Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1539
Tapahtumat: 1
Kuvat: 10347
Youtube-videot: 721
Tiedostot: 19
Ryhmät: 1

NXL European Championships ennakko 2024

user image 30.08.2024
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Kilpapaintball
paintball.fi

Eurokausi päätökseen

NXL European Championships ennakko 2024

Maaotteluturnaus on saatu päätökseen Ranskassa Dreuxissa torstaina ja perjantaina sitten käynnistyy heti perään Euroopan National Xball Leaguen kauden kolmas ja päätösturnaus nimellä NXL European Championships of Paintball. Amerikkalaisomistuksessa oleva NXL on ollut koronan jälkeen varsin varovainen euroturnauksiensa kanssa ja järjestänyt vuosittain vain kolme tapahtumaa. Niistäkin vain tämä kauden päätös on ollut sellainen johon divisioonajoukkueet pääsevät mukaan, muissa on pelautettu vain pro-, semipro- ja naisten NXL-sarjat.

Ensi vuonna lähdetään sitten vähän laajentamaan neljällä turnauksella ja nyt Dreuxissa NXL-turnauksessa onkin mukana reilut 150 joukkuetta, joten ehkäpä tilausta muidenkin tapahtumien laajentamiseen jo löytyy.

Ranskalaiset kärjessä


Pro-sarjassa kärkipaikkaa pitää ranskalaisjoukkue Scalp, joka on voittanut kauden molemmat edeltävät turnaukset Portugalissa ja Englannissa. Eroa on tullut sen verran että nelospaikka Ranskasta riittää mestaruuden varmistamiseen riippumatta mitä muut tekevät, mutta täydelliseen romahdukseen ei siis kuitenkaan ole varaa. Lähimpinä kyttäävät belgialainen Breakout Spa ja hallitseva mestari Toulouse Tontons.

Iso suomalaisosanotto


Maaotteluiden osallistujista valtaosa jää pelaamaan NXL:ää seurajoukkueissaan ja mukana on sitten lisää muitakin pelaajia. Turnauksessa taitaakin olla pariinkymmeneen vuoteen suurin määrä suomalaistiimejä ulkomaareissulla, vuosituhannen vaihteen joukkovaellus Ruotsiin Tukholman Millenium Series-turnaukseen mennenee vielä edelle.

Mukana ovat divisioonapeleissä useammalla joukkueelle Urho, Fusion ja Raakakone kukin. Lisäksi yksittäisiä suomalaispelaajia on mukana ainakin pro-sarjassa saksalaisjoukkue Frankfurt Droogsissa ja naisten NXL:ssä norjalaisjoukkue Drakainassa, jossa Raakakoneen naisjoukkue on myös mukana ensimmäistä kertaa.

Linkkejä:

Tagit