalla. Joukkue ei hävinnyt kauden kolmessa turnauksessa yhtään matsia. Lisäksi finaaleissa kaatuivat kaikki kolme seuraaviksi sijoittunutta, eli Portugalissa Tontonit, Briteissä Breakout Spa ja nyt Ranskassa Lucky 15s, eli aikamoista.

Jenkkivoimaa


Kaikkiaan viikolla pelattu maaotteluturnaus ja NXL turnaus olivat aikamoinen muistutus lajin emämaan Yhdysvaltojen pelaajien taidoista. USA vei maaottelun kaikki sarjat ja melkein sama tahti jatkui sitten myös NXL-turnauksessa. Jenkkisarjan pro-joukkueiden osallistuminen Euroopan puolen NXL:n pro-tasolle on ollut jonkun vuoden kielletty, mutta USA:n maajoukkueiden pelaajiahan se ei estä osallistumasta muihin sarjoihin, kun kerran Atlantin yli on matkattu. Naisten NXL:n voittaja Air Force One oli USAn naisten maajoukkue, semi-prossa kolmanneksi sijoittunut Freedom and Indepence taas oli pääosin U19-joukkueen pelaajia ja kolmosdivisioonan voittaja Stars and Stripes oli jenkkien U16-tiimi, eli kyllähän siellä edelleen on aikamoinen tasoero olemassa.

Suomalaiset


Kirkkaimmasta suomalaismenestyksestä NXL-turnauksessa vastasi norjalaisjoukkue Drakainassa Women’s NXL:ää pelannut Senja Marjamaa. Drakaina sijoittui Dreuxissa kolmanneksi ja otti koko kaudelta hopeamitalit. Portugalin ja Brittein turnauksissa tuli kakkossijat ja nyt siis kolmospaikka, mikä toi tiukassa sarjassa toiseksi kirkkaimmat mitalit. Kärkikolmikko oli lopputuloksissa vain kahdeksan pisteen sisällä toisistaan mikä on mitättömän vähän, kun turnausvoitosta saa sarjassa 100 pistettä. 

Raakakoneen naisjoukkue oli myös ensimmäistä kertaa mukana Women’s NXL:ssä, mutta jäi alkusarjan viimeiseksi, loppusijoitus siis kuudes.

Pro-sarjassa Miro Rainio ja Henri Leskinen pelasivat Dreux Frankfurtissa, joka hävisi kaikki alkusarjan pelinsä. Penkin alle menneen kauden jälkeen tiimi jäi sarjataulukon viimeiseksi ja uhkana on mahdollisesti putoaminen sarjasta, jos ensi kaudeksi löytyy halukasta nousijaa eikä muita pro-joukkueita hajoa.

Divisioonissa oli mukana maaottelun jäljiltä mukana reilusti suomalaisiakin joukkueita. Kakkosdivisioonassa Urho otti kolmospaikan alkulohkossaan, mutta jäi wildcard-jatkopaikasta pisteen erolla niukasti ulos. Loppusijoitus 11.

Kolmosdivisioonassa jatkoon pääsivät Raakakone lohkovoitolla ja Urho Purple wildcard-paikalta oltuaan lohkonsa kolmonen. Fusion oli myös lohkokolmonen mutta jäi pisteen wildcard-paikasta. Loppusijoitukset: Raakakone kuudes, Urho Purple kahdestoista, Fusion kahdeskymmenes ja Fusion Black kolmaskymmenes.

Nelosdivisioonassa Raakakone Kids jäi alkulohkossaan neljänneksi yhdellä voitolla, yhdellä tasurilla ja kahdella tappiolla, loppusijoitus 17.

Lisäksi Fusion yhdisteli sunnuntaille vielä sekajoukkueen pelaamaan avoimeen 7v7-sarjaan, siellä sijoitus yhdeksäs.

Linkkejä:

apa
01/09/24 22:07:12 @apa:
Raakakone pääsi kolmosessa Quarter Finalseihin saakka.

Tagit