Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1539
Tapahtumat: 1
Kuvat: 10347
Youtube-videot: 721
Tiedostot: 19
Ryhmät: 1

Paintballin maajoukkueturnaus lähestyy

user image 23.08.2024
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Maajoukkue
paintball.fi

Ensi viikolla kisataan Ranskassa

Paintballin maajoukkueturnaus lähestyy

United Paintball Federationin järjestämä vuotuinen maajoukkueturnaus UPBF Paintball World Championship pelataan ensi viikolla keskiviikkona ja torstaina 28.-29.8.2024 Ranskan Dreuxissa, vähän Pariisista länteen päin.

Tänä vuonna mukaan on ilmoittautunut 62 maajoukkuetta, joka taitaakin olla ennätysmäärä ja kaikki sarjat ovat kasvaneet viime vuoden luvuista. Miehissä ja yli 40-vuotiaissa on molemmissa mukana 16 maata, nuorten U19:sta 12 tiimiä, U16 sarjassa 10 ja naisissa kahdeksan joukkuetta.

Ensi kertaa viisi suomalaista maajoukkuetta


Ennätys on myös Suomen joukkueiden määrä, sillä tällä kertaa meiltä on mukana ensimmäistä kertaa joukkueet kaikissa viidessä sarjassa, eli miehissä, naisissa, yli 40-vuotiaissa ja nuorten U19- ja U16-sarjoissa. Viime vuonna oltiin mukana neljällä tiimillä, mutta nyt siis saatiin kasaan myös U19-joukkue.

Tänä vuonna Suomen Paintball-liiton maajoukkuetoiminnassa otettiin uusi askel ja asioita alettiin järjestellä jo pian vuodenvaihteen jälkeen. Joukkueet valittiin hyvissä ajoin kevätpuolen kolmen tryout-tapahtuman perusteella ja sen jälkeen tiimit ovat päässeet treenaamaan yhdessä.

Maajoukkueet treenaavat vielä viikonloppuna Vierumäellä ja siirtyvät sitten alkuviikosta Ranskan Dreuxiin. Sen jälkeen perjantaista sunnuntaihin pelataan NXL:n kauden päätöstapahtuma, jossa monet maaotteluturnauksen pelaajat jatkavat pelejä sitten seurajoukkueissaan.

Paintballin maajoukkuetoiminta alkoi 2000-luvun alkupuolella, tosin alkuun mentiin varsin vapaamuotoisin menoin, joukkueet kasattiin välillä vasta paikan päällä muuhun turnaukseen osallistuvista pelaajista. Nykymuotoonsa vuotuinen MM-turnaus on muodostunut 2010-luvulla, kun niitä pelattiin Euroopassa ensin Millennium Seriesin ja nykyisin NXL:n euroturnausten yhteydessä. Ensialkuun pelattiin EM-turnauksia, mutta nykyisin osallistujia on ympäri maailmaa. Valtaosa tietysti Euroopasta ja lajin emämaa USA hyvin edustettuna, mutta tänä vuonna Etelä-Amerikasta Brasilia on mukana viidellä joukkueella ja Aasiasta Malesia on saanut liikkeelle naisten tiimin.

Linkkejä:



Maajoukkueiden rosterit:

miehet.jpg

naiset.jpg

y40.jpg

u19.jpg

u16.jpg

Tagit