Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1539
Tapahtumat: 1
Kuvat: 10347
Youtube-videot: 721
Tiedostot: 19
Ryhmät: 1

Suomen maajoukkueiden alkusarjan vastukset Ranskassa

user image 27.08.2024
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Maajoukkue
paintball.fi

Pelit alkavat keskiviikkona

Suomen maajoukkueiden alkusarjan vastukset Ranskassa

Paintballin maajoukkueiden MM-kisaturnaus alkaa keskiviikkona ja luvassa on jännitettävää kaikissa viidessä sarjassa. Tässä vähän ennakkoarviointeja Suomen joukkueiden vastuksista alkulohkoissa.

Kaikissa sarjoissa mennään samalla systeemillä, joka lohkosta vain kaksi parasta jatkoon, ei nk. wildcard-paikkoja, eli kaikki lohkokolmosetkin jäävät pois playoffeista. U16-sarjassa lohkoissa on viisi joukkuetta, eli siellä tarvittaneen kolme voittoa neljästä pelistä. Kaikissa muissa sarjoissa lohkoissa on neljä joukkuetta, eli pelataan kolme alkusarjan peliä ja jatkopaikka irtoaa todennäköisesti kahdella voitolla.

Tänä vuonna kaikki maaottelut pelataan keskiviikkona ja torstaina kahdella kentällä, eli viime vuodesta poiketen myös U16-sarjan pelit on saatu mahdutettua samoille päiville, mikä on erinomainen muutos. Aikataulut ovat sitten sikäli tiukat, että torstaina pelataan sekaisin joissain sarjoissa jo playoffeja, kun toiset vasta pelaavat viimeisiä alkusarjan pelejään. Viimeisetkin finaalit pitäisi saada päätökseen torstaina noin iltakahdeksaan mennessä. Tänä vuonna pelataan myös pronssimatsit samassa peliparissa finaalien kanssa.

Mikäli listoihin ei tule muutoksia, niin kaikki Suomen joukkueet pelaavat alkusarjassa keskuskentällä kameroiden alla ainakin yhden pelinsä, toiset kaksikin.

Lajin emämaan Yhdysvaltojen joukkueet voittivat viime vuonna kaikki sarjat, joten ennakkosuosikkien viittoja voidaan huoletta asetella heidän harteilleen. Jossain vaiheessahan sielläkin se tilastotappio tulee, toivottavasti tänä vuonna :).

Miehet


Miehillä alkusarjan selkeästi kovin vastus tulee Iso-Britannian joukkueelta, joka viime vuonna pisti kovasti kampoihin jenkeillekin finaalissa. Rosterissa on pääasiassa pro-joukkue Lucky 15s Stafforshiren pelaajia ja yhtä poikkeusta lukuun ottamatta kaikki on rankattu pro-tasolle. Vähän erikoisemmin mukana on peräti kaksitoista pelaajaa, eli sillä voi pyörittää vaikka kahta ketjua, mutta siinä on toki aina vaaransa että tauoista tulee turhankin pitkiä. Osa pelaajista voi toki todellisuudessa olla pittihenkilökuntaa, mutta varuilta merkitty myös pelaajistoon.

Saksan joukkueen pelaajat on rankattu järjestään semi pro- ja ykkösdivisioonatasoisiksi, joten sillä lailla luvassa tiukkaa vääntöä. Mukana on mm. Droogs Frankfurtin ja Bad Boys Ossin pelaajia, eli pro-sarjan kokemusta löytyy.

Hollannin joukkue on ainakin paperilla helpoin vastus kun pelaajat on luokiteltu pääosin nelos- ja viitosdivisioonaan, mutta toki se kertoo vain siitä että pelejä ei ole hirveästi pelattu NXL:ssä.

ottelutmiehet.jpg



Naiset


Naisten alkulohkon kovin vastus lienee USA. Valtaosa jenkkiryhmästä pelasi myös viime vuoden voitokkaassa joukkueessa, joten sillä lailla kokemusta löytyy kansainvälisiltä kentiltä ja sitten tietysti seurajoukkueista Yhdysvaltain NXL-turnauksista.

Norjan joukkue on lähdössä liikkeelle vain viidellä pelaajalla, ellei listaa sitten päivitellä aivan viime hetkellä. Mukana on naisten NXL-sarjassa Drakainassa ja Karmassa sekä kakkosdivisioonan norjalaisjoukkue Ronholt Detonationissa pelaavia ja neljä viidestä oli mukana myös viime vuonna maajoukkueessa.

Malesian joukkue on uusi tulokas ja isompi arvoitus. Mukana on yksi naisten NXL:n Karman pelaaja, mutta muilla kokemusta on vain Aasian puolelta kansallisista sarjoista, joten pelaajaluokitukset vielä puuttuvat tai ovat nelosdivisioonaa.

ottelutnaiset.jpg



Yli 40-vuotiaat


Tätä kirjoittaessa Espanjan pelaajatiedot vielä pääosin puuttuvat, mutta oletettavasti viime vuonna sarjassa nelossijan ottanut maa lähettää jälleen kilpailukykyisen yhdistelmän kisaamaan.

Italian joukkueesta löytyy yksi pro-joukkue Gladiator Unicusanon pelaaja ja valtaosa muista on ollut yli nelikymppisten maajoukkueessa aiemminkin, eli vaikka pelaajaluokitukset ovatkin alakanttiin, niin kokemusta löytyy.

Liettuan rosterissa on kaksi pro-luokituksen pelaajaa, mutta muut ovat sitten kansainvälisille kentille uudempia tapauksia.

ottelutyli40.jpg



U19


Nuorten U19-tiimiä vastaan asettuvista kovimpana löytyy USA, jossa yhdistelmä uusia ja viime vuoden tapahtuman voittaneita. Onpa mukana myös pari jo Yhdysvaltain pro-sarjassakin pelaavaa, joten luvassa on tiukka vastus.

Italian pelaajistossa on reilusti U19- ja U16-maajoukkueissa aiemmin pelanneita, joten sillä lailla vastaan on tulossa kokenutta kaartia.

Belgian rosteri puuttuu vielä kokonaan tätä kirjoittaessa.

ottelutU19.jpg



U16


Nuorten U16-tasolla valtaosa pelaajista on luonnollisesti uusia ilman isompaa pelaajahistoriaa, joten sillä lailla joukkueet ovat aika arvoituksia. Pelit pelataan kolmella pelaajalla, joten sillä lailla yksikin kokenut pelaaja voi tehdä aikamoisia suorituksia.

Italian listasta löytyy parikin pro-joukkue Gladiator Unicusanon rosterissa ollutta pelaajaa, mutta hyvä kysymys tietysti minkä verran peliaikaa on ollut.

Brasilian ja Sveitsin joukkueissa pelaajat ovat pääosin ilman pelaajaluokitusta ja osallistuvat myös U19-sarjan peleihin.

Iso-Britannian rosteri puuttuu tätä kirjoittaessa ja vaikka maa onkin vuosien varrella kunnostautunut muissa sarjoissa, niin tämä taitaa olla ensimmäinen kerta kun sieltä suunnasta osallistutaan U16-joukkueella, joten mukana taitaa olla pääosin ensikertalaisia.

ottelutU16.jpg



 

Tagit