Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1539
Tapahtumat: 1
Kuvat: 10347
Youtube-videot: 721
Tiedostot: 19
Ryhmät: 1

Suurpelin kartta julki

user image 6.08.2024
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Harrastepelit
paintball.fi

Uuden opettelua aikaisempiin peleihin nähden

Suurpelin kartta julki

Lauantaina Jämsässä pelattavan Suurpelin kartta ja lopullinen pelisysteemi on julkaistu. Alustaviin suunnitelmiin on tullut hieman muutoksia, joten tämä kannattaa lukea ajatuksella läpi :).

Peli pelataan kahdella joukkueella, jotka hyökkäävät ja puolustavat vuorotellen. Ensimmäisessä kahdessa erässä hyökätään kaupunkiin pohjoisesta Isometsän puolelta. Seuraavaksi hyökkääjien aloituspaikka vaihtuu Vaneri-kentälle puolustajien ryhmittyessä asemiin Vajan eteen. Viimeisissä erissä taas hyökkääjä lähteen Kuivurilta ja puolustajien liikkumista rajoittava sininen linja on aivan eri paikassa, joten etenemiseen on paljon enemmän tilaa kuin edelliserissä.

Pisteet puolustajille


Vain puolustusvuorossa oleva joukkue saa pisteitä, yhden pisteen jokaisesta minuutista per valtaamaton lippuasema erän alusta laskien, sekä 25 pisteen bonuksen per valtaamaton lippuasema erän lopussa. Eli mitä nopeammin hyökkääjä valtaa lippuja, sen parempi heille. Lippujen järjestyksellä ei ole väliä ja ne kaikki ovat aktiivisia kaiken aikaa.

Muutoksia


Iso muutos aiempiin vuosiin nähden on se, että puolustajilla on käytössä lämärisääntö, mutta vain yksi respa-aalto aina erän 15. minuutilla. Hyökkääjällä on samoin lämärisääntö, mutta myös kaiken aikaa auki oleva respa tukikohdassa.

Tämän vuoksi puolustajille ajoissa perääntyminen olisi parempi vaihtoehto kuin paikalleen putoaminen, koska lämärit todennäköisesti eivät pääse läheskään aina pelastamaan aivan etulinjassa olevia pudonneita pelaajia. Jokainen puolustajan putoaminen 15 minuutin jälkeen alkaa siis tyhjentää kenttää ja hyökkääjän ylivoima kasvaa. Puolustajien kannattaa siis pyrkiä ennemmin perääntymään pikku hiljaa, kuin pysyä väkisin paikallaan ja pudota vaikkapa 20 minuutin kohdalla.

Kaikkien puolustettavien lippujen oleminen pelissä yhtä aikaa on myös iso muutos, johon puolustajien pitää varautua. Jos rintama repeää yllättäen, niin hyökkääjä voi päästä vaikka useammalle lipulle minuutin parin sisällä, jolloin peli saattaa ratketa kerralla. Aiemmin käytössä ollut vain yhden aktiivisen lipun systeemi antoi hieman aikaa järjestellä puolustusta uudestaan tilanteen kehittyessä, mutta nyt kunkin lipun puolustus pitää melkein olla valmiiksi katsottuna alusta saakka.

Linkkejä:

suurpeliXXI.jpg

suurpeliXXI2.jpg

suurpeliXXI3.jpg

Tagit